Luxemburgul susţine că uşile UE vor fi deschise pentru RM doar după efectuarea reformelor conform standardelor europene

0
66

� Planul de Acţiuni RM-UE trebuie să fie îndeplinit nu pentru Europa, ci pentru R. Moldova. Doar atunci când în urma reformelor efectuate va fi atins un nivel conform celui european, „uşile Uniunii Europene vor fi deschise”, a declarat miercuri, 11 iulie, viceprim-ministrul Marelui Ducat de Luxemburg, Jean Asselborn, aflat la vizită la Chişinău, în cadrul unei întrevederi cu ministrul de Externe Andrei Stratan.

În contextul reglementării conflictului transnistrean, oficialul luxemburghez a spus că singura soluţie pentru deblocarea situaţiei este continuarea activităţilor în format 5+2.

În acelaşi timp, potrivit lui, Luxemburgul este gata să adere la Centrul comun de eliberare a vizelor de la 1 ianuarie 2008. „Putem ajuta R. Moldova şi la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin formarea specialiştilor şi acordarea de experţi”, a mai declarat oficialul.

Ministrul Andrei Stratan a declarat că RM se află la finele implementării Planului RM-UE, perioadă în care este deosebit de important poziţia fiecărui stat membru, inclusiv a Luxemburgului, vizavi de următorul nivel al relaţiilor politice cu Uniunea Europeană. R. Moldova doreşte ca Luxemburgul să devină, aşa cum a spus anterior prim-ministrul acestei ţări, ambasadorul RM în Europa, a menţionat Stratan.

În cadrul întrevederii a fost semnată Convenţia între cele două guverne pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale în materie de impozit pe venit. Potrivit lui Andrei Stratan, prin semnarea Convenţiei agenţilor economici din cele două state le-a fost oferită posibilitatea de a-şi diversifica şi extinde colaborarea.�

http://www.info-prim.md/?x=22&y=9236

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ