Localităţi din Republica Moldova şi România au semnat acorduri de colaborare

0
199
  1. Mii de persoane au adus în ultimele zile omagiu Regelui Mihai I

În cursul nopţii de joi spre vineri, mii de oamenii din diferite județe ale României, dar şi din Republica Moldova au venit să-i aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale. Rândul era atât de impresionant, încât Familia Regală a decis ca cei care au dorit să îşi ia rămas bun de la Regele Mihai să aibă acces toată noaptea în Palatul Regal, deşi iniţial programul era până la ora 22.00.

https://www.moldpres.md/news/2017/12/15/17009792

 

  1. Aglomeraţie la punctele de trecere a frontierei

Punctele de trecere a frontierei României sunt tot mai aglomerate, mai ales la terminalele pentru camioane. În această dimineaţă, s-a aglomerat şi în Vama Albiţa, unde timpul de aşteptare este de circa de 90 de minute la ieşirea din ţară.

http://www.romania-actualitati.ro/aglomeratie_la_punctele_de_trecere_a_frontierei-110399

 

  1. Doliu în satul Regina Maria în memoria Regelui Mihai

Locuitorii satului Regina Maria, raionul Soroca, deplâng trecerea la cele veșnice a Regelui Mihai.

Astfel, drapele au fost coborâte în bernă și zeci de săteni au ținut un minut de reculegere în memoria Suveranului, transmite Observatorul.md.

http://infoprut.ro/48910-doliu-in-satul-regina-maria-in-memoria-regelui-mihai.html

 

  1. Întărirea relaţiilor dintre România, Republica Moldova şi Ucraina, principala temă de discuţii la o dezbatere pe teme de securitate

Întărirea relaţiilor dintre România, Republica Moldova şi Ucraina în contextul schimbărilor din regiunea Mării Negre a fost principala temă de discuţii la o dezbatere pe teme de securitate organizată la Bucureşti. Directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor şi Avertizare Timpurie, Iulian Chifu, a declarat că acest lucru depinde de evoluţiile şi ciclurile electorale din cele trei state şi de provocările care apar. El a mai spus că în ultima perioadă se constată o intensificare a propagandei ruse în Republica Moldova.

http://www.rador.ro/2017/12/15/intarirea-relatiilor-dintre-romania-republica-moldova-si-ucraina-principala-tema-de-discutii-la-o-dezbatere-pe-teme-de-securitate/

 

  1. Programul Comun România – Republica Moldova: Primul apel de proiecte ar urma să se lanseze pe 20 decembrie 2017!

Miercuri, 13 decembrie, a avut loc, la Iasi, cea de-a doua reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare a Programului Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Conform comunicatului oficial, Comitetul Comun de Monitorizare a decis lansarea apelurilor pe 20 decembrie, cu termen de depunere de 4 luni şi 15 zile calendaristice, atât pentru proiecte hard, cât şi pentru proiecte soft.

http://www.fonduri-structurale.ro/stiri/19519/programul-comun-romania-republica-moldova-primul-apel-de-proiecte-ar-urma-sa-se-lanseze-pe-20-decembrie-2017

 

  1. Localităţi din Republica Moldova şi România au semnat acorduri de colaborare

Înfrăţirea dintre localităţi din Republica Moldova şi România continuă. Comunele Zăpodeni şi Fereşti din Judeţul Vaslui, România, şi satele Şerperni şi Cobuşca Veche din raionul Anenii Noi, Republica Moldova, au semnat acorduri de colaborare.

http://tvrmoldova.md/actualitate/video-localitati-din-republica-moldova-si-romania-au-semnat-acorduri-de-colaborare/

 

  1. Băsescu vs Dodon: instanţa a audiat părţile. „Băsescu ar putea candida la parlamentarele din 2018 dacă îşi va redobândi cetăţenia Republicii Moldova”

Activitatea politică în Republica Moldova a fostului preşedinte al României Traian Băsescu, în perspectiva viitoarelor alegeri parlamentare, depinde de decizia instanţei în privinţa legalităţii decretului prin care i-a fost retrasă cetăţenia Republicii Moldova de către preşedintele Igor Dodon.

http://tvrmoldova.md/politic/basescu-vs-dodon-instanta-a-audiat-partile-basescu-ar-putea-candida-la-parlamentarele-din-2018-daca-isi-va-redobandi-cetatenia-republicii-moldova/

 

  1. De Revelion, toată suflarea românească din Republica Moldova și România – la Prut

Muzică live de calitate, cele mai gustoase bucate și distracție pe cinste – toate acestea sunt garantate de postul de televiziune 10TV! Să dăm start anului 2018 așa cum nu s-a mai văzut. De la mic la mare, sunteți așteptați în seara dintre anii 2017-2018 la Căminul Cultural din localitatea Fălciu, Bârlad, scrie 10tv.md.

http://oficial.md/social/toata-suflarea-romaneasca-din-republica-moldova-si-romania-la-prut

 

  1. A fost lansată o nouă Mișcare Civică. Află ce promovează aceasta

Un grup de persoane, printre care deputați ai primului Parlament, care au votat Declarația de independență, și personalități care au militat pentru renașterea și eliberarea națională, lansează Mișcarea Civică Europeană din Republica Moldova. Scopul anunțat al Mișcării este implicarea activă în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2018, prin facilitarea organizării un front electoral comun al forțelor politice în susținerea vectorului european al Republicii Moldova.

http://10tv.md/2017/12/15/fost-lansata-o-noua-miscare-civica-afla-ce-promoveaza-aceasta/

 

  1. BOP: Tot mai mulți oameni consideră că Igor Dodon nu le reprezintă interesele

Tot mai mulți moldoveni își doresc ca Republica Moldova să adere la spațiul european. Cel puțin asta arată rezultatele Barometrului Opiniei Publice, efectuat la comanda Institutului de Politici Publice. În același timp, tot mai puțini oameni cred că Igor Dodon le reprezintă interesele, fiind dezamăgiți de ultimele acțiuni și declarații ale șefului statului.

http://libertv.md/actualitati/bop-tot-mai-multi-oameni-considera-ca-igor-dodon-nu-le-reprezinta-interesele

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ