La Chişinău va avea loc primul Festival al focurilor de artificii

0
62

� Pentru prima dată la Chişinău va avea loc Festivalul focurilor de artificii, care se va desfăşura sâmbătă, 7 iulie, în scuarul din strada Miron Costin, din sectorul Râşcani al capitalei.

Festivalul se desfăşoară cu ocazia anunţării a Noilor 7 minuni ale Lumii, eveniment care are loc o dată la o mie de ani. La titlul respectiv pretind 21 de candidaţi finalişti: Acropola din Atena (Grecia), Alhambra (Castelul roşu) din Spania, Templul Angkor din Cambogia, Templul Chichen Itza din Mexic, statuia Christ Redeemer din Brazilia, Colosseumul din Roma (Italia), Sculpturile în piatră de pe Insula Paştelui (Chili), Turnul Eiffel din Paris, (Franţa), Marele Zid Chinezesc, Biserica Hagia Sophia din Istanbul (Turcia), Templul Kiyomizu din Tokio (Japonia), Kremlinul din Moscova, Oraşul Machu Picchu din Peru, Castelul Neuschwanstein din Germania, Oraşul antic Petra din Iordania, Piramidele egiptene, Statuia Libertăţii (New York, SUA), Monumentul megalitic Stonehenge din Marea Britanie, Casa Operei din Sydney (Australia), Moscheia Taj Mahal din India şi oraşul medieval Timbuktu din Mali.

Cele 7 minuni ale lumii antice, alese de Philon în secolul II înaintea erei noastre sunt: Templul zeiţei Artemis din Efes, Grădinile suspendate din Babilon, Colosul din Rhodos, Mauzoleul din Halicarnas, Farul din Alexandria, Piramidele egiptene (unica minune care s-a păstrat până în zilele noastre) şi Statuia lui Zeus din Atena.

În aceeaşi zi, la Lisabona, Portugalia, va fi făcută publică alegerea celor Noi 7 minuni, iar evenimentul va fi transmis în direct şi la Festivalul de la Chişinău.

http://www.info-prim.md/?x=24&y=9159

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ