Locuitorii de la Corjova îl vor pe Voronin la votare

0
58

Corjova este satul natal al preşedintelui Voronin
Misiunea OSCE din Republica Moldova a făcut un apel în care cere ca pe 17 iunie, alegerile locale din satul Corjova să se desfăşoare în condiţii normale.
Aici, scrutinul din 3 iunie a fost zădărnicit de către autorităţile separatiste nistrene.

Controlul asupra localităţii Corjova, situată pe malul stâng al Nistrului, este revendicat deopotrivă de autorităţile de la Chişinău şi Tiraspol.

„Alegătorilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a-şi exercita dreptul la vot fără obstacole şi intimidări, iar cei implicaţi în evenimentele din 3 iunie de la Corjova să dea dovadă de reţinere şi flexibilitate pentru a preveni repetarea situaţiei încordate din acea zi”, a declarat Klaus Neukirch, purtătorul de cuvânt al misiunii OSCE în Republica Moldova.

Tensiunile recente din Corjova au început pe data de 3 iunie, când circa 30 de miliţieni transnistreni au ocupat cu forţa secţia de votare din localitate, împiedicându-i pe locuitorii satului să-şi exercite dreptul de vot.

Satul de baştină al preşedintelui

Numărul miliţienilor a crescut considerabil pe măsură ce corjovenii se adunau la secţia de votare.

Alegătorilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a-şi exercita dreptul la vot fără obstacole şi intimidări, iar cei implicaţi în evenimentele din 3 iunie de la Corjova să dea dovadă de reţinere şi flexibilitate

Klaus Neukirch

Adresarea OSCE urmează la doar o zi după ce un grup de locuitori ai satului Corjova au susţinut la Chişinău o conferinţă de presă.

În cadrul acesteia, purtătorul de cuvânt al primarului din sat a lansat un apel către preşedintele Voronin în care îl îndeamnă să viziteze satul în ziua alegerilor din 17 iunie.

Potrivit corjovenilor, în cazul în care preşedintele nu va veni, ei îşi „rezervă dreptul să creadă orice despre preşedinte”.

Corjova este satul de baştină al preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

De mai mult timp, tentativele a acestuia de a vizita localitatea au fost împiedicate de către autorităţile nerecunoscutei republici nistrene.

http://www.bbc.co.uk/romanian/news/story/2007/06/070615_moldova_corjova_apel.shtml

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ