„Marea Unire – România, la 100 de ani”, cel mai vizionat film românesc al momentului

0
86

 

  1. „Marea Unire – România, la 100 de ani”, cel mai vizionat film românesc al momentului

Documentarul „Marea Unire – România, la 100 de ani” a fost urmărit, de la premiera din februarie și până acum, de peste 50.000 de persoane, fiind cel mai vizionat film românesc, potrivit directorului Agenției de presă, Agerpres, Alexandru Giboi. După ce a fost proiectat în mai multe zone din țară, filmul a fost prezentat și la Constanța.

http://evz.ro/marea-unire-romania-la-100-de-ani-cel-mai-vizionat-film-2.html

 

  1. Limba română, unica stăpână în România și în Rep. Moldova

Membrii organizației unioniste Asociația „UNIREA – ODIP” și deputați liberali au cerut duminică, de ziua Constituției, în fața Parlamentului, prin două flash-moburi modificarea art.13 din Legea Fundamentală, prin modificarea schimbarea denumirii limbii de stat din „moldovenească” în română.

http://infoprut.ro/50436-limba-romana-unica-stapana-in-romania-si-in-rep-moldova.html

 

  1. Comuna Solonceni, raionul Rezina s-a înfrățit cu comuna Dărmănești, județul Dâmbovița

Frații în veci vor fi frați, lucru demonstrat de încă doi primari de pe ambele maluri ale Prutului. Comuna Solonceni, raionul Rezina a semnat un acord de înfrățire cu comuna Dărmănești, județul Dâmbovița, fapt care va duce la desfășurarea proiectelor comune între localități.

https://10tv.md/2018/07/30/video-comuna-solonceni-raionul-rezina-s-a-infratit-cu-comuna-darmanesti-judetul-dambovita/

 

  1. Veste bună din 1 august! 10TV revine în grila Moldtelecom, poziția 22

După sute de mesaje și întrebări de ce postul de televiziune nu mai poate fi urmărit pe rețeaua Moldtelecom, astăzi venim cu o veste bună! Din 1 august, pe poziția 22 a rețelei Moldtelecom veți putea urmări unicul post de televiziune unionist din țară!

Postul de televiziune 10 TV – UNIREA TV a devenit subiect de discuție atât în spațiul mediatic, cât și în rândul cetățenilor. După o perioadă de pauză, în urma sistării activității din lipsa resurselor financiare, postul 10TV a revenit în casele telespectatorilor, dar din păcate, nu pe toate rețelele de transmisie. Am primit sute de mesaje, prin care oamenii întrebau de ce postul nu mai este difuzat pe rețeaua Moldtelecom.

https://10tv.md/2018/07/30/video-veste-buna-din-1-august-10tv-revine-in-grila-moldtelecom-pozitia-22/

 

  1. De Ziua Constituției, unioniștii cer „Limba Română” în Legea Supremă

Astăzi, de ziua Constituției R. Moldova, unioniștii au organizat astăzi un flashomob în fața sediului Parlamentului cerând ca sintagma „limba română” din Constituție să fie înlocuită cu „Limba Română”.

https://deschide.md/ro/stiri/politic/34676/De-Ziua-Constitu%C8%9Biei-unioni%C8%99tii-cer-%E2%80%9ELimba-Rom%C3%A2n%C4%83%E2%80%9D-%C3%AEn-Legea-Suprem%C4%83.htm

 

  1. Burse şi cărţi pentru românii din diasporă

La şase luni de mandat, ministrul Natalia Intotero prezintă activitatea şi proiectele derulate de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Ministrul a prezentat principalele linii de acţiune şi proiectele proprii derulate de MRP în prima jumătate a acestui an, precum şi stadiul proiectelor destinate românilor din afara graniţelor.

http://tvrmoldova.md/romania-la-zi/burse-si-carti-pentru-romanii-din-diaspora/

 

  1. Uniunea Europeană finanţează afaceri mici şi mijlocii cu sume importante de bani

Cu sprijin financiar european, o femeie din Ceadîr-Lunga şi-a deschis propria afacere, la ea acasă. Visul ei s-a împlinit cu ajutorul unui grant de 3 mii de dolari, oferit printr-un program al Uniunii Europene. Atelierul ei produce lenjerie pentru pat şi primele comenzi au început să vină. În curând, va oferi grădiniţelor din oraş peste 500 de seturi.

http://tvrmoldova.md/economic/uniunea-europeana-finanteaza-afaceri-mici-si-mijlocii-cu-sume-importante-de-bani/

 

  1. Guvernatorul statului Michigan a felicitat România cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, a emis o proclamaţie prin care felicită România cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Cu aceeaşi ocazie, oficialul american a remarcat şi contribuţia românilor din SUA la dezvoltarea societăţii americane prin „talentul , energia, creativitatea şi moştenirea culturală” pe care le-au adus acolo.

http://tvrmoldova.md/centenar/guvernatorul-statului-michigan-a-felicitat-romania-cu-ocazia-centenarului-marii-uniri/

 

  1. Anul Centenarului // MRP va înființa un Muzeu al Românilor de Pretutindeni

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni are în acest an un buget cu 85 la sută mai mare decât în 2017, respectiv 12,58 de milioane de lei, din care 1,57 de milioane de lei au fost alocaţi proiectelor din domeniul educaţiei. Un proiect important ce ar putea fi realizat anul acesta este înfiinţarea unui Muzeu al Românilor de Pretutindeni,

https://deschide.md/ro/stiri/externe/34718/Anul-Centenarului–MRP-va-%C3%AEnfiin%C8%9Ba-un-Muzeu-al-Rom%C3%A2nilor-de-Pretutindeni.htm

 

  1. Marșul Centenar a dat start etapei a șasea. Unioniștii au ajuns în județul Prahova

Start etapei a șasea a marșului centenar! Unioniștii au pornit încrezători din nou la drum, din Târgoviște, iar pe 3 august vor finaliza etapa la mănăstirea Suzana. Buna desfășurare a traseului este susținută de autoritățile din localitățile traversate de participanți.

https://10tv.md/2018/07/30/video-marsul-centenar-a-dat-start-etapei-a-sasea-unionistii-au-ajuns-in-judetul-prahova/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ