Marius Gabriel Lazurca, audiat de Parlament pentru funcţia de ambasador în Republica Moldova

0
67

Deputaţii şi senatorii din Comisiile de politică externă îl vor audia marţi pe Marius Gabriel Lazurca, propus de Ministerul Afacerilor Externe pentru acreditarea în calitate de Ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Moldova.

În vârstă de 38 de ani, cu studii la Sorbona, unde şi-a dat doctoratul în istorie-antropologie (2003 – Doctorat în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne, 1995 – Master în istorie-antropologie la Universitatea Paris IV-Sorbonne 1994 – Licenţă în literatură comparată la Universitatea Paris IV-Sorbonne), Marius Gabriel Lazurca a fost numit ambasador pe lângă Sfântul Scaun la sfârşitul anului 2006.

Până la intrarea sa în diplomaţie, Marius Gabriel Lazurca fusese cadru didactic la Universitatea de Vest din Timişoara şi la Universitatea Aurel Vlaicu din Arad. Cunoaşte foarte bine engleza şi franceza şi bine italiana şi latina. Este autor sau coautor al multor lucrări în domeniul antropologiei, istoriei, literelor.

Postul de ambasador al României este vacant din aprilie 2009

Fostul ambasador la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost expulzat din Republica Moldova, alături de diplomatul Ioan Gaborean, ca urmare a incidentelor din capitala moldoveană petrecute după alegerile parlamentare din 5 aprilie. După expulzarea fostului ambasador Filip Teodorescu, MAE l-a propus pentru această funcţie pe diplomatul Mihnea Constantinescu, numai că acesta a fost respins de autorităţile de la Chişinău. Postul a rămas vacant de atunci.

Autor: Alina Andrei
Sursa: Realitatea.net

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ