Liceele din România și Republica Moldova s-au înfrățit. Asistență juridică GRATUITĂ pentru cei persecutați pentru că se declară români

0
174
  1. Liceele din România și Republica Moldova s-au înfrățit

Sute de licee din România și din Republica Moldova vor colabora în baza unor acorduri de parteneriat semnate în cadrul festivității de final de an școlar „Ultimul sunet”.

Conducerea liceelor din Republica Moldova a primit acordurile chiar din partea reprezentanților liceelor din România: 450 de cadre didactice care au transmis la careul festiv un mesaj din Țară și daruri pentru colectivul de elevi – un steag tricolor, panglici tricolore și posibilitatea de a participa la excursii de câte trei zile în mai multe zone turistice ale României.

http://www.jc.md/liceele-din-romania-si-republica-moldova-s-au-infratit/

 

  1. Unioniștii lansează o campanie națională de informare privind „beneficiile Unirii”, dar și vor colecta semnături în favoarea acesteia

Unioniștii lansează o nouă campanie de informare privind „beneficiile unirii Republicii Moldova cu România”. Astfel, aceștia își propun să ajungă în cât mai multe case pentru a promova ideea unirii, dar și pentru a colecta semnături în favoarea realizării acesteia. Totodată, în cadrul unui proiect pe care l-au lansat astăzi, aceștia vor oferi asistență juridică gratuită în domeniul drepturilor omului.

http://www.realitatea.md/unioni-tii-lanseaza-o-campanie-na-ionala-de-informare-privind-beneficiile-unirii-dar-i-vor-colecta-semnaturi-in-favoarea-acesteia-video_39961.html

 

  1. Asistență juridică GRATUITĂ pentru cei persecutați pentru că se declară români

Orice cetățean al Republicii Moldova care se consideră persecutat pe motiv că se declară român sau are convingeri unioniste va putea beneficia de asistență juridică gratuită.

Aceștia vor fi apărați în instanță de avocați competenți, care le vor sta la dispoziție prin intermediul platformei „Unitatea Neamului Românesc” (UNR), un proiect lansat astăzi de Asociația Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).
În cel mai apropiat timp, ODIP va lansa și un site, pe adresa www.unr.md, unde cetățenii vor putea depune online petiții, sugestii referitoare la unire, precum și vor raporta problemele cu care se confruntă în localitate, se arată într-un comunicat de presă al Asociației.

http://www.timpul.md/articol/asistena-juridica-gratuita-pentru-cei-persecutai-pentru-ca-se-declara-romani-93473.html

 

  1. Viceministrul Culturii din Rep. Moldova, invitat în România la deschiderea Bookfest 2016

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 12.00, în cadrul unei ceremonii la care au confirmat participarea Tamar Samash, ambasadoarea statului Israel în România, Sergiu Nistor, consilierul prezidenţial pentru Cultură, Corina Şuteu, ministrul Culturii, Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Roman, şi Igor Sarov, viceministrul Culturii din Republica Moldova, alaturi de Grigore Arsene – preşedintele Asociatiei Editorilor din Romania, organizatorul evenimentului.

Bookfest 2016 se desfaşoară sub Inaltul Patronaj al Preşedintelui României, iar Invitatul de Onoare din acest an este Israelul.

http://infoprut.ro/44227-viceministrul-culturii-din-rep-moldova-invitat-in-romania-la-deschiderea-bookfest-2016.html

 

  1. Nicolae Iorga a ajuns la Sângerei, în Republica,deocamdată, Moldova

În timp ce la Ploieşti se dechidea circulaţiei sendul giratoriul suspendat de la intersecţia spre Păuleşti, la Sângerei, în Republica Moldova, avea loc un eveniment de suflet.

În faţa Casei de Cultură din Sângerei a fost dezvelit bustul marelui istoric Nicolae Iorga, o donaţie a Societăţii Cultural Istorice „Mihai Viteazul” din Ploieşti,  prin intermediul Institutului Cultural Român.

„Adevărul nu poate fi minţit. Sunt mândru că am lansat această refacere a speranţei prin busturi şi statui începând cu 1991. Sunt azi cu mintea şi gândul la Sângerei, alături de voi dragi compatrioţi. Bat clopote cântând reîntregirea neamului românesc”, a comentat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, pentru ziarul Timpul de la Chişinău.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16289-nicolae-iorga-a-ajuns-la-sangerei-in-republicadeocamdata-moldova.html

 

  1. Radu Cupcea: „în prezent unirea este văzută ca o atracție materială și poate reprezenta și un mijloc de integrare a R. Moldova în structurile europene”

Radu Cupcea: „Ideea unei analize despre părerea românilor cu privire la reunire a venit la sugestia unui colegul de-al meu, Nicolae Țibrigan, care este sociolog. Noi am observat faptul că acest subiect a fost de foarte multe ori abordat sau rostit în discursurile decidenților în ultimii 25 de ani în România și că au existat momente când reunirea Republicii Moldova cu România era propusă drept „proiect de țară”, alături de integrarea în NATO și aderarea la Uniunea Europeană. Și cum pentru un asemenea demers este nevoie de două entități, am hotărât să vedem ce zic oamenii din cele două state.

http://www.europalibera.org/a/27768112.html

 

  1. Limba moldovenească – o invenție politică, ce va dispărea din Ucraina

Denumirea de limbă moldovenească va dispărea treptat din școlile din Ucraina, fiind vorba de o denumire inventată politic în perioada sovietică, iar limba română va fi predată din ce în ce mai mult în univeristățile ucrainene, susține profesorul Sergii Luchkanin.

http://www.timpul.md/articol/limba-moldoveneasca-%E2%80%93-o-invenie-politica-ce-va-disparea-din-ucraina-93471.html

 

  1. Orange curtează clienţii care călătoresc în Republica Moldova cu o opţiune de 4 euro. Ministerul Comunicaţiior salută decizia

Orange a lansat opţiunea Go Moldova. Pentru 4 euro, clienţii Orange România care merg în Republica Moldova primesc 30 de minute sau SMS-uri incluse şi tarif de 20 de eurocenţi/MB pentru traficul de net mobil, a anunţat compania într-un comunicat. Ministerul Comunicaţiilor salută decizia Orange, precizând, într-o informare de presă, că scăderea costurilor pentru convorbiri şi date mobile va întări legăturile între România şi Republica Moldova.

http://www.economica.net/orange-curteaza-clientii-care-calatoresc-in-republica-moldova-cu-o-optiune-de-4-euro-ministerul-comunicatiior-saluta-decizia_120489.html

 

  1. Veniți, fraților, ACASĂ!

Vara asta, 100 000 de cetățeni ai Republicii Moldova vor veni în Țară prin intermediul unui proiect al multor organizații și cu ajutorul asociației pe care o conduc.

Departe de a fi o țară perfectă, suntem o majoritate de români aici, care vrem să privim către viitor și către o viață mai bună, împreună cu voi, cei din Republica Moldova. Majoritate înseamnă că peste trei sferturi dintre români ar vota la un referendum în favoarea Unirii.

http://timpul.md/articol/venii-frailor-acasa-93253.html

 

  1. Un lider al bisericii basarabene care a votat Unirea

Alexandru Baltaga este o legendă pentru toţi basarabenii. Jertfa lui a devenit proverbială, de aceea s-a şi propus să fie canonizat ca sfânt.

http://timpul.md/articol/un-lider-al-bisericii-basarabene-care-a-votat-unirea-93237.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ