Lansarea volumului „Blocaţi în labirint”, la Ateneu

0
103
  1. Primarul Sectorului 1 din București: Românii din R. Moldova și Cernăuți trebuie protejați

Edilul Sectorului 1 din București, Daniel Tudorache, consideră că autoritățile României trebuie să îi susțină pe românii din Republica Moldova și nordul Bucovinei.

http://infoprut.ro/48022-primarul-sectorului-1-din-bucuresti-romanii-din-r-moldova-si-cernauti-trebuie-protejati.html

 

  1. Zile de sărbătoare

Se apropie un moment de sărbătoare al românilor de peste Prut – 27 august, Ziua Independenței Republicii Moldova. În 27 august 1991 a fost adoptată Declarația de Independență față de Uniunea Sovietică, prin care Republica Moldova a devenit stat suveran și independent.
Pentru că „Prahova iubește Basarabia” nu numai declarativ, ci și prin forța faptelor sale, o delegație din Prahova, condusă de președintele Consiliului Județean, domnul Bogdan Toader, se va deplasa la Chișinău pentru a fi lângă frații noștri de peste Prut la aniversarea zilei naționale.La statuia lui Ștefan cel Mare, situată în centrul capitalei Moldovei, se vor depune flori și se va intona imnul de stat „Limba noastră”.

https://ziarulprahova.ro/2017/08/zile-de-sarbatoare/

 

  1. Lansarea volumului „Blocaţi în labirint”, la Ateneu

Mâine seară, de la ora 18.00, Ateneul din Iaşi va găzdui lansarea volumului „Blocaţi în labirint”, de George Simion. Evenimentul va avea loc în foaierul Ateneului, iar participarea este gratuită.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/cultura/lansarea-volumului-a-blocati-in-labirinta-la-ateneu–217402687.html

 

  1. INTERVIU | Daniel Ioniță, despre proiectele comune dintre Republica Moldova și România (VIDEO)

Relațiile dintre Republica Moldova și România, proiectele comune care leagă cele două maluri de Prut, precum și succesele și lecțiile pe care ar putea să le învețe Republica Moldova după 26 de ani de independență –  vorbește ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, într-un interviu pentru Radio Chișinău.

http://radiochisinau.md/interviu-daniel-ionita-despre-proiectele-comune-dintre-republica-moldova-si-romania-video—55271.html

 

  1. O nouă sesiune de admitere pentru liceenii basarabeni

Turul II se va desfășura la sediul Liceului Teoretic ”Gheorghe Asachi” din Chișinău (str. București nr.64), cu care Universitatea „Ovidius” a încheiat un protocol de colaborare instituțională și de asistență educațională reciprocă.

http://www.cugetliber.ro/stiri-cultura-educatie-o-noua-sesiune-de-admitere-pentru-liceenii-basarabeni-328726

 

  1. Spre Ziua Limbii Române, cu un vechi decalog

Gândiţi-vă că în toată viaţa trebuie să daţi locul întâi limbii voastre strămoşeşti.

Vorbiţi în limba voastră acasă, cu ai voştri, cu prietenii şi cu oricine, chiar şi în faţa unui străin, căci se cade ca străinul să-ţi înveţe limba ta, nu tu pe a lui.

http://www.desteptarea.ro/spre-ziua-limbii-romane-cu-un-vechi-decalog/

 

  1. Bustul unui deputat în Sfatul Țării, inaugurat la Măgurele, raionul Ungheni

Bustul celui care în calitate de deputat în Sfatul Țării și prim-ministru al Basarabiei a creat condițiile realizării Unirii de la 27 martie 1918, Daniel Ciugureanu, a fost inaugurat sâmbătă la Măgurele, raionul Ungheni. Demersul aparține Societății cultural-istorice „Mihai Viteazul” de la Ploiești.

http://infoprut.ro/48023-bustul-unui-deputat-sfatul-tarii-inaugurat-la-magurele-raionul-ungheni.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ