Marșul Centenar și-a încheiat a doua etapă. Români din diaspora, alături de unioniști

0
58
  1. Marșul Centenar și-a încheiat a doua etapă. Români din diaspora, alături de unioniști

Final de traseu pentru etapa a doua a Marșului Centenar, care s-a încheiat ieri 11 iulie! Unioniștii au ajuns în județul Târgu-Mureș, unde au fost întâmpinați de zeci de localnici care susțin inițiativa. Printre participanții care vor merge în etapele următoare se regăsesc și români veniți din Diaspora.

https://10tv.md/2018/07/12/video-marsul-centenar-si-a-incheiat-a-doua-etapa-romani-din-diaspora-alaturi-de-unionisti/

 

  1. România scapă RM de monopolul rusesc. Statul român ne asigură cu energie

Două Acorduri de împrumut pentru interconectarea rețelelor de energie electrică dintre Republica Moldova și România au fost ratificate de către Guvernul de la Chișinău. Proiectul va spori securitatea în aprovizionarea cu energia electrică a Republicii Moldova și va reduce dependența de la o singură sursă, cea a Rusiei.

https://10tv.md/2018/07/12/video-romania-scapa-rm-de-monopolul-rusesc-statul-roman-ne-asigura-cu-energie/

 

  1. Scandalul în jurul bisericii din satul Dereneu a reizbucnit. Creştinii nu au putut oficia o slujbă funerară

Scandalul de la Biserica din Dereneu pare fără sfârşit. Pe o reţea de socializare au fost difuzate imagini cu oameni care stau cu un sicriu la uşa încuiată a bisericii. Preotul din localitate spune că reprezentanţii Mitropoliei Moldovei ar fi sechestrat lăcaşul de cult şi s-au închis în biserică, scrie TVR Moldova.

https://www.timpul.md/articol/scandalul-in-jurul-bisericii-din-satul-dereneu-a-reizbucnit–crestinii-nu-au-putut-oficia-o-slujba-funerara-133056.html

 

  1. Universitatea de Vară Izvoru Mureşului: „Biserica Ortodoxă Română şi românii de peste hotare, în anul Centenarului”

Mănăstirea de la Izvoru Mureşului cu hramurile Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Ioan Botezătorul, supranumită Biserica Românilor de Pretutindeni, şi-a deschis larg porţile, săptămâna trecută, pentru a-i primi pe românii din comunităţile istorice şi Balcani, precum şi pe cei din diaspora, care se reunesc an de an la Universitatea de Vară, transmite corespondentul Daniela Mezey de la Informația Harghitei, preluat de Romanian Global News.

http://www.rgnpress.ro/rgn_18/categorii/cultura–culte/28173-2018-07-12-09-02-48.html

 

  1. Daniel Ioniţă: România este cel mai vocal avocat al susţinerii parcursului european al Republicii Moldova

Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniţă declară că relaţiile speciale dintre România şi Republica Moldova se bazează pe comunitatea de limbă, istorie şi tradiţii. A apreciat că România este poate cel mai vocal avocat al susţinerii parcursului european al Republicii Moldova, ca modalitate sigură de implementare a standardelor democratice. Ioniţă, a participat joi, 12 iulie 2018, la evenimentul “Republica Moldova-România. Investiţii, comerţ, finanţare. Idei pentru creştere”, organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Banca Transilvania şi Victoriabank.

http://tvrmoldova.md/actualitate/daniel-ionita-romania-este-cel-mai-vocal-avocat-al-sustinerii-parcursului-european-al-republicii-moldova/

 

  1. Guvernul României a decis să mai aloce alte trei milioane de euro pentru renovarea grădinițelor din Moldova

Guvernul României a decis să mai aloce alte trei milioane de euro pentru renovarea instituțiilor preșcolare din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de către Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță, la inaugurarea unei grădinițe  din satul Hansca, raionul Ialoveni.

https://unimedia.info/stiri/guvernul-romaniei-a-decis-sa-mai-aloce-alte-trei-milioane-de-euro-pentru-renovarea-gradinitelor-din-moldova-157662.html

 

  1. Declaraţia finală | NATO condamnă anexarea Crimeii şi cere Rusiei retragerea trupelor din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia

La capătul unui Summit marcat de momente tensionate pe tema alocării fondurilor pentru apărare de către statele membre, NATO a dat publicităţii declaraţia finală a Summitului de la Bruxelles, în care o pondere semnificativă este alocată deteriorării mediului de securitate de către acţiunile militare ale Rusiei.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/declaratia-finala-nato-cere-rusiei-retragerea-trupelor-din-republica-moldova-ucraina-si-georgia-962593

 

  1. Comuna Cumpăna, acord de infrățire cu localitatea Cazangic din Republica Moldova

Comuna Cumpăna va încheia un acord de infrățire cu localitatea Cazangic, Raionul Leova, din Republica Moldova.

Înfrățirea are ca scop dezvoltarea colaborării între comunități, organizațiile publice și de cultură, manifestări comune în domeniile cultură, învățământ, turism, sport, activități sociale, economie și turism, sănătate, administrație publică locală, potrivit reprezentanților Primăriei.

https://www.ziuaconstanta.ro/diverse/stiri-calde/comuna-cumpana-acord-de-infratire-cu-localitatea-cazangic-din-republica-moldova-664385.html

 

  1. Constănțenii semnează pentru Unire

Începând de vineri, 13 iulie, și constănțenii se alătură inițiativei naționale de strângere a unui milion de semnături pentru Unirea cu Basarabia. Astfel, participanții la mitingul aviatic de la Tuzla, Aeromania 2018, sunt invitați să își dea semnătura pentru proiectul unionist de modificare a Constituției.

https://www.stiripesurse.ro/constan-enii-semneaza-pentru-unire_1277008.html

 

  1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

În Municipiul Constanţa voluntarii campaniei vor strânge semnături, alternativ, în cele cinci puncte autorizate: în faţa Tomis Mall (strada Ştefan cel Mare), în faţa City Mall (Bulevardul Alexandru Lăpuşneanu), în faţa Auchan City (Şoseaua Mangaliei), în intersecţia Bulevardul Tomis cu strada Soveja (zona Tomis 3) şi în faţa Cazinoului din Mamaia, a anunţat coordonatorul judeţean, Marius Florian Vasile, într-o conferinţă de presă organizată joi la Constanţa. Până în prezent s-au strâns 50.000 de semnături din totalul de un milion propus, a anunţat preşedintele Acţiunii 2012, George Simion. Odată cu colectarea de semnături în staţiuni şi cu colectarea adeziunilor din judeţe, numărul se aşteaptă a creşte exponenţial.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/07/12/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–144201

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ