Lansarea celui de-al doilea episod din seria „Spre Vest, spre Țara Mamă”

0
215

sprevest-23martie_79313700 Cel de-al doilea episod din seria documentară „Spre Vest, spre Țara Mamă”, realizat de către TVR1 și lansat la 23 martie, începând cu ora 15.00, prezintă povestea emoționantă a cunoscuților actori Ion și Nicoleta Rusu, documentarul reprezentând o sinteză a realității basarabenilor ajuși în dreapta Prutului în căutarea unui viitor mai bun.

Protagoniștii celui de-al doilea episod din această serie documentară, Nicoleta și Ion Rusu, supuși unor importante alegeri, au decis să-și încerce norocul la București, după ce o parte din viață și-au petrecut-o pe scenele teatrelor din Chișinău. „La început ţineam o distanţă, îmi era frică, nu voiam să se afle că sunt de peste Prut”, reușește să-și amintească Nicoleta Rusu.

TVR 1 transmite în fiecare sâmbătă, de la ora 15.00, seria documentară intitulată „Spre Vest, spre Ţara Mamă”, despre destinele basarabenilor care au ales să se stabilească în drepta Prutului pentru a se afirma și a-și găsit un loc în societate.

Filmele documentare, realizate de către scriitorul și jurnalistul Dumitru Bădiţa, tind să dea răspunsuri la întrebări frecvente, precum sunt următoarele:
„Cum au trăit basarabenii în URSS? Ce ştiau ei despre România? De ce au ales să treacă Prutul şi să se integreze în societatea românească?”, acestea fiind semnele de întrebare „la care telespectatorii vor afla răspunsuri urmărind documentarul „Spre Vest, spre Ţara Mamă”, o serie de documentare despre basarabeni, despre schimbările lor de identitate naţională, despre efortul lor de adaptare în ţara unde aud vorbindu-se aceeaşi limbă”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ