Lupu îşi înţeapă colegii: Au fost invitaţi la Moscova, dar au refuzat

1
58

Partidului Democrat din Moldova (PDM) şi partidul „Rusia Unită” (Edinaia Rossia) urmează să semneze un Acord de colaborare. Acest lucru a fost convenit, luni, la Moscova, în cadrul unei întrevederi a liderului PDM, Marian Lupu, cu premierul rus, Vladimir Putin, care este şi liderul partidului „Rusia Unită”, şi cu preşedintele Dumei de stat, Boris Grâzlov.

Lupu a declarat astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că acest Acord de colaborare dintre PDM şi partidul rus, aflat în prezent la guvernare, va contribui la apropierea relaţiilor politice şi strategice dintre Republica Moldova şi Federaţia Rusă. „Am avut un schimb de opinii vis-a-vis de platforma ideologică a PDM, am expus viziunea pe plan extern a partidului. PDM se conduce de vectorul european, dar, în acelaşi timp, vom promova o politică externă echilibrată, ţinând cont şi de rolul nostru în cadrul CSI”, a spus liderul democrat.

Marian Lupu a menţionat că a avut un schimb de informaţii cu Putin, privind situaţia politică din Republica Moldova. „Colegii noştri sunt foarte bine informaţi despre situaţia din Republica Moldova. Discuţiile s-au produs într-o manieră înaltă, constructivă. În viitorul apropiat urmează să vedem care va fi procedura de semnare a Acordului”, a precizat Lupu.

Solicitat să spună cum sunt concepute, la acest moment, relaţiile dintre Moldova şi Federaţia Rusă, Lupu a declarat că, în viziunea sa, aceste relaţii poartă un caracter pozitiv şi că nu sunt binevenite abordări de genul: „trebuie să părăsim structurile economice CSI” sau că „Rusia nu joacă un rol central în politica externă a Republicii Moldova”. Dânsul a punctat, fără să dea nume, că deşi anumiţi demnitari moldoveni au fost invitaţi în capitala Federaţiei Ruse, aceştia nici până în prezent n-au dat curs invitaţiilor.

Deşi se preconiza să aibă loc o vizită de două zile, pe 29 şi 30 martie, evenimentele tragice din capitala Rusiei, au scurtat agenda vizitei lui Marian Lupu.

Sursa: jurnal.md
Foto: mediafax.ro

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur ca ati publicat aici articolul acesta despre Lupu. Asa pot sa inteleaga si cei care nu pricepusera pana acum…Lupu e comunist pe viata si este cel omul Rusiei pus in locul lui Voronin, la fel cum Iliescu a fost omul Rusiei in locul lui Ceausescu.

LĂSAȚI UN MESAJ