Lider politic de la Bucureşti: „Susţin cu toată tăria candidatura Maiei Sandu”

0
165
  1. Apelul societății civile din diaspora cu privire la turul II al alegerilor prezidențiale

Mai multe organizaţii non-guvernamentale din diaspora au trimis un apel de sprijin pentru Maia Sandu în turul II al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.

Desigur, aceste alegeri nu au în prim-plan unirea. Dar unirea se poate înfăptui doar prin scoaterea definitivă a Basarabiei de pe orbita Rusiei, acolo unde vrea s-o ancoreze Igor Dodon.

De aceea, organizațiile românilor de pretutindeni semnatare îi îndeamnă pe românii-basarabeni, pe cetățenii români din Basarabia, precum și pe membrii și simpatizanții săi să se prezinte în număr mare în turul doi, pentru a o vota pe Maia Sandu, candidatul care, prin victoria sa, poate să stabilizeze situația țării și poate semnala comunității internaționale intrarea definitivă pe făgașul european și românesc.

http://infoprut.ro/45695-diaspora-unionista-o-sustine-pe-maia-sandu.html

 

  1. Lider politic de la Bucureşti: „Susţin cu toată tăria candidatura Maiei Sandu”

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că susține „cu toată tăria” candidatura Maiei Sandu la funcția de președinte al Republicii Moldova. 

http://infoprut.ro/45690-lider-politic-de-la-bucuresti-sustin-cu-toata-taria-candidatura-maiei-sandu.html

 

  1. Dodon a fost declarat indezirabil în mai multe localităţi

Un grup de primari din sudul R. Moldova l-au declarat pe candidatul la funcţia de preşedinte, Igor Dodon, persona non-grata în localităţile pe care le conduc. Aceştia consideră că Dodon pune în pericol corectitudinea turului doi la alegerile prezidenţiale şi Dreptul Constituţional al cetăţenilor la informare corectă.

„Suntem obligaţi să ne apărăm localităţile de un candidat mincinos, cum este candidatul PSRM, Igor Dodon. Minciuna şi dezinformarea pe care le lansează Dodon pune în pericol corectitudinea turului doi al alegerilor prezidenţiale şi Dreptul Constituţional al cetăţenilor la informare corectă”, a declarat primarul oraşului Cimişlia, Gheorghe Răileanu, potrivit agenţiei INFOTAG,

http://www.jc.md/dodon-a-fost-declarat-indezirabil-la-cimislia/

 

  1. MDRAP: România a virat Republicii Moldova 3 milioane de euro pentru finanțarea a 83 de grădinițe

Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a virat Republicii Moldova o contribuție financiară nerambursabilă în valoare de 3 milioane de euro pentru finanțarea a 83 de grădinițe, se arată într-un comunicat al MDRAP remis AGERPRES.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/11/07/mdrap-romania-a-virat-republicii-moldova-3-milioane-de-euro-pentru-finantarea-a-83-de-gradinite-17-42-51

 

  1. România cumpără microbuze pentru elevii din Republica Moldova

Primele 96 de microbuze destinate transportului de elevi din unităţile de învăţământ de stat, achiziționate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației pentru a fi donate Republicii Moldova, au fost contractate.

Este vorba despre 95 de microbuze de tip 16+1 locuri și 1 microbuz destinat transportului persoanelor cu mobilitate redusă şi echipat pentru un număr de 2 locuri speciale – fotolii (scaune) rulante necesare. Procedura de achiziție publică aplicată a fost licitația deschisă online, iar criteriul de atribuire  – cel mai bun raport calitate-preț. Anunțul de participare a fost publicat în 20 august a.c., iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 21 septembrie.

http://www.pandurul.ro/articol/romania-cumpara-microbuze-pentru-elevii-din-republ_84250.html

 

  1. Traian Băsescu: între prioritățile PMP este unirea R. Moldova cu România

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, lider al Partidului „Mișcarea Populară” a declarat că principalul obiectiv al partidului său este unirea României cu Republica Moldova. Vorbind duminică la București, unde au fost lansați candidații partidului pentru alegerile generale din 11 decembrie, Băsescu a precizat: „Unirea se va face atunci cand cetățenii din stânga Prutului vor fi convinsi de acest lucru în proportie de peste 50%, când România va proba cetatenilor de dincolo de Prut ca e mai bine sa traiasca intr-un singur stat decat in doua. Unirea se va face in aproximaiv 5-6 ani”, a anticipat el. Săptămâna trecută, fostul președinte al României și soția sa au depus jurământul pentru a-și lua cetățenia moldovenească. Traian Basescu a vorbit si despre celelalte prioritati ale PMP: sanatatea, educatia, infrastructura, irigatiile, agricultura, justitia.

http://www.europalibera.org/a/28101374.html

 

  1. Aproximativ 100 de cercetători din România, Ucraina și Republica Moldova se reunesc la Suceava

În zilele de 28 și 29 noiembrie, aproximativ 100 de cercetători din România, Ucraina și Republica Moldova vor participa, la Suceava, la simpozioanele „Artă și civilizație medievală” și „Bucovina-file de istorie”. Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu a afirmat că simpozioanele sînt dedicate împlinirii a 98 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, iar lucrările se vor desfășura pe 4 secțiuni: arheologie, istorie medievală, istorie modernă și contemporană și conservare-restaurare. El a adăugat că manifestările științifice sînt organizate de Muzeu, în parteneriat cu Universitatea „Ștefan cel Mare”. Cu acest prilej va fi lansată și medalia comemorativă Karl A. Romstorfer (1916-2016). În deschidere va fi vernisată expoziția permanentă „Sala Ion Nistor”.

https://svnews.ro/aproximativ-100-de-cercetatori-din-romania-ucraina-si-republica-moldova-se-reunesc-la-suceava/82617/

 

  1. Ce îi rog pe cetățenii basarabeni din România!

Îi rog din suflet să meargă la vot în Chișinău și oriunde pot vota, pentru susținerea candidatei Maia Sandu la președenția Republicii Moldova. O consider o adevărată șansă pentru acest colț de lume blagoslovit de Divinitate, pentru a îndrepta pașii națiunii spre Uniunea Europeană. Am văzut ce forțe oculte sunt împotriva candidatei pro-europene și de aceea, ca om care sunt pentru unirea tuturor provinciilor românești într-o singură țară care să poarte numele de România, mă simt dator să îi îndemn pe toți cei care învață la licee în ultimul an de studiu sau la facultățile din România, să meargă acasă și să voteze duminica viitoare. De asemenea, pe toți cetățenii basarabeni care au afaceri în România să meargă duminica viitoare și să o susțină pe această tânără și vrednică femeie, pentru a ajunge în fruntea Republicii Moldova, întrucât acolo se petrec, din nefericire, lucruri reprobabile. Doresc ca țara aceasta să iasă de sub influența nefastă rusească.

http://estnews.ro/2016/11/07/ce-ii-rog-pe-cetatenii-basarabeni-din-romania/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ