Marius Lazurca: Oricine va guverna în viitor Republica Moldova nu va putea reinstala sârma ghimpată pe Prut

0
139

marius-lazurca-oricine-va-guverna-in-viitor-republica-moldova-nu-va-putea-reinstala-sarma-ghimpata-pe-prut-1462005350În ultimii ani, relațiile economice dintre România și Republica Moldova au avansat semnificativ, ceea ce este un semnal că și cele politice sunt în ascensiune, a declarat vineri în cadrul unor dezbateri publice ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, citat de Radio Chisinau.
După mai mulți ani când majoritatea populației era pro-europeană, acum mai mulți și-ar dori integrarea în spatiul estic, astfel că din acest motiv al lipsei unei majorități solide incontestabile, mai multe partide nu-și pot crea un program de țară.

Totuși, Marius Lazurca s-a arătat convins că indiferent de elita politică de la Chișinău relațiile cu România nu vor mai degrada ca în trecut.

Oricine va guverna în viitor Republica Moldova nu va putea reinstala sârma ghimpată nici pe Prut, nici în mințele sau sufletele noastre, fiindcă s-a trecut deja de punctul de ireversibilitate al sincronizării dintre noi„, a explicat diplomatul.

Aflat la sfarsit de mandat, ambasadorul Marius Lazurca a făcut o paralelă dintre relațiile moldo-române in 2010, când a venit la Chișinău și cele din prezent. El a menționat că între timp, România a urcat de pe trei pe primul loc în topul partenerilor externi ai Republicii Moldova.

Iar principala explicație în acest sens este că în această perioadă s-au îmbunătățit și relațiile politice dintre cele două state, pentru că agenții economici sunt foarte atenți în această privință. În plus, România a atras produsele moldovenești după ce Federația Rusă le-a impus embargoul.

Citește mai mult aici!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ