Marea Mobilizare Unionistă din 2018

0
186
  1. Serviciile secrete de la Chișnău consideră că diplomații ruși expulzați din Republica Moldova erau ofițeri GRU

Serviciile secrete ale Republicii Moldova au ajuns la concluzia că un număr de cinci diplomați ruși, expulzați luna trecută de Guvernul de la Chișinău, erau ofițeri ai GRU – serviciul de spionaj al armatei Rusiei, informează marți Reuters.

Cei cinci ruși ar fi recrutat luptători de partea insurgenților ucraineni sprijiniți de regimul lui Vladimir Putin, au declarat pentru Reuters două surse diplomatice și una guvernamentală.

http://romanialibera.ro/actualitate/international/presa–serviciile-secrete-de-la-chisnau-considera-ca-diplomatii-rusi-expulzati-din-republica-moldova-erau-ofiteri-gru-454241

 

  1. Marea Mobilizare Unionistă din 2018

Formular de implicare în Marea Mobilizare Unionistă din 2018. Vremea vorbelor a trecut, e timpul acțiunilor concrete!

http://tinerii.md/marea-mobilizare-unionista-din-2018/

 

  1. Cunoaşte-ţi Ţara

De mai bine de o lună, în Chișinău se desfășoară o campanie prin intermediul căreia puteți călători aproape fără bani. Cumperi o carte și mergi în excursie pe 3 zile.

O vacanţă aproape gratuită nu departe de Moldova, dar nemaipomenită. Aveţi ocazia să vizitaţi cele mai frumoase locuri din România cumpărând o carte, „Blocaţi în labirint”.

Campania „Cunoaște-ți Țara” se desfășoară în tururi de 3 zile și 2 nopți în perioada mai – octombrie 2017.

http://www.prime.md/ro/cunoaste-ti-tara_57156.html

 

  1. Diplomații ruși expulzați din Republica Moldova recrutau luptători pentru estul Ucrainei

Serviciul de informații din Republica Moldova crede că cei cinci diplomați ruși expulzați din această țară luna trecută erau spioni care recrutau luptători pentru insurgența sprijinită de Moscova în estul Ucrainei, au declarat marți o sursă guvernamentală și două surse diplomatice pentru Reuters. Agenția de presă britanică menționează că declarațiile au fost făcute sub rezerva anonimatului ca urmare a faptului că subiectul este unul foarte sensibil.

https://www.agerpres.ro/externe/2017/06/13/surse-pentru-reuters-diplomatii-rusi-expulzati-din-republica-moldova-recrutau-luptatori-pentru-estul-ucrainei-14-48-56

 

  1. IMPRESIONAT! O bătrână cânta drama deportărilor basarabenilor în GULAG-urile sovietice: „Trenule, mașină neagră!”

Reporterii TVR Moldova au intervievat o bătrână care a interpretat o melodie din folclor despre drama tragediei deportărilor românilor basarabeni în primul val din 13 iunie 1941, atunci când peste 30.000 de oameni au fost urcați în trenuri de marfă și trimiși în gulag-urile Uniunii Sovietice.

http://www.evzmd.md/actualitate/257-actualitate/61387-video-impresionat-o-batrana-canta-drama-deportarilor-basarabenilor-in-gulag-urile-sovietice-%E2%80%9Etrenule,-ma%C8%99ina-neagra-%E2%80%9D.html

 

  1. Candu şi Filip la monumentul deportaţilor: Cine nu ştie istoria riscă să o repete. Şi astăzi în Moldova avem din cei care vor să reabiliteze acest regim

Premierul Pavel Filip şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, alături de deputaţi şi membri ai Cabinetului de miniştri, au depus astăzi flori la monumentul dedicat celor deportați din scuarul Gării Feroviare din Chișinău, fiind şi cei mai matinali astăzi când se împlinesc 76 de ani de la primul val de deportări în Siberia. Potrivit celor doi, acele avenimente reprezintă o pagină tristă a istoriei neamului nostru şi „urmează a fi învăţată de către toţi”.

http://independent.md/candu-si-filip-la-monumentul-deportatilor-cine-nu-stie-istoria-risca-sa-o-repete-si-astazi-moldova-avem-din-cei-care-vor-sa-reabiliteze-acest-regim/

 

  1. Un deputat din Duma de Stat îl critică pe Igor Dodon

Deputatul Dumei de Stat, Konstantin Zatulin, îl suspectează pe președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, că susține controlul frontalier comun dintre Chișinău și Kiev.

http://infoprut.ro/47452-un-deputat-din-duma-de-stat-il-critica-pe-igor-dodon.html

 

  1. Victor Chirilă: „Noi avem o viziune – mai întâi demilitarizarea regiunii transnistrene, apoi democratizarea ei”

Recent, vicepremierul pentru Reintegrare, George Bălan, a declarat că autoritățile de la Chișinău vor face publică o viziune comună, a Parlamentului, Guvernului și Președinției, de reglementare a conflictului transnistrean. Această viziune va fi prezentată tuturor actorilor din formatul 5+2: Ucrainei, Federației Rusiei, UE, SUA, OSCE și, inclusiv, administrației separatiste de la Tiraspol. Ulterior, negocierile pentru reglementarea conflictului transnistrean se vor purta în baza viziunii elaborate de Chișinău, iar acțiunile și politicile promovate de acești actori ar urma să coincidă cu principiile din această viziune. Potrivit dlui George Balan, viziunea comună va avea la bază câteva principii esențiale: oferirea regiunii transnistrene a unui statut special în limitele Constituției Republicii Moldova; respectarea integrității și suveranității și păstrarea vectorului european al dezvoltării Republicii Moldova. Victor Chirilă, directorul executiv al Asociației de Politică Externă crede ca R. Moldova nu are nevoie de o Concepție de soluționare a conflictului transnistrean pentru ca este legea din 2005.

https://www.europalibera.org/a/28544108.html

 

  1. Dodon promite că va bloca legea ce interzice propaganda rusă la Chişinău

Preşedintele Dodon a dat asigurări că proiectul de lege privind interzicerea propagandei ruseşti la televiziunile din Moldova va fi blocat. Şeful statului atenţionează majoritatea parlamentară că nu va promulga legea, chiar dacă Constituţia îl obligă, afirmând că este o chestiune principială pentru el. În cazul când Dodon nu promulgă legea şi încalcă Constituţia Republicii Moldova, Parlamentul este în drept să-l suspende şi să iniţieze organizarea unui referendum de demitere a preşedintelui ţării. Igor Dodon însă afirmă că nu se teme de această procedură şi că este gata să o accepte, doar pentru a se opune interzicerii propagandei ruse la Chişinău: „Vreţi să ajungem la referendum? Haideţi”.

http://adevarul.ro/moldova/politica/dodon-promite-bloca-legea-interzice-propaganda-rusa-chisinau-nu-observati-fac-unionistii-permiteti-propaganda-unirii-romania-1_593fc0195ab6550cb8197239/index.html

 

  1. ONU va oferi suport Republicii Moldova în implementarea Convenției de la Istanbul

ONU va oferi suport țării noastre în implementarea Convenţiei Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei în familie, numită și Convenția de la Istanbul.

http://independent.md/onu-va-oferi-suport-republicii-moldova-implementarea-conventiei-de-la-istanbul/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ