Manifestatii de amploare sambata 27 martie la Chisinau, in cinstea Unirii Basarabiei cu Tara Mama

0
82

unirea basarabiei 27 martie chisinau
Manifestatiile vor avea loc la Chisinau, pe 27 martie, incepand cu ora 14.00. La ea sunt asteptati tineri romani din dreapta si din stanga Prutului, pentru a sarbatori impreuna ziua de 27 martie 1918, ziua cand Basarabia “de azi înainte si pentru totdeauna se uneste cu mama sa, România”, transmite Romanian Global News.

Coloana de tineri se va strange in fata Academia de Stiinte (bulevardul Stefan cel Mare, numarul 1), pentru a merge apoi pe bulevardul Stefan cel Mare urmând Calea Unirii si votand inca o data Unirea la cladirea Sfatului Tarii (str.Al.Mateevici, 111). Dupa reconstituirea votului, la ora 16.30 se va face o Hora a Unirii si un spectacol de culoare si lumina in scuarul teatrului de Opera si Balet.

Organizatorii evenimentului sunt grupul de initiativa Spirit Romanesc, un grup apolitic, care promoveaza valorile nationale românesti în Basarabia. Grupul a fost constituit la initiativa unui grup de basarabeni în anul 2007. Din Romania vor veni circa 100 de oameni, membri si simpatizanti ai grupul de actiune Noii Golani, grup ce organizeaza de 4 ani campania „Basarabia pamant romanesc!” si alte actiuni pentru strangerea relatiilor dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului.

Sursa: Romanian Global News

Blogul actiunii: www.27martie.wordpress.com

Modele de avatare:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ