Mai multe organizatii au pichetat in fata Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau.

0
26

Rusia
Miscarea Unionista din Republica Moldova (MURM), impreuna cu Asociatia Antipact Molotov-Ribbentrop, au organizat, joi, un miting de proteste in fata Ambasadei Federatiei Ruse la Chisinau.
Presedintele MURM, Ilie Bratu a declarat pentru REPORTER.MD ca motivul desfasuratii actiunii este lichidarea efectelor in urma ocuparii fortate a Basarabiei la 28 iunie 1940 de catre trupele sovietice.

La miting au fost prezenti in jur de 70 de persoane, scandand in fata ambasadei cu “Jos hotarul de la Prut!”, “Blamati-i, demascati-i!”, cu ajutorul fluierelor, placatelor si a drapelelor nationale.

Presedintele Asociatiei Antipact Molotov-Ribbentrop, Iacob Golovca a afirmat pentru Agentie ca “Basarabia se va elibera de “jugul rusesc”, precum s-a eliberat si de alte 28 de popoare timp de doua mii de ani”.

Participanii la miting au cerut retragerea neconditionata a trupelor rusesti din stanga Nistrului, demararea actiunilor de lichidare a pactului Molotov-Ribbentrop, blamarea pseudopatriotilor si condamnarea partidelor si a organizatiilor non-guvernamentale, care fac presiuni asupra autoritatilor de la Bucuresti in scopul acordarii ceteteniei romane./

reporter.md

NICIUN COMENTARIU

 1. Demonstraţie în faţa ambasadei FR
  Foto: BBC

  Câteva zeci de persoane au pichetat, Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău, în semn de protest faţă de anexarea Basarabiei la Uniunea Sovietică, acum 67 de ani, pe 28 iunie 1940. Participanţii la manifestaţie, reprezentanţi ai unor organizatii neguvernamentale, au cerut Rusiei să recunoască necondiţionat crimele pe care le-a comis în 1940 şi în anii următori faţă de românii din Basarabia, nordul Bucovinei şi ţinutul Herţa.

  „Noi ştim ce s-a întâmplat cu noi în 1940. Ştim de unde Rusia ne-a rupt în mod criminal şi vrem înapoi acasă cu tot cu pământ, cu tot cu lumea asta. Vrem să fim cteăţeni ai României şi ai Europei, întrucât România e membră a Uniunii Europene”, a declarat la BBC preşedintele Asociaţiei Antipact Molotov-Ribbentrop, Iacob Golovcă.

  „Vrem să-i amintim Rusiei barbaria, sălbăticia cu care a intrat aici în 1940, dar şi mai marea sălbăticie şi pustiire care a făcut-o în 1941 când s-a retras de aici, sub presiunea armatei române”, a mai spus Iacob Golovcă.

  Ambasada Rusiei la Chişinău nu a făcut nici un fel de comentarii pe marginea acestei acţiuni de protest.

  Sursa: BBC

 2. apreciez ca maisunt adevarati dacii care mai riposteaza golovca adevarat patriot care nu se resemneaza indiferent de virsta baieti sunt cu gindul la voi murm the best

LĂSAȚI UN MESAJ