Lansarea cărții “Blocați în labirint” de George Simion

0
134
 1. Lansarea cărții “Blocați în labirint” de George Simion

Miercuri, 2 august, la cenaclul Republica, la Biblioteca Naţională a Republicii Moldova sala Alexe Rău, de la ora 18.00, va avea loc lansarea cărții ,,Blocați în labirint”, (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion, activist civic, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/25391-2017-08-02-08-26-57.html

 

 1. Dmitri Rogozin a fost declarat persona non grata în Republica Moldova după ce a anunţat că vrea să reia vizita oficială, în septembrie

Vicepremierul Rusiei, Dmitri Rogozin, a fost declarat persona non grata în Republica Moldova, în urma unei decizii luate miercuri de Guvernul de la Chişinău, relatează presa moldoveană.

http://www.mediafax.ro/externe/dmitri-rogozin-a-fost-declarat-persona-non-grata-in-republica-moldova-16677141#

 

 1. Andrian Candu: Republica Moldova nu va sta în genunchi în fața niciunui stat

„Atitudine ca aceasta, din partea acestui individ (n.n. – Dmitri Rogozin), nu acceptăm. Ceea ce priveste România, România a luat singură această decizie. Domnul Rogozin știa că anume așa se va întâmpla, nu a fost nimic altceva decât o provocare, el a fost preântâmpinat că nu va particpa la aceste evenimente, punând în pericol și alte vieți.”

http://www.publika.md/andrian-candu-republica-moldova-nu-va-sta-in-genunchi-in-fata-niciunui-stat_2976500.html

 

 1. VESTE BUNĂ! Cât vor costa biletele pentru cursa de tren Chișinău – București

În urma acordului încheiat între administrațiile feroviare din Republica Moldova și România, prețul biletelor la clasa întâi pentru cursa Chișinău – București a fost redus cu circa 30%.

http://www.publika.md/veste-buna-cat-vor-costa-biletele-pentru-cursa-de-tren-chisinau—bucuresti_2976485.html

 

 1. Autorităţile de la Chişinău, îngrijorate de exercițiile militare rusești

Autorităţile de la Chişinău atrag atenţia cu îngrijorare la activitatea pe care o desfăşoară în această perioadă contingentul de menţinere a păcii al Federaţiei Ruse în regiunea separatistă transnistreană, exerciţii militare ce prevăd forţarea râului Nistru.

După cum transmite Radio Chişinău, Delegaţia Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control califică acţiunile provocatoare şi sfidătoare şi consideră că ele ar putea genera noi tensiuni în Zona de Securitate.

http://www.romania-actualitati.ro/autoritatile_de_la_chisinau_ingrijorate_de_exercitiile_militare_rusesti-105682

 

 1. Subiecte explozive la a XV-a ediţii a Universităţii de Vară pentru românii de pretutindeni de la Izvorul Mureşului. Tema ediţiei din acest an este „De la Prima Unire la Marea Unire. România şi românii de pretutindeni: încotro?”

Centrul Cultural Toplița, în parteneriat cu Fundaţia Naţională pentru Românii de Pretutindeni (Bucureşti), Centrul European de Studii Covasna-Harghita (Sf. Gheorghe), cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, Institutului Cultural Român şi al Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei, având parteneri Platforma unionistă „Acțiunea 2012″ și Asociația „Răsăritul Românesc”, organizează lucrările celei de a XVI-a ediţii a Universităţii de Vară Izvorul Mureşului, ce va avea loc în perioada 13 – 18 august 2017 în localitatea cu acelaşi nume din judeţul Harghita, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/25394-2017-08-02-08-37-18.html

 

 1. Dmitrii Rogozin, despre interdicția sa de a ateriza în Republica Moldova: „Vladimir Plahotniuc a organizat totul”

Dmitrii Rogozin consideră că Vladimir Plahotniuc este cel care a stat în spatele „provocării”, care nu a permis avionului cu vicepremierul rus să aterizeze în Republica Moldova. Declarația a fost făcută în cadrul postului NTV.

http://unimedia.info/stiri/dmitrii-rogozin–despre-interdictia-sa-de-a-ateriza-in-republica-moldova-vladimir-plahotniuc-a-organizat-totul-137327.html

 

 1. „Blocați în labirint”, de George Simion, se lansează la Sibiu

Cartea „Blocați în labirint”, semnată de George Simion, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, va fi lansată la Sibiu, la finalul săptămânii. Evenimentul va avea loc la Biblioteca Astra, Str. G. Barițiu, nr. 5-7.

http://sibiu100.ro/cultura/108194-blocati-labirint-de-george-simion-se-lanseaza-la-sibiu/

 

 1. Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, către 100 de basarabeni aflați pentru prima dată în dreapta Prutului: „Aparținem aceluiași popor”

„România este țara noastră, a tuturor, și nu putem vorbi despre două popoare, există un singur popor – poporul român”. Cu acest mesaj au fost întâmpinați 100 de basarabeni care se află pentru prima dată în vizită în dreapta Prutului, în cadrul programului Acțiunii 2012 „Cunoaște-ți Țara”, la Târgoviște, de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

http://infoprut.ro/47880-presedintele-consiliului-judetean-dambovita-catre-100-de-basarabeni-aflati-pentru-prima-data-dreapta-prutului.html

 

 1. Călătorii gratuite cu trenul pentru studenţii basarabeni

Tinerii din Moldova, care îşi fac studiile în România, vor putea călători gratuit cu trenul pe teritoriul ţării vecine. Potrivit şefului serviciului pasageri a Căii Ferate a Moldovei, Anatolie Rusu, studenţii moldoveni vor achita doar biletul până la Ungheni.

http://www.canal2.md/news/calatorii-gratuite-cu-trenul-pentru-studentii-basarabeni_70370.html

 

 1. ALO, CCA? Interzis în Moldova, Rogozin intră în casele moldovenilor prin televiziunea lui Dodon

Astāzi ora 21-30 pe canalul rus NTV controlat de Dododn va fi difuzat în exclusivitate interviul cu vicepremierul rus Dmitrii Rogozin, în care acesta îi numește pe moldoveni țigani. 

http://www.timpul.md/articol/alo-cca-interzis-in-moldova-rogozin-intra-in-casele-moldovenilor-prin-televiziunea-lui-dodon-113944.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ