„Malurile Prutului s-au unit”

0
202
 1. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, proiect în premieră

Într-un comunicat remis DC News, se precizează că este vorba despre o campanie de înfrățire a județelor din România şi sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români.

„Obiectivul acestui proiect îl reprezintă derularea de proiecte și activități centrate pe promovarea identității românești pe linie educațională, culturală, sportivă, dar și pe alte direcții precum: dezvoltare economică, servicii sociale, lucrări și servicii publice, siguranță publică, urbanism și amenajarea teritoriului, protecția mediului înconjurător, formarea profesională, prevenirea delincvenței, utilizarea noilor tehnologii sau promovarea de activități agricole, industriale și comerciale sau politici adoptate față de generațiile tinere”, notează sursa citată.

https://www.dcnews.ro/centenar-ministerul-pentru-romanii-de-pretutindeni-anunt-in-premiera_562424.html

 

 1. O caravană a jurnaliștilor din România, Republica Moldova și Ucraina, în vizită la instituții ce au implementat proiecte prin POC

Trimisul special al AGERPRES, Cristian Lupașcu, transmite: O caravană a jurnaliștilor din România, Republica Moldova și Ucraina efectuează, timp de o săptămână, vizite la mai multe instituții publice din cele trei țări care au implementat proiecte de investiții cu finanțare europeană prin Programul Operațional Comun România – Ucraina – Republica Moldova 2007- 2013.

https://www.agerpres.ro/cultura/2017/10/18/o-caravana-a-jurnalistilor-din-romania-republica-moldova-si-ucraina-in-vizita-la-institutii-ce-au-implementat-proiecte-prin-poc-09-11-14

 

 1. Românii din Cernăuți, în stradă pentru limba română

Sute de români din regiunea Cernăuți au protestat în fața Administrației Regionale de Stat Cernăuți împotriva Legii Învățământului din Ucraina, care restricționează utilizarea limbilor minorităților naționale în școli, implicit și a limbii române.

http://infoprut.ro/48476-romanii-din-cernauti-strada-pentru-limba-romana.html

 

 1. Ambasadorul României și bașcanul Găgăuziei au oferit mână-n mână darurile de la București pentru școlile din autonomie

Patru microbuze școlare donate de Guvernul României au ajuns la școlile din regiunea găgăuză. Cheile au fost oferite astăzi de ambasadorul României, Daniel Ioniță, și bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, iar șefii instituțiilor au menționat că pentru elevi și profesori aceste microbuze reprezintă o necesitate stringentă și nu un lux.

http://moldnova.eu/ro/ambasadorul-romaniei-si-bascanul-gagauziei-au-oferit-mana-n-mana-darurile-de-la-bucuresti-pentru-scolile-din-autonomie-23374.html/

 

 1. Final de epopee / Cele două microbuze școlare au ajuns la Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat

Cele două microbuze puse la dispoziție de Guvernul României au ajuns în sfârșit la elevii Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat. 

http://infoprut.ro/48478-final-de-epopee-cele-doua-microbuze-scolare-au-ajuns-la-liceul-mihai-eminescu-din-comrat.html

 

 1. Mihai Ghimpu: „Vlad Plahotniuc ține captivă Republica Moldova”

Anul 2017 se dovedește a fi unul de cotitură pentru politicienii din Basarabia. Cu doar câteva luni înaintea alegerilor parlamentare din 2018, partidele sunt împărțite în mai multe grupuri de influență și luptă între ele pe subiecte care, toate, au referințe directe și indirecte cu liderul Patidului Democrat, Vlad #Plahotniuc.

http://ro.blastingnews.com/politica/2017/10/mihai-ghimpu-vlad-plahotniuc-tine-captiva-republica-moldova-002100163.html

 

 1. „Malurile Prutului s-au unit” la Slănic Moldova, la expoziția unei tabere de creație

Iubitorii artei plastice din Slănic Moldova au vibrat zilele trecute la vernisajul unei expoziții care „a unit malurile Prutului” prin împărtășirea unor emoții foarte puternice. Un prim motiv de bucurie la vernisajul expoziției „Maeștrii în Slănic, Conexiuni România – Republica Moldova” a fost dat de faptul că frumoasa bijuterie arhitectonică a stațiunii de la poalele Munților Nemira – Cazinoul, a găzduit acest deosebit eveniment cultural.

http://www.desteptarea.ro/malurile-prutului-s-au-unit-la-slanic-moldova-la-expozitia-unei-tabere-de-creatie/

 

 1. Zilele Filmului Românesc la Chişinău. Cinematograful „Odeon” a strâns peste 3.500 de spectatori pasionați de artă și film

Peste 3.500 de spectatori au participat la cea de-a treia ediţie a Zilelor Filmului Românesc la Chişinău, care a avut loc în perioada 12-15 octombrie curent la Cinema Odeon.

http://unimedia.info/stiri/zilelor-filmului-romanesc-la-chisinau–cinematograful-odeon-a-strans-peste-3-500-de-spectatori-pasionati-de-arta-si-film-141221.html

 

 1. România și Republica Moldova: Noi pași spre interconectarea energetică

Ministerele Economiei din România și Republica Moldova vor acționa în comun pentru suplimentarea finanțării europene a gazoductului Iași- Ungheni-Chișinău, cu 10 milioane euro. Transgaz, companie română din portofoliul Ministerului Economiei va deschide o reprezentanță în Republica Moldova pentru a înlesni demersurile de finalizare a conductei. Sunt două dintre concluziile celei de-a 10- a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică România- Republica Moldova, derulată la București.

http://www.fonduri-structurale.ro/stiri/19287/romania-si-republica-moldova-noi-pasi-spre-interconectarea-energetica

 

 1. Lansarea cărții ”Blocați în labirint” de George Simion la Londra

Joi, 19 Octombrie 2017, de la ora 18:00 – 18 FITZHARDINGE, MANCHESTER SQUARE, LONDON W1H 6EQ va avea loc lansarea cărții „Blocați în labirint”, (Editura Timpul, 2017), semnată de George Simion – activist civic, președintele Platformei Unioniste Acțiunea 2012, transmite Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_17/categorii/eveniment/26051-2017-10-18-07-54-35.html

 

 1. Ministerul pentru Românii de Pretutindeni lansează Campania Națională „Centenar prin Înfrățiri”

În perspectiva celebrării Centenarului Marii Uniri de la 1918, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni anunță în premieră inițierea și organizarea Campaniei Naționale „Centenar prin înfrățiri”, o campanie de înfrățire a județelor din România şi sectoarelor Municipiului București cu unități administrativ-teritoriale similare din statele unde există comunități de români.

https://www.timpul.md/articol/ministerul-pentru-romanii-de-pretutindeni-lanseaza-campania-naionala-centenar-prin-infrairi-122110.html

 

 1. FOTO / Dodon va fi NERVOS când o să vadă asta. Militarii din R. Moldova și din România, antrenați de Forţele speciale ale Armatei SUA la Bulboaca

Militari din cadrul Forţelor Speciale ale Armatei Naţionale, Forţele pentru operaţii speciale ale Armatei Române şi Forţele speciale ale Armatei SUA participă, în perioada 1 octombrie — 4 noiembrie, la exerciţiul „JCET-2017” (Joint Combined Exchange Training). Antrenamentele se desfăşoară la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale de la Bulboaca.

http://www.timpul.md/articol/foto—dodon-va-fi-nervos-cand-o-sa-vada-asta–militarii-din-r–moldova-i-din-romania-antrenai-de-fortele-speciale-ale-armatei-sua-la-bulboaca-122088.html

 

 1. Poşta Moldovei lansează marca poştală „100 de ani de la crearea Sfatului Ţării”

Poşta Moldovei va pune în circulaţie seria de mărci poştale „100 de ani de la crearea Sfatului Ţării”. Lansarea va avea loc la data de 23 octombrie, în oficiul poştal MD – 2012, Chişinău.

http://tvrmoldova.md/actualitate/foto-posta-moldovei-lanseaza-marca-postala-100-de-ani-de-la-crearea-sfatului-tarii/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ