Majoritatea cetăţenilor din R.Moldova cred că România poate ajuta în procesul de aderare la UE

0
47

Aproape jumătate dintre cetăţenii Republicii Moldova cred că România poate oferi cel mai mare ajutor ţării în procesul de aderare la Uniunea Europeană, arată un sondaj de opinie ale cărui rezultate sunt citate de BASA-press.

Potrivit sondajului, 49,5 la sută dintre cetăţeni cred că România poate oferi cel mai mare ajutor în procesul de integrare europeană. Pe locurile următoare în acest clasament se află Rusia (15,9 la sută), Ucraina (5,5 la sută) şi ţările baltice (5,1 la sută). Aproximativ 20 la sută dintre cetăţenii moldoveni nu au putut numi niciun stat capabil să ofere ajutor în acest domeniu.

În ceea ce priveşte modalităţile de accelerare a aderării Republicii Moldova, 65,8 la sută dintre respondenţi cred că principala metodă ar fi măsurile practice adoptate de Executiv, 61,7 la sută se raportează la decizia membrilor actuali ai UE, 60,8 la sută la reformarea profundă a ţării, iar 59,1 la sută sunt de părere că urgentarea integrării ar putea depinde de cooperarea strânsă cu România.

http://www.basarabeni.ro/stiri.php?action=read&pagina=401

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ