Lasă un mesaj pentru Guvernele României și Republicii Moldova

17
212

„Unirea într-un singur stat, o unire care este firească, legiuită şi neapărată, pentru ca în Moldova şi Valahia suntem acelaşi popor, pentru că avem aceeași limbă, aceeași istorie…”

Mihail Kogălniceanu

Platforma Civică Acțiunea 2012 îi invită pe toți cei interesați de viitorul celor două state românești să transmită un mesaj Guvernelor României și Republicii Moldova cu ocazia ședinței comune care va avea loc sâmbătă, 3 martie la Iași.

Ieșenii sunt aşteptaţi să vină sâmbătă între orele 11.00 – 15.00 la statuia lui Mihail Kogălniceanu din fața Universității A.I. Cuza și să lase un mesaj scris despre soarta românilor de pe cele două maluri ale Prutului.
Persoanele interesate să participe la această activitate şi care nu pot ajunge la Iași sunt rugate să le scrie pe pagina de Internet a Platformei: www.actiunea2012.ro. Mesajele vor fi înmânate șefilor celor două Guverne, Mihai Răzvan Ungureanu și Vlad Filat.

Cu această ocazie, salutăm încă o dată inițiativa organizării şedinței comune de guvern și ne exprimăm speranţa ca aceasta va fi unul din primii paşi spre revenirea la normalitate.

17 COMENTARII

 1. In cazul in care intrebarea mea, cine stie prin ce imprejurare ar putea fi subiect de discutie in sedinta comuna a Guvernului Romaniei cu cel al Republicii Moldova, l-as intreba pe Dnl Filat primul ministru al Republicii Moldova, daca in actuala conjunctura internationala, unificarea celor doua state ar putea fi viabila si nu ar afecta securitatea si stabilitatea geo-politica a Europei de Est, atata vreme cat pe teritoriul mai multor state est-europene, exista nenumarate grupari ultra-nationaliste finantate de Guverne ale caror interese le sunt reprezentate. Vezi „Miscarea tinerilor din cele 64 de comitate”,”Garda Secuiasca” din Ungaria ce isi au sedii pe teritoriul Romaniei, organizatia nationalista sarbesca „OBRAZ”, „Ukraina-Rusi” condusa de Rostislav Novojenet si exemple pot continua. In speranta unui raspuns din partea dvs. va multumesc anticipat.

  • Iti raspund eu de aici din Romania de Est nu trebuie sa ne fie frica de nimeni si de nimic deajuns cu minoritatile, le dam peste cap la toti, vrem sa fim un popor si o tara mare, ne am saturat sa si bata joc de noi, ca niste lasi. Ungurii la Gunoi mer direct si Ucrainenii pentru ca noi moldovenii am trecut peste Rusofoni si nu ne au dat jos dar cu maghiarii ne jucam fratilor,,,Vrem unire va zic din toata BASARABIA sa scapam de lepadatrui….

 2. Nici un sacrificiu nu e prea mare pentru indeplinirea idealurilor noastre stramosesti .Straduiti-va domnilor guvernanti de pe ambele maluri ale prutului ,sa transformati visul romanilor in realitate !Numai asa veti fi inscrisi cu litere de aur in panteonul neamului romanesc alaturi de cei mai bravi si viteji fii ai ROMANIEI !

 3. unirea va veni cand Basarabenii vor dori asta,au fost indoctrinati,batuti asasinati,alungati,terorizati sute de ani si tot nu inteleg ca ei sunt o parte din Romania,refuza sa inteleaga (sigur ca vorbesc de majoritatea lor,nu sariti cu cliseul imbecit „NU TOTI SUNT ASA” )

 4. Dacă nu s-ar fi adoptat varianta „0″ în chestiunea cetăţeniei RM, adică acordarea acesteia tuturor rezidenţilor la ziua declarării independenţei, şi s-ar fi urmat exemplul leton sau eston, nu mai existau acum acele imagini dureroase în care urmașii veneticilor deveniți între timp „moldoveni” cu acte în regulă, să fugărească românii pe pământ românesc, deranjați de simplul fapt că suntem ceea ce suntem: ROMÂNI LA NOI ACASĂ! Au împuțit pământul românesc cu prezența lor de vreo 200 de ani încoace. Dar să stea liniștiți, românii vor fi iar împreună, chiar de vor arunca în noi cu bulgări făcuți din toată zăpada Siberiei lor natale! Respect celor cu suflet român!

 5. Ma intereseaza sa traiesc intr-o tara civilizata, fara manelisti, fara jandarmi dar cu bunsimt, onoare si respect… Cele doua tari nu au lucrurile astea separat, de ce le-ar avea impreuna?

 6. @Roxana
  Încearcă să dai un anunț poate vei avea noroc să găsești o țară pe placul tău. Sunt sigur că ea există pe undeva prin lumea largă una pe placul tău…
  Serios vorbind acum, la întrebarea ta există multe, dar multe argumente ca răspuns. Dacă ai ajuns pe acest site și încă te mai întrebi de ce ar fi oportun ca doi frați să fie uniți, atunci…
  Apropo de jandarmi, ce ai împotriva lor? Ție frică să nu te…bată? LOL Spre buna ta informare, principala atribuțiune a Jandarmeriei este ordinea publică. Nu este nici KGB, nici FSB, nici măcar SIS-ul moldovenesc. Așadar, dacă nu ai de gând să te comporți ca un huligan încălcând LEGEA, ești în siguranță! Numai bine!

 7. Complet de acord cu UnEscu, nu inteleg de ce ii tot injurati pe jandarmi cand ei saracii incearca sa castige o paine, daca asta inseamna sa bata niste huligani indisciplinati si neorganizati, atunci foarte bine

  Si sincer, nu vrei sa fi intr-o tara fara jandarmi, crede-ma 😉

LĂSAȚI UN MESAJ