Lumânări la preşedinţie

  0
  62

  Lumanari

  Tinerii liberali au organizat un „Lanţ viu al memoriei”

  Sâmbătă, un grup de membri ai Organizaţiei de Tineret a Partidului Liberal (PL) a organizat un „Lanţ viu al memoriei” în faţa preşedinţiei R. Moldova, cu ocazia împlinirii a 68 de ani de la anexarea Basarabiei de către Uniunea Sovietică.

  Tinerii liberali au aprins câte o lumânare în memoria celor care au murit în urma ocupaţiei regimului comunist şi au adus drapele tricolore legate cu panglici negre. „Este o zi de doliu pentru românii din Basarabia. Timp de 50 de ani s-a încercat spălarea memoriei cetăţenilor. Această lumânare aprinsă semnifică şi memoria, pentru că oamenii fără memorie sunt fără de viitor”, a declarat preşedinta fracţiunii PL din Consiliul municipal Chişinău, Corina Fusu. Iar preşedintele PL, Mihai Ghimpu, a promis că în acest an sau cel târziu anul viitor autorităţile locale vor ridica un monument în faţa Gării feroviare în memoria victimelor regimului comunist. „Cei care au condus RM după declararea independenţei de mult timp trebuiau să construiască un monument în memoria celor care au avut de suferit în urma ocupaţiei din 1940. Am venit aici ca să-i reamintim preşedintelui că avem foarte mulţi bunei, fraţi, surori, care au murit în urma acestei ocupaţii”, a spus Ghimpu.

  Sergiu Boghean, preşedintele Organizaţiei de Tineret a PL, a declarat că „mesajul acţiunii este adresat, înainte de toate, tinerilor care trebuie să ţină veşnic în memorie această zi, deoarece este una tragică pentru noi toţi. Am fost ocupaţi cu forţa de către Armata Sovietică, iar conducerea comunistă nu recunoaşte această zi drept una de ocupaţie. Trebuie să învăţăm ca să nu mai repetăm greşelile comise de către predecesorii noştri”.

  Consilierul prezidenţial, Mark Tkaciuk, care s-a pomenit în treacăt în faţa manifestanţilor, a fost îndemnat de către primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, să li se alăture. Consilierul a preferat să-şi continue calea. Solicitat de jurnalişti, Tkaciuk a declarat că „Pactul Molotov-Ribbentrop nu are nicio legătură cu R. Moldova şi priveşte doar relaţiile dintre URSS şi Regatul României”.

  Sâmbătă, şi Mişcarea Unionistă din R. Moldova a organizat o acţiune similară pe Aleea Clasicilor.

  http://www.timpul.md/

  NICIUN COMENTARIU

  LĂSAȚI UN MESAJ