La Chişinău a fost marcată aniversarea a 90-a de la Unirea Basarabiei cu România

0
70

La Chişinău a fost marcată aniversarea a 90-a de la Unirea Basarabiei cu România

autor: Rodica Tomaşenco

O conferinţă consacrată aniversării a 90-a de la Unirea Basarabiei cu România a avut loc, astăzi, la Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu” din Chişinău, în prezenţa mai multor invitaţi din mediul academic din România şi R. Moldova.


Conferinţa a fost deschisă de către Elena Vulpe, directorul Bibliotecii „O. Ghibu”, care a calificat ziua de 27 martie „un eveniment cu profunde reverberaţii istorice”.
Comunicările ştiinţifice din cadrul conferinţei pe tema „Moldovenii: identitate ireală sau imaginată” au fost susţinute de către dr. în istorie Octavian Ţâcu, şef al Catedrei relaţii internaţionale şi politologie, Facultatea de Istorie şi Relaţii Internaţionale de la Universitatea Liberă Internaţională din Moldova, şi dr. în istorie Igor Caşu de la Universitatea de Stat din Moldova.
Invitaţi de onoare ai evenimentului au fost acad. Alexandru Moşanu, acad. Mihai Cimpoi, membrul-corespondent al Academiei de Ştiinţe a Moldovei Demir Dragnev, prof. univ. dr. Anatol Petrencu, conf. univ. dr. Gheorghe Palade, scriitorii Vladimir Beşleagă, Ion Hadârcă, Serafim Saka, publiciştii Valeriu Saharneanu, Vitalie Ciobanu, Val Butnaru şi Constantin Tănase.
În cadrul conferinţei au avut loc lansări de cărţi şi reviste.
Evenimentul a fost iniţiat de Asociaţia Istoricilor din Republica Moldova, revista de istorie şi cultură „Cugetul”, Societatea de Studii Istorice „Gh. Ghibănescu” din Iaşi şi Biblioteca Publică „Onisifor Ghibu” din Chişinău.

sursa: http://www.jurnal.md/article/5638/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ