MAE al FR – Moscova îndeamnă Chişinăul să identifice compromise pentru reglementarea situaţiei în Transnistria

0
51

Moscova îndeamnă Chişinăul la� identificarea succesivă a compromiselor pentru deblocarea procesului de negocieri privind reglementarea transnistreană, i-a declarat RIA Novosti reprezentantul MAE al Rusiei Mihail Kamînin.”În calitate de comediator şi garant al înţelegerilor dintre ambele părţi în conflict cu drepturi egale despre elaborarea pentru Transnistria a unui statut special în componenţa integrităţii teritoriale a Moldovei, partea rusă îndeamnă Chişinăul la identificarea succesivă a compromiselor pentru deblocarea procesului de negocieri şi crearea premiselor pentru restabilirea stabilităţii în regiune”, – a spus Kamînin.

Potrivit spuselor lui, în cadrul proximei vizite din 6 aprilie a vicepremierului, ministrului afacerilor externe şi integrării europene al Moldovei Andrei Stratan, un loc prioritar în dialog îl va ocupa subiectul interacţiunii instituţiilor diplomatice din ambele ţări în asigurarea intereselor statale.

Kamînin a menţionat că urmează să fie desfăşurat un dialog cu privire la starea de lucruri în reglementarea transnistreană. De asemenea, părţile intenţionează să examineze poziţiile sale în organizaţiile internaţionale şi regionale.

sursa: http://newsmoldova.md/news.html?nws_id=615232

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ