MAE roman apreciaza ca fiind nejustificat gestul autoritatilor de la Chisinau de a declara persona non-grata doi diplomati din cadrul Ambasadei romane.

0
71

Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei se arata profund preocupat de decizia autoritatilor de la Chisinau de a declara persona non-grata doi diplomati din cadrul Ambasadei romane.
Ministerul Afacerilor Externe apreciaza acest act ca inamical, total nejustificat si care vine in contradictie cu atitudinea constructiva si cooperanta pe care Romania a manifestat-o in permanenta la adresa Republicii Moldova, se arata intr-un comunicat al ministerului roman.

MAE roman analizeaza masurile pe care un astfel de gest le impune, dar intelege sa abordeze aceasta chestiune intr-o maniera europeana, transparenta si responsabila, in interesul cetatenilor din cele doua state. Romania va continua sa promoveze destinul european al cetatenilor Republicii Moldova.

In semn de protest fata de acest gest surprinzator si neasteptat, ambasadorul Romaniei a refuzat primirea Notei verbale, se mai spune in comunicat. In data de 12 decembrie ambasadorul Romaniei in Republica Moldova, Filip Teodorescu, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la Chisinau, unde i-a fost inmanata o Nota verbala prin care sunt declarate persona non-grata doi diplomati din cadrul Misiunii si i-a fost comunicat faptul ca acestia trebuie sa paraseasca teritoriul Republicii Moldova in termen de 24 de ore. Motivul invocat face referire la articolul 9 din Conventia de la Viena privind relatiile diplomatice.

In aceeasi zi MAEIE a trimis instructiuni ambasadorului Republicii Moldova in Romania, Lidia Gutu de a sosi la Chisinau pentru consultari.

Info-Prim Neo

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ