La Mereni se doreşte Unirea

0
147
Cetatea Enisala
  1. Cetateni din Republica Moldova pot vizita zeci de destinatii turistice din Romania aproape gratis. Pe parcursul celor trei zile de calatorie, moldovenii vor avea parte de cazare si o masa pe zi gratuita

Mii de cetateni din Republica Moldova pot vizita zeci de destinatii turistice din Romania aproape gratis. Programul este finantat de catre partenerii mai multor organizatii unioniste si are drept scop rasturnarea stereotipurilor prin cunoasterea directa a Romaniei de catre cetatenii moldoveni.

Primele autocare cu turisti moldoveni au plecat spre Timisoara aseara. Pe drum, acestia vor vizita Alba Iulia, Brasovul, Sibiul si Hunedoara.

http://protv.md/stiri/actualitate/cetateni-din-republica-moldova-pot-vizita-zeci-de-destinatii-turistice—1533321.html

 

  1. La Mereni se doreşte Unirea

„Suntem un fragment din România, am înțeles acest lucru imediat ce am trecut Prutul. În România s-au făcut reforme, legea se respectă, se dă o luptă reală cu corupţia, au infrastructura mult mai dezvoltată ca la noi. M-a impresionat”.

http://www.jc.md/la-mereni-se-doreste-unirea-reportaj/

 

  1. Romania va acorda prima transa a imprumutului pentru Republica Moldova dupa ce aceasta va incheia un acord cu FMI

Romania este pregatita sa ofere Republicii Moldova prima tranșa de 60 de milioane de euro din creditul de 150 de milioane de euro, dar numai dupa ce Chișinaul va avea incheiat un acord la nivel tehnic cu FMI, a declarat noul ambasador al Romaniei in Republica Moldova, Daniel Ionița, intr-un interviu pentru Radio Chișinau.

http://www.presaonline.com/stiri/stiri-locale/romania-va-acorda-prima-transa-a-imprumutului-pentru-republica-moldova-dupa-ce-aceasta-va-incheia-un-acord-cu-fmi-3841341.html

 

  1. Șefii fiscului din Republica Moldova și România reconfirmă relațiile speciale de colaborare și parteneriat strategic

Directorul General al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a avut astăzi la Bruxelles o întrevedere cu Dorel Fronea, vicepreședintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală din România. Întrevederea s-a desfășurat în cadrul sesiunilor anuale ale Consiliului Organizaţiei Mondiale a Vămilor (OMV). În acest context oficialii au remarcat relațiile speciale de colaborare și parteneriat strategic între cele două autorități vamale și au discutat despre perspectivele de consolidare în continuare a colaborării vamale bilaterale.

http://abcnews.md/sefii-fiscului-din-republica-moldova-si-romania-reconfirma-relatiile-speciale-de-colaborare-si-parteneriat-strategic/

 

  1. Ambasadorul României la Chişinău: Republica Moldova este o prioritate strategică pentru Guvernul de la Bucureşti

Republica Moldova reprezintă o prioritate strategică pentru autorităţile de la Bucureşti, spune noul Ambasador al României la Chişinău, Daniel Ioniţă, care a avut astăzi o întrevedere cu premierul Pavel Filip.

Prim-ministrul i-a urat bun venit diplomatului român în ţara noastră, menționând că suportul României acordat Republicii Moldova este foarte important.

http://independent.md/ambasadorul-romaniei-la-chisinau-republica-moldova-este-o-prioritate-strategica-pentru-guvernul-de-la-bucuresti/#.V4lGP6K503Q

 

  1. S-a nascut in Rusia, a crescut in Republica Moldova, iar acum cucereste Romania!

Mihail a absolvit Universitatea de Arte si Design din Cluj,  unde treptat si-a facut prieteni atat din randul concetatenilor veniti si ei la studii dar si clujeni. Orasul l-a cucerit, arsitul spune ca „este un oras frumos si romantic care ii ofera tot ce isi poate dori. „

http://coolradio.md/article/s-a-nascut-in-rusia-a-crescut-in-republica-moldova-iar-acum-cucereste_1532541.html

 

  1. Monument dedicat echipajului SMURD căzut la datorie, în Republica Moldova

Autorităţile din Republica Moldova i-au comemorat zilele trecute în satul Haragîş, raionul Cantemir, pe eroii SMURD de la Iaşi, căzuţi la datorie pe 2 iunie. În același context s-a discutat despre proiectul de construire a unui monument în cinstea salvatorilor.

http://infoprut.ro/44710-monument-dedicat-echipajului-smurd-cazut-la-datorie-in-republica-moldova.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ