La Chișinău va fi inaugurat monumentul a trei martiri basarabeni

0
122
  1. La Chișinău va fi inaugurat monumentul a trei martiri basarabeni

Monumentul martirilor basarabeni Alexei Mateevici, Simeon Murafa şi Andrei Hodorogea va fi inaugurat în scuarul Catedralei „Naşterea Domnului” din Chişinău.

„Depunem o muncă enormă. Reconstituirea monumentului reprezintă o pagină din istoria noastră, revigorarea memoriei celor trei personalităţi”, spune Iulian Rusanovschi, membru al grupului de iniţiativă.

http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=37012

 

  1. Peste 8.000 de saci cu gunoi au fost adunaţi în municipiul Chişinău

Peste 8.000 de saci cu gunoi au fost colectaţi în municipiul Chişinău în cadrul Zilei Curăţeniei „Hai, Moldova!”. Acţiunea de salubrizare a adunat 3.500 de voluntari care au strâns gunoaiele din nouă parcuri din Chişinău, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/social/peste-8000-saci-cugunoi-fost-adunati-municipiul-chisinau-1_57e763865ab6550cb8f70ec9/index.html

 

  1. Piloți din România, Letonia și Moldova fac azi show pe Aeroportul din Chișinău

Un show aviatic de excepție a avut loc azi pe Aeroportul Internaţional Chişinău. Evenimentul marchează 25 de ani de la proclamarea independenței Republicii Moldova și a fost organizat sub egida Guvernului, dar și prin implicarea tuturor de întreprinderilor din ramura aviației civile autohtone.

Spectacolul aviatic a fost asigurat de piloții companiei naționale de transport aerian Air Moldova, sportivii de la Federația moldovenească de Parașutism, dar și de așii Aeroclubului României, Iacarii Acrobați, Hawks of Romania și excepționalii Baltic Bees din Letonia, care au realizat, de-a lungul zilei, mai multe momente inedite: formaţii strânse, sincronizări, intersecţii, zboruri solo etc.

http://www.realitatea.md/piloti-din-romania–letonia-si-moldova-fac-azi-show-pe-aeroportul-din-chisinau–video-_45709.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ