La reunificarea României cu Republica Moldova contribuie și prahoveni

0
82
  1. La reunificarea României cu Republica Moldova contribuie și prahoveni

În spațiul mediatic TV din Republica Moldova va apărea, la sfârșitul lunii august, la Chișinău, primul post de televiziune unionist și independent. Unirea TV este o inițiativă a organizațiilor civice, reunite în Blocul Unității Naționale din Moldova și Platforma Unionistă „Acțiunea 2012” din țara noastră, care militează pentru reunificarea pașnică a Republicii Moldova cu România.

Mircea Cosma, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, unul dintre cei mai înfocați militanți ai reunirii Moldovei cu România, a fost printre primii invitați ai televiziunii Unirea Tv, în studiourile de la Chișinău. Mircea Cosma a și făcut o donație modică pentru noua televiziune, iar în semn de recunoaștere a primit și un ”certificat de donator”.

https://www.republikanews.ro/la-reunificarea-romaniei-cu-republica-moldova-contribuie-si-prahoveni/

 

  1. Acord de înfrățire dintre localitățile Negrești și comuna Poiana Câmpina județul Prahova (România)

O delegație din comuna Poiana Câmpina, județul Prahova, a efectuat vineri, 26 august, o vizită în satul Negrești, raionul Strășeni pentru a semna un acord de înfrățire între cele două localități.

Evenimentul a fost marcat de un spectacol oferit de un grup de copii, conduși de Anatol Șaptefrați în incinta Casei de cultură din localitatea Negrești.

http://straseni.unimedia.info/news/video-acord-de-infratire-dintre-localitatile-negresti-si-comuna-poiana-campina-judetul-prahova-romania-4033.html

 

  1. Discursul curajos al președintelui Nicolae Timofti cu ocazia Zilei Independenței : „Trebuie să ne știm prietenii și să le apreciem sprijinul”

Mă refer la statele Uniunii Europene, la România, în primul rând, la Statele Unite ale Americii și alte țări ce ne-au susținut până în prezent. Trebuie să ne știm prietenii și să le apreciem sprijinul.

http://www.timpul.md/articol/discursul-curajos-al-preedintelui-nicolae-timofti-cu-ocazia-zilei-independenei–trebuie-sa-ne-tim-prietenii-i-sa-le-apreciem-sprijinul-96934.html

 

  1. Gata cu cozile la vamă? ITPF Iaşi anunță suplimentarea personalului în punctele de trecere a frontierei cu Moldova

„Sfârşitul lunii august coincide cu încheierea perioadei de vacanţă, petrecută de cetăţeni din Republica Moldova în afara graniţelor ţării de origine, de cei care se întorc la muncă în state ale Uniunii Europene sau cursanţii unor instituţii de învăţământ din ţara noastră ,fapt ce determină o creştere a traficului de călători la frontiera de est a României”, se arată în comunicatul IPTF Iași.

Menționăm că problemele de la frontiera cu România durează de mai mulți ani. Șoferii ce vin din Republica Moldova se plâng de indiferența cu care se lucrează în vămile românești, totul culminând cu mai multe apeluri, inclusiv la premierul Dacian Cioloș. 

http://unimedia.info/stiri/doc-gata-cu-cozile-la-vama-itpf-iasi-anunta-suplimentarea-personalului-in-punctele-de-trecere-a-frontierei-cu-moldova-120564.html

 

  1. „Copiii mei au reîntregit țara prin dragoste”

Nascuta la 19 septembrie 1956 in satul Sadova Calarasi. Absolventa a USM, facultatea de filologie română si absolventa a Universitatii Pedagogice Ion Creanga, filologia rusa. Profesoară, jurnalistă, editoare. Primul primar ales in mod democratic in comuna de bastina – 1990. Fondatoare a revistei de cultura si creatie literara a tinerii generatii „ Clipa siderala”, sustinuta de ICR Bucuresti. Membră a Uniunii Scriitorilor din Romania si din Republica Moldova.

Seară, la cină, avem România Reîntregită: noi – de aici, din codrii Moldovei, ginerele – din Transilvania, nora, – de la Nistru. Și cei trei nepoței ca florile de unde sunt?!… ce identitate au?!… Sunt vlăstarii limbii Române. Copiii mei au reîntregit țara prin dragoste.

http://www.europalibera.org/a/27948630.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ