Marian Lupu: Eu sunt moldovean şi nu voi sărbători ziua de 1 decembrie

7
134
Marian Lupu, candidat la Preşedinţia Moldovei din partea AIE

Candidatul la preşedinţia R. Moldova, liderul Partidului Democrat (PDM) Marian Lupu, a declarat că este moldovean şi nu poate sărbători ziua unui alt stat, referindu-se la sărbătorirea Zilei Naţionale a României, la 1 decembrie, relatează PRO TV Chişinău.


„Sunt persoane care se identifică drept români. Eu însă mă identific drept moldovean şi am acest drept, a adăugat Marian Lupu, în cadrul unei conferinţe de presă, potrivit site-ului Unimedia.md. Întrebat dacă va participa la comemorarea „Marii Uniri”, la 1 decembrie, el a precizat că nu va participa, deoarece „este sărbătoarea unui alt stat”. Vedeţi programul manifestărilor ce vor avea loc pe 1 Decembrie la Chişinău aici.

7 COMENTARII

 1. doamneeEEEE, o spune de parca ar fi din Bangladesh nu la o aruncatura de bat de Romania, si de parca Basarabia nu ar fi rupta din trunghiul Romaniei!!!!!!!!!
  cat de ILOGICA SUNA PROPOZITIA ASTA !

 2. A spune ca esti moldovean (adica, nu roman) e totuna cu a spune cu mandrie ca esti nord-coreean si ca niciodata nu vei participa la vreo sarbatoare a Coreei de Sud, capitaliste si putrede.

  Asta este RM – Coreea de Nord a Romaniei, tot o opera a URSS. Bine ca macar nu are un program nuclear, care sa-i atraga dezaprobarea lumii intregi.

  Ar fi chiar pacat sa se termine cu „statalitatea” Coreei de Nord, tara aflata practic intr-o catastrofa umanitara cronica?! Si RM cu toata statalitatea ei are un PIB de cinci ori mai mic decat Romania, desi suntem acelasi popor, cu toate defectele nostre pe care le prea bine.

 3. Lupu se autodefineste ca „moldovean” cu sensul de ne-roman. Cred ca la fel face orice activist de partid nord-coreean, care tipa sus si tare ca n-are nimic de-a face cu Coreea de Sud.

  De fapt, RM este o Coree de Nord a Romaniei, creata tot de URSS.

LĂSAȚI UN MESAJ