La combinatul de vinuri calitative "Mileştii Mici" se fondează noi plantaţii de viţă-de-vie

0
74

La combinatul de stat pentru fabricarea vinurilor calitative „Mileştii Mici” s-a finalizat săditul noilor plantaţii de viţă-de-vie de soiul „Riesling” pe o suprafaţă de 30 hectare.
După cum a menţionat directorul general al combinatului „Mileştii Mici” Mihai Măciucă, în acest scop au fost procuraţi butaşi de la producătorii locali, fapt ce confirmă că în Moldova există o ramură bine dezvoltată a pepinieritului.

După cum comunică agenţia NOVOSTI-MOLDOVA cu referire la site-ul VINMOLDOVA.MD, cu doi ani în urmă combinatul a valorificat 45 de hectare pentru fondarea viei de soiul „Sauvignon”, „Merlot” şi „Cabernet-Sauvignon”.

Sădirea viilor se efectuează pe suprafeţele, repartizate în corespundere cu legislaţia, adoptată de către Parlament la 24 iunie 2004.

Întreprindera a primit deja o compensare în mărime de 25 mii de lei pentru fiecare hectar, care se cuvine pentru fondarea anterioară a viilor. Combinatul mai este în aşteptarea compensărilor pentru viile, fondate anul curent. „Decizia Guvernului cu privire la acest fapt stimulează viticultorii şi vinificatorii de a obţine noi succese”, – a menţionat Mihai Măciucă.

http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=621554

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ