Marş pentru BASARABIA (Aducem BASARABIA acasă) – 20 octombrie 2013

2
162

În data de 20 octombrie 2013, în Bucureşti a avut loc cel mai mare marş unionist din ultimii ani. Aşa cum anul trecut la Chişinău, 10.000 de oameni au ieşit în stradă şi au cerut unirea, aşa şi anul acesta la Bucureşti, acelaşi număr de persoane au consolidat cererea făcuta anul trecut de fraţii noştri de peste Prut.

Vă ataşez şi câteva fotografii: CLICK AICI PENTRU FOTO

Doamna Roşu Zinaida în vârstă de 77 de ani născută în Ismail, a avut plăcerea să-mi acorde un scurt interviu, în timp ce lăcrima de dorul Basarabiei.

rosuzinaida

C.N: Sarut-mâna doamnă. Cum vi se pare marşul de astăzi?

R.Z: Vai, e grozav. M-a impresionat până la lacrimi si vreau unire. Eu sunt născută în Ismail, dar nu cred că mai dau ucainienii teritoriul acela. Aş fi vrut să fie bucata întreagă, cum era când a tăiat-o Stalin, nu ca acum, în 3 părţi. Apare ca o mână tăiată în 3, acum a rămas doar antebraţul.

C.N: Dumneavoastră încă mai speraţi la unirea celor două state româneşti, nu-i aşa?

R.Z: Eu sper, dar nu ştiu dacă mai apuc. Îmi pun toată speranţa în tinerii pe care îi are România astăzi. Îmi doresc să fie ţara aşa cum a fost cândva.

C.N: Credeţi că politicienii vor fi impresionaţi de marşul de astăzi?

R.Z: Aşa ar trebui, dacă sunt români adevăraţi. Dar dacă sunt cozi ruseşti sau mai ştiu eu ai cui, perverşi la suflet, atunci nici nu le va pasa de strigătul tinerilor care mărşăluiesc astăzi.

R.Z: Hai să îţi arăt o hartă desenată de mine. Crezi că bucata asta de ţară se va întoarce acasă? (îmi arată Basarabia).

C.N: Eu sunt sigur că se va întoarce. Aici îi este locul, alături de Romania.

R.Z: Doamne ajută.

C.N: Cum vă numiţi doamnă şi câţi ani aveţi?

R.Z: Roşu Zinaida şi am 77 de ani.

C.N: Vă urez să trăiţi până la 200 de ani. O zi frumoasă să aveţi.

R.Z: Mulţumesc mult tinere. Să ai o zi bună.

Pentru foto si video CLICK AICI

 

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ