Lucian Mândruță: Cum naiba de am ajuns de la „Români, vă ordon, treceți Prutul!” la „Maricica, trece și-un masterat in CV, ca n-o fi foc!”

4
138

Omul de televiziune Lucian Mândruță a publicat un comentariu pe pagina personală de FaceBook prin care a arătat că nu toți cei implicați în show-bizul românesc sunt amnezici față de istoria neamului românesc și de Basarabia.

Cum naiba de am ajuns de la „Români, vă ordon, treceți Prutul!” la „Maricica, trece și-un masterat in CV, ca n-o fi foc!” întreabă retoric Lucian Mândruță, făcând referire la operațiune de eliberare a Basarabiei din 22 iunie 1941.

De asemenea, Mândruță în corectează pe unul dintre cei care au comentat postarea și spune că ambele sunt rușini: Eliberarea unei părți a teritoriului național nu e rușine.

Pe 22 iunie, 1941, armata română a început „Operațiunea München”, de eliberare a Basarabiei și Bucovinei. Armata română a început lupta împotriva forțelor sovietice în dimineața zilei de 22 iunie 1941 pe un front cuprins între munții Bucovinei și Marea Neagră. La 5 iulie 1941 intră în Cernăuți primele trupe române.
Foto:
La 10 iulie orașul Soroca este eliberat de către Divizia blindată română care apoi se îndreaptă către localitatea Bălți pe care o eliberează la 12 iulie. Localitatea Orhei este eliberată în data de 15 iulie de către unități din Divizia 5 infanterie română. Pe 16 iulie, este eliberat orașul Chișinău. A doua zi, pe 17 iulie, Cartierul general al Comandamentului frontului transmite că odată cu victoria pentru cucerirea masivului Cornești, “cheia strategică a Basarabiei e în mâna noastră” și că Hotinul, Soroca, Orheiul și Chișinăul au fost eliberate. Pe 21 iulie, Divizia 10 infanterie trece Dunărea și eliberează localitățile Ismail, Chilia Nouă, Vâlcov și continuă să meargă către Cetatea Albă cu scopul eliberării totale a Basarabiei.

BASARABIA e ROMÂNIA!

4 COMENTARII

  1. VOI PRESA PURTATI MARE PARTE DIN VINA CA A-TI INTOXICAT POPORUL CU TIGANII IEFTINE , INCURAJATI PROSTIA SI INCULTURA DE 22 DE ANI ,PRIN EMISIUNI MESCHINE CU FALSE VALORI ,CU TARAFURI SI FORMATII BIZARE DE INFRACTORI ,DROGATI ,BETIVI , A-TI LOVIT MEREU IN TRADITIA ROMANESCA ,A-TI DISTRUS INSTITUTIA FAMILIEI LOVIND IN TRADITIA STRAVECHE DE BUN SIMT ,LOVITI MEREU IN BISERICA NOASTRA SFANTA ORTODOXA ,INCURAJATI CONCUBINAJUL ,PROSTIA , TRAIREA VIETII DOAR LA NIVEL DE CLIPA SI NU SPIRITUAL ,CUM E FIRESC ,DEOARECE FRUMUSETEA NU DUREAZA O VESNICIE,E DOAR O BUCURIE DE MOMENT…
    MARESALUL SPUNEA ASA ” LA BAZA SOCIETATII TRADITIONALE ROMANESTI STA FAMILIA ,COPILUL ESTE DARUL CEL MAI DE PRET DE LA DUMNEZEU „.
    VOI IN PRESA INCURAJATI AVORTUL SI LIBERTINAJUL …ASA CA SA VA FIE RUSINE ,ASA S-A AJUNS LA TREABA CU maricica ……

LĂSAȚI UN MESAJ