La Soroca, va fi organizata prima editie a Festivalului „Trandafir de pe Cetate”

1
91

Postul local de televiziune „SOR TV” din Soroca, organizatia „Pro Cultura”, autoritatile raionale si Primaria orasului Soroca anunta organizarea primei editii a Festivalului „Trandafir de pe Cetate”, releva Agentia DECA-press.
Festivalul, precum si un concert de gala, va avea loc la 21 si 22 mai, in incinta Palatului de Cultura, si, respectiv, in Cetatea Sorocii.
Organizatorii Festivalului incurajeaza participarea cantaretilor din raion de toate varstele, incepand de la sase ani pana la 75 ani si mai mult.
Prima etapa de selectare a participantilor la Festival se va incheia la 16 mai.
Preselectia se va face pe doua categorii de varsta (6-16 ani) – „Cantec de leagan pentru fete”; „Colind pentru baieti” si „Doua cantece de joc, de gluma, de ciobanie sau de ritual” (la alegere). A doua categorie este destinata pentru interpreti de varsta 16-75 de ani si mai mult. Acestia vor interpreta „Doine, balade, cantat doinit – fara a fi acompaniament; „Cantece de dor, catanie, de joc, de ciobanie, de pahar”.
SorocaTrofeul primei editii a Festivalului „Trandafir de pe Cetate” este in valoare de o mie de lei. Vor mai fi acordate doua premii intai a cate 800 de lei; doua premii doi a cate 600 de lei; doua premii trei a cate 400 de lei. De asemenea, va fi acordat premiul „Simpatia publicului” in valoare de 200 de lei; premiul „Cel mai tanar interpret” – 200 lei; premiul „Cel mai in varsta interpret” – 200 lei; premiul „Cel mai autentic costum” – 200 lei; patru premii de incurajare a cate 200 de lei.

http://www.deca.md/?cat=soc_and_civic&id=1957

1 COMENTARIU

  1. Dacă ați fi respectat acest regulament ați fi avut un festival unical în R. Moldova. Mi-a părut foarte interesant și foarte bune gândit. Vă doresc succese și în continuare. Cu respect Pavel Popa.

LĂSAȚI UN MESAJ