Mama lui Ilie Cazac, de negăsit

0
66

Stela Surchicean, mama lui Ilie Cazac, a plecat ieri la Bender şi de atunci nu mai răspunde la telefon. Nimeni dintre rude nu cunoaşte unde ar putea fi. „Nu-mi găsesc liniştea. Am ridicat Guvernul şi OSCE, pentru ca să-mi fie găsită nevasta. Sunt disperat, fiul este arestat şi soţia dispărută”, a declarat pentru Info-Prim Neo Alexandr Viniţchi.
Stela Surchicean urma să plătească nişte facturi pentru a nu aduna datorii. Soţul femeii bănuieşte că dispariţia ei ar putea fi legată de un interviu oferit unei agenţii de presă de la Praga.
Părinţii lui Ilie Cazac au protestat aproape două luni în faţa Ambasadei Rusiei din Chişinău, cerând Moscovei să intervină pe lângă autorităţile de la Tiraspol pentru a-l elibera pe Ilie Cazac, arestat pentru înaltă trădare de stat şi spionaj în favoarea Chişinăului. Tânărul de 24 de ani riscă închisoare până la 20 de ani cu confiscarea averii.

Sursa: InfoPrim

Ilie Cazac, în vârstă de 25 de ani, angajat al Inspectoratului Fiscal din Tighina, a fost arestat pe 19 martie de către reprezentanţii Ministerului Securităţii de la Tiraspol. De atunci, părinţii săi nu ştiu nimic despre el. Ilie Cazac este acuzat de trădare şi spionaj în favoarea Chişinăului. Autoritățile autoproclamatei republici transnistrene au făcut public autodenunțul lui Ilie Cazac, prin care acesta recunoaște că ar fi, într-adevăr, vinovat de spionaj. Se presupune că autodenunţul ar fi fost rezultatul torturii. Anterior, la începutul lunii aprilie, sub aceeaşi acuzaţie de spionaj, la Tiraspol a fost arestat jurnalistul independent, Ernest Vardanean, care, de asemenea, şi-ar fi recunoscut vina, într-un pretins autodenunţ televizat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ