Marş cu torţe. Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, comemoraţi

0
247

 

  1. Marş cu torţe. Doina şi Ion Aldea-Teodorovici, comemoraţi

Peste 50 de tineri au mers în marş cu torţe aprinse pentru a comemora 24 de ani de la moartea Doinei şi a lui Ion Aldea Teodorovici. Ei au depus flori la monumentul interpreţilor din strada Alexei Mateevici şi au ţinut un minut de reculegere.

Ion şi Doina Aldea-Teodorovici şi-au pierdut viaţa în noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, într-un grav accident rutier, produs în apropiere de localitatea Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti. Moartea celor doi artişti a reprezentat atunci o tragedie naţională.

Memoria interpreţilor este păstrată vie de fiul acestora Cristi Aldea-Teodorovici care continuă activitatea muzicala a părinților.

http://www.prime.md/rom/news/social/item41828/

 

  1. 24 de ani de la moartea lui Ion şi Doina Aldea Teodorovici

În noaptea de 29 spre 30 octombrie 1992, la ora 2:30, maşina în care se deplasau Ion şi Doina Aldea Teodorovici spre Chişinău a intrat într-un copac, în apropierea localităţii Coşereni, la 49 de kilometri de Bucureşti, România.

În maşină, se aflau patru persoane, şoferul şi însoţitorul au scăpat fără nici o zgârietură, în timp ce Ion şi Doina, aflaţi pe bancheta din spate, au fost striviţi între greutatea maşinii şi copacii de pe marginea drumului. Moartea celor doi a fost percepută la data respectivă ca o tragedie naţională.

http://www.jurnal.md/ro/social/2016/10/29/24-de-ani-de-la-moartea-lui-ion-si-doina-aldea-teodorovici/

 

  1. Elevii și studenții basarabeni din România NU vor călători gratuit pentru a merge la vot, așa cum s-a anunțat anterior

Elevii și studenții din Republica Moldova care studiază în România, NU vor beneficia călătorie gratuită cu trenul pentru a participa la vot, așa cum s-a anunțat anterior.

Anunțul a fost făcut de fondatorul site-ului dinbasarabia.ro, fost președinte al OSB București, Ștefan Miron, care face un apel către toți studenții basarabeni să meargă la vot.

„Din păcate nu a fost acceptată gratuitatea la tren. Oricum, îi așteptam pe cei de la Pitești, Ploiești și Buzău în număr cât mai mare”, scrie Ștefan Miron pe pagina sa de Facebook, potrivit unimedia.ro.

http://www.evz.ro/elevii-si-studentii-basarabeni-din-romania-nu-vor-calatori-gratui.html

 

  1. Președintele Republicii Moldova se alege și în România. Vezi unde este secția de votare pentru moldovenii stabiliți în Brașov

Cetățenii Republicii Moldova vor putea să își exprime opțiunea la scrutinul pentru alegerea președintelui statului, la o secție de votare care a fost amenajată la Casa de Cultură a Studenților, din campusul Memorandului.

Ambasada Republicii Moldova în România anunță că există zece orașe în care au fost amenajate secții de votare pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie, respectiv București (două secții), Brașov, Craiova, Cluj, Iași, Timișoara Galați, Constanța, Bacău și Suceava.

Este pentru prima dată din anul 2000 cînd cetățenii moldoveni își vor alege prin vot direct Președintele.

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&p=ultora_local&s_id=163769

 

  1. Moldovenii basarabeni din Neamț sunt așteptați duminică la vot

Într-un mesaj mobilizator lansat pe Facebook de cel mai reprezentativ moldovean de peste Prut din Neamț, consilierul județean PNL Triboi Gheorghe originar din Republica Moldova, își îndeamnă moldovenii stabiliți în Neamț să meargă duminică pentru a-și alege președintele.

http://www.ziarpiatraneamt.ro/moldovenii-basarabenii-din-neamt-sunt-asteptati-duminica-la-vot

 

  1. Be EU: Norica Nicolai: Pentru mine, Republica MOldova e România

Be EU: Norica Nicolai: Pentru mine, Republica MOldova e România.

http://videonews.antena3.ro/video/politica/be-eu-norica-nicolai-pentru-mine-republica-moldova-e-romania-L0uBw10zag3.html

 

  1. Ambasadorul României la Chișinău a efectuat o vizită la Dubăsari

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, a efectuat o vizită de lucru în raionul Dubăsari, alături de vice prim ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Gheorghe Bălan. Cu acest prilej, cei doi oficiali au avut întrevederi cu președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, precum și cu primari ai localităților Doroțcaia, Molovata Nouă, Cocieri și Corjova.

http://deschide.md/ro/stiri/politic/2449/FOTO–Ambasadorul-Rom%C3%A2niei-la-Chi%C8%99in%C4%83u-a-efectuat-o-vizit%C4%83-la-Dub%C4%83sari.htm

 

  1. Nistor dă şanse unirii României cu Republica Moldova

Preşedintele PMP Brăila, Marioara Nistor, a afirmat, vineri, că unirea României cu Republica Moldova este principalul proiect de ţară pe care îl propune partidul său • chiar şi aşa, aceasta s-a arătat o susţinătoare convinsă a ideii, criticând atitudinea nepăsătoare a liderilor politici de la Centru în privinţa acestui subiect.

http://obiectivbr.ro/content/nistor-d%C4%83-%C5%9Fanse-unirii-rom%C3%A2niei-cu-republica-moldova

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ