LIVE 10TV: Emisiunea „Sfatul Țării”, cu Constantin Codreanu

0
184
  1. LIVE 10TV: Emisiunea „Sfatul Țării”, cu Constantin Codreanu

Desfacem ghemul neînțelegerilor și ridicăm vălul neclarităților privind mai multe aspecte ce vizează Electorala 2016, dar ne vom referi, tangențial, inclusiv la viitoarele alegeri parlamentare și la ideea unui Referendum privind ReUnirea în 2018 (o temă căreia îi vom acorda o emisiune aparte, ulterior).

Invitații lui Constantin Codreanu în studio sunt Octavian Ticu și Valeriu Saharneanu. Vor exista, de asemenea, intervenții prin Skype – Dorin Dusciac și la telefon – Tatiana Potîng.

http://www.timpul.md/articol/live-10tv-emisiunea-sfatul-arii-cu-constantin-codreanu-97574.html

 

  1. Cinci directori de licee și școli din Republica Moldova au participat la deschiderea anului școlar din România

Cinci directori de licee și școli din Republica Moldova au trecut Prutul pentru a le ura elevilor din București un an nou școlar cu rezultate frumoase la învățătură.

Silvia Guzun, directoarea Gimnaziului „Nicolae H. Costin” din Chișinău, Dumitru Babin, directorul Liceului „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Bălți, Lidia Crețu, directoarea Liceului Teoretic „Emil Nicula” din localitatea Mereni, raionul Anenii Noi, Grigore Vasilache, directorul Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Chișinău și Ion Iovcev, directorul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Tiraspol au fost prezenți la prima zi de școală din noul an de învățământ din România. Cadrele didactice au fost invitate la Școala nr. 190 din București de Primăria Capitalei.

http://infoprut.ro/45154-cinci-directori-de-licee-si-scoli-din-republica-moldova-au-participat-la-deschiderea-anului-scolar-din-romania.html

 

  1. Un alt lider politic de la Chișinău susține că ar vota pentru Unire în cazul unui referendum

Fostul ministru al Educației de la Chișinău, Maia Sandu, a declarat că dacă ar avea loc un referendum în legătură cu unirea Republicii Moldova cu România ar vota pentru. De asemenea, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate crede că o dezbatere serioasă ar trebui organizată pe tema avantajelor Unirii.

http://infoprut.ro/45148-un-alt-lider-politic-de-la-chisinau-sustine-ca-ar-vota-pentru-unire-in-cazul-unui-referendum.html

 

  1. O echipă de studenţi din Cluj a reprezentat România şi Republica Moldova în finala concursului European BEST Engineering Competition

Patru studenţi din cadrul Universităţii Tehnice Cluj-Napoca (UTCN) au participat în Belgrad (Serbia) intre 1 si 10 august la faza internaţională a „European BEST Engineering Competition”.

Echipa „Buildin` Green” formată din Melanie Renate Hărșan – Inginerie Electrică, Valentina Honceru – Arhitectură, Sorin Marian – Calculatoare şi Tehnologia Informației şi Tudor-Andrei Eduard – Arhitectură au obţinut locul VII în ultima fază a respectivei competiţii în care s-au confruntat cu cele mai bune echipe din Europa. În total, au participat 119 studenţi de la cele mai bune facultăţi cu profil tehnic de pe continent.

http://cluju.ro/o-echipa-de-studenti-din-cluj-a-reprezentat-romania-si-republica-moldova-in-finala-concursului-european-best-engineering-competition-foto/

 

  1. România, dispusă să acorde expertiză Republicii Moldova în vederea implementării reformelor

România este dispusă să acorde în continuare asistenţă şi expertiză Republicii Moldova în vederea implementării reformelor necesare. Confirmarea vine din partea Ambasadorului României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă, care a avut o întrevedere cu viceministrul afacerilor externe şi integrării europene, Daniela Morari.

http://independent.md/romania-dispusa-sa-acorde-expertiza-republicii-moldova-vederea-implementarii-reformelor/#.V9hkZzW50Ts

 

  1. Lansare de carte la București despre memoria deportărilor sovietice din Basarabia – „Lupii. Amintiri din Siberia”

Joi, 22 septembrie, la Clubul Țăranului, cu începere de la ora 18:00, se va desfășura o lansare de carte în centrul căreia se află un episod istoric întunecat – deportările din Basarabia. 

http://infoprut.ro/45146-lansare-de-carte-la-bucuresti-despre-memoria-deportarilor-sovietice-din-basarabia-lupii-amintiri-din-siberia.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ