Manifestații pentru cinstirea zilei de 27 martie 1918

0
121


Mai multe organizatii civice, partide sau primarii organizeaza manifestari publice de amploare in care este sarbatorita Ziua Unirii Basarabiei cu Romania. Astfel cu prilejul zilei de  27 martie vor fi organizate marsuri, festivitati si dezbateri in care va fi cinstita aceasta zi sfanta a poporului roman de pe cele doua maluri ale Prutului si se va reafirma necesitatea reunirii celor doaua state romanesti, transmite Romanian Global News.

 

La Chisinau va avea loc Duminica, 25 martie 2012, Marsul Unirii, initiat de Actiunea 2012, care va incepe la ora 16.00 de la Academia de Stiinte din Chisinau cu multe steaguri tricolore dar fara drapele ale partidelor sau ale altor entitati.
Duminica, 25 martie orele 12.00 in sala H1, Cercul de Istorie Moderna si Contemporana si Asociatia Tinerilor Romani din Afara Granitelor organizeaza la Iasi o dezbatere asupra evenimentelor din anul 1918 din perspectiva politizarii si demitizarii.
La Balti tot duminica 25 martie, Miscarea National-Crestina desfasora Marsul Unirii, incepind cu ora 10.00, de la strada Independentei;
Pe data de 24 MARTIE o delegatie a Consiliului Unirii va participa la manifestarile prilejuite de Ziua Unirii la Bacau, la invitatia Asociatiei Refugiaţilor din Basarabia, Bucovina de nord şi Ţinutul Herţa, conduse de dl Ioan Seniuc.
La Bucuresti, la Palatul Parlamentului va avea loc dezbaterea “Reunirea celor doua state romanesti, solutie europeana pentru inlaturarea consecintelor Pactului Ribbentrop- Molotov si pentru stabilizarea frontierei NATO si UE”.La dezbatere vor participa analisti si personalitati de marca de la Bucuresti si Chisinau, iar la sfarsitul dezbaterii va fi relansat Consiliul National al Reântregirii.

La Pitesti pe 27 martie vor avea loc manifestari zub genericul “Zilele Unirii”, editia a XVlll-a. In cadrul manifestarilor la care vor participa numeroase personalitati din Basarabia, dar si primarul Pitestiului si Presedintele Consiliului Judeten Arges va fi lansat “Manifestul de la Pitesti de Reîntregire Nationala”.

Pe data de 27 martie 2012 vor avea loc manifestari la biblioteci din Chisinau –
– Biblioteca Municipala ”B.P.Hasdeu”, ora 11.00,
-Biblioteca ”Alba Iulia”, ora 13.00, cu participarea oaspetilor din România – poeta Ana Blandiana si primarul de Alba Iulia Mircea Hava, precum si cu alte personalitati.

Tot pe 27 martie, la ora 17.00, va avea loc la Teatrul ”Ginta Latina”, din Chisinau o sedinta festiva si un concert cu participarea Forului Democrat al Romanilor si a Consiliului Unirii

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ