Limba română ne unește

0
152
  1. Limba română ne unește! 25 de elevi moldoveni au demonstrat bune practici de vorbire

,,Limba noastră-i o comoară”, dacă o vorbim corect, iar 25 de elevi care practică acest obicei au fost premiați astăzi. Concursul Limba noastră-i o comoară, aflat la cea de-a doua ediție și-a desemnat câștigătorii. Elevi din toată republica au prezentat eseuri și filmulețe care au ilustrat bune practici de preomovare a vorbirii corecte în școală și comunitate.

https://10tv.md/2018/04/12/video-limba-romana-ne-uneste-25-de-elevi-moldoveni-au-demonstrat-bune-practici-de-vorbire/

 

  1. „DA” sau „NU” Unirii cu România? Au mai rămas trei zile

Locuitorii municipiului Chișinău mai au la dispoziție trei zile pentru a-și exprima părerea legată de Unirea cu România. Consultarea publică lansată de Centrul Social-Politic European se va încheia pe 14 aprilie.

http://infoprut.ro/49795-da-sau-nu-unirii-cu-romania-au-mai-ramas-trei-zile.html

 

  1. Traian Băsescu: Unire cu România, fără Transnistria, dar cu NATO şi UE

Fostul preşedinte al României a vorbit la Europa Liberă despre hotarul UE pe Nistru, contextul regional de securitate, alegerile locale din Chişinău şi despre cum nu l-a văzut niciodată pe liderul democrat Vladimir Plahotniuc.

https://www.europalibera.org/a/interviu-traian-basescu-moldova-unire-romania/29161025.html

 

  1. Ucraina părăsește CSI. Poroșenko a anunțat MOTIVUL

Președintele Ucrianei Petro Poroșenko a propus Guvernului să pregătească documentația necesară încetarii oficiale a participării Ucrainei la organele statutare ale Comunitatii Statelor Independente (CSI), transmite UNIAN.

https://www.timpul.md/articol/ucraina-parasete-csi–poroenko-a-anunat-motivul-129215.html

 

  1. Un consilier PMP a inițiat un proiect de hotărâre privind susținerea unirii Republicii Moldova cu România

Consilierul PMP Câmpia Turzii, Adrian Mischian, a inițiat un proiect de hotărâre privind susținerea ”Declarației de Unire a Republicii Moldova cu România”, din partea administrației locale din Câmpia Turzii, ca un gesti simbolic în Anul centenarului Marii Uniri.

http://gazetadecluj.ro/un-consilier-pmp-initiat-un-proiect-de-hotarare-privind-sustinerea-unirii-republicii-moldova-cu-romania/

 

  1. Peste două mii de elevi au participat la concursul „Limba noastră-i o comoară”

Peste două mii de elevi din Republica Moldova au participat la a doua ediţie a concursului republican „Limba noastră-i o comoară”. Au scris despre limba română şi au promovat graiul matern în localităţile în care trăiesc.

http://tvrmoldova.md/social/pestedoua-mii-de-elevi-au-participatla-concursul-limbanoastra-i-o-comoara/

 

  1. Legea cu privire la controlul în comun la frontiera moldo-ucraineană, promulgată

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat astăzi Legea cu privire la ratificarea Acordului privind controlul în comun al persoanelor, mijloacelor de transport şi mărfurilor în punctele comune de trecere a frontierei de stat moldo-ucrainene, în prezenţa prim-ministrului Pavel Filip, care se află într-o vizită la Kiev.

http://tvrmoldova.md/actualitate/legea-cu-privire-la-controlul-in-comun-la-frontiera-moldo-ucraineana-promulgata/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ