Liberalii din diaspora își anunță sprijinul pentru Anatol Șalaru

0
125
  1. Anatol Șalaru și-a dat demisia din funcția de vicepreședinte al PL

„Mi-am dat demisia din funcția de vicepreședinte al Partidului Liberal. I-am cerut lui Mihai Ghimpu să demisioneze din fruntea partidului”, a spus ministrul Apărării, Anatol Șalaru, imediat după Consiliul Republican al PL.

„Aș vrea să rămân membru de partid, dacă voi fi exclus… voi vedea. Nu contează susținerea altor colegi, contează ca să existe cineva care să spună adevărul când partidul e în declin”, a mai spus Șalaru.

http://www.timpul.md/articol/anatol-alaru-i-a-dat-demisia-din-funcia-de-vicepreedinte-al-pl-101826.html

 

  1. Liberalii din diaspora își anunță sprijinul pentru Anatol Șalaru

Câteva cluburi de liberali din diaspora, toate din Italia, îi solicită Partidului Liberal să anuleze decizia Biroului Politic al formațiunii privind retragerea sprijinului politic pentru ministrul apărării Anatol Șalaru.

Ei cer, totodată, convocarea Consiliului Politic al Partidului Liberal la care să fie făcută o analiză profundă și obiectivă a rezultatelor alegerilor prezidențiale și a motivelor din care formațiunea a ajuns la 1%.

http://www.timpul.md/articol/liberalii-din-diaspora-ii-anuna-sprijinul-pentru-anatol-alaru-101825.html

 

  1. Partidul lui Traian Băsescu, pe primul loc în Republica Moldova

Majoritatea cetățenilor români din Republica Moldova au votat la alegerile parlamentare din 11 decembrie în Camera Deputaților pentru Partidul Mișcarea Populară.

Datele Biroului Electoral Central din România arată că pentru PMP au votat 18 944 de alegători, ceea ce reprezintă aproximativ 62%  din numărul total de voturi valabil exprimate.

Pe locul doi s-a clasat Partidul Național Liberal, cu 4 722 din voturi sau 15%, după care urmează Partidul Social Democrat, cu 2 877 din voturi sau 9,4%, Uniunea ”Salvați România”, cu 1682 din voturi sau 5,5% și Alianța Liberalilor și Democraților, cu 670 de voturi sau 2,2%.

http://radiochisinau.md/alegeri-romania-partidul-lui-traian-basescu-pe-primul-loc-in-republica-moldova—42625.html

 

  1. Interviu SCANDALOS: Dodon le cere rușilor să stopeze românizarea studenților basarabeni din România

Președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, a oferit un interviu siropos unei publicații din Federația Rusă, în cadrul căreia declară că studenții basarabeni care învață peste Prut sunt supuși românizării prin faptul că România acordă anual peste 5000 de burse tinerilor din Republica Moldova, pe când Rusia doar 200. 

http://www.realitatea.md/interviu-scandalos–dodon-le-cere-rusilor-sa-stopeze-romanizarea-studentilor-basarabeni-din-romania_49959.html

 

  1. Doi basarabeni, finaliști la X Factor România. Unul dintre ei ar putea câștiga 100.000 de euro

Olga Verbiţchi şi Marcel Roşca din Republica Moldova sunt doi din cei patru finaliști ai concursului muzical X Factor România care săptămâna viitoare vor lupta pentru titlul cel mare şi premiul în valoare de 100.000 de euro.

http://infoprut.ro/46101-doi-basarabeni-finalisti-la-x-factor-miza-concursului-100-000-de-euro.html

 

  1. Doi români şi un un moldovean fără adăpost au luat micul dejun cu Papa Francisc de ziua Suveranului Pontif

Doi români şi un moldovean s-au aflat printre persoanele fără adăpost care au luat sâmbătă micul dejun cu papa la reședința sa de la Vatican în ziua în care Suveranul Pontif a împlinit 80 de ani.

http://www.evz.ro/impresionant-doi-romani-si-un-un-moldovean-farau-adapost-au-luat.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ