Liderul PSDM a fost sanctionat cu o amenda in valoare de 500 lei

0
52

Judecatoria sectorului Buiucani l-a sanctionat cu o amenda in marime de 500 lei pe liderul Partidului Social Democrat Eduard Musuc, retinut dupa mitingul detinatorilor de patente, din 12 martie.Potrivit unui comunicat al PSDM, instanta a adoptat aceasta decizie, calificand ca fiind ilegala si instigata de organizatorii actiunii de protest traversarea bulevardului Stefan cel Mare si Sfant de catre participantii la miting.

PSDM considera ca aceasta decizie nu are un suport legal, ci politic, fiind adoptata la comanda. Scopul ei este crearea temeiului juridic pentru neautorizarea actiunilor de protest ulterioare, precum si zadarnicirea pichetarii non-stop a Parlamentului, intentie declarata la mitingul respectiv. Potrivit formatiunii, actiunile politiei si a Judecatoriei Buiucani reprezinta o noua tentativa de a intimida liderii PSDM si, prin acest exemplu, – liderii comitetelor de protest, organizatorii mitingurilor din toate centrele raionale si pietele din mun. Chisinau.

Avocatii lui Musuc vor depune un recurs la Curtea de Apel in termen de 10 zile. In cazul neanularii deciziei respective in instantele nationale, organizatorii mitingului sunt decisi sa depuna o cerere oficiala la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului.

Circa doua mii de detinatori de patente din diferite zone ale R. Moldova au protestat luni, 12 martie, in capitala, in cadrul celui de-al treilea miting, organizat de Asociatia Micului Business (AMB) si Comitetul pentru Apararea Drepturilor Cetatenilor (CADC), impotriva deciziilor puterii de a lasa circa 40 de mii de oameni fara surse de existenta dupa anularea patentei de intreprinzator.

sursa: http://www.azi.md/news?ID=43577

 

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ