Marşul CENTENARULUI ajunge la Râmnicu Vâlcea

0
66
  1. Marşul CENTENARULUI ajunge la Râmnicu Vâlcea

Flacăra Unirii va fi adusă astăzi, 21 iulie 2018, la Râmnicu Vâlcea. După ce au parcurs pe jos peste 400 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișinău, participanții la Marșul Centenar vor ajunge în fața Primăriei Râmnicu Vâlcea la ora 18:30.

Tot astăzi, autocarele tricolore cu expoziția „Marea Unire de la 1918” vor putea fi vizitate începând cu ora 11:00, în Parcul „Mircea cel Bătrân” din oraș.

https://www.voceavalcii.ro/44168-foto-marsul-centenarului-ajunge-la-ramnicu-valcea.html

 

  1. 40 de bibliotecari moldoveni participă la un program de formare profesională în România

Circa 40 de bibliotecari de la Biblioteca B.P. Hașdeu, din Republica Moldova, participă în perioada 22-29 iulie, la un program de formare profesională organizat de către Biblioteca Metropolitană București (BNB). Vizita delegației din Republica Moldova se desfășoară în cadrul proiectului „100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”, realizat sub egida Anului Centenarului Marii Uniri, transmite IPN.

https://deschide.md/ro/stiri/social/34302/40-de-bibliotecari-moldoveni-particip%C4%83-la-un-program-de-formare-profesional%C4%83-%C3%AEn-Rom%C3%A2nia.htm

 

  1. Reprezentanții Chișinăului cer lichidarea posturilor de control instalate de administrația de la Tiraspol în preajma satului Bâcioc

Chișinăul insistă pe lichidarea posturilor pretinselor structuri de forță transnistrene instalate în apropierea satului Bâcioc, însă administrația de la Tiraspol se opune.

Situația din Zona de Securitate şi asigurarea liberei circulații pe podul peste Nistru, în preajma localităților Gura-Bâcului și Bâcioc au fost discutate recent în cadrul Comisiei Unificate de Control (CUC) care s-a întrunit în orașul Bender sub președinția delegației Federației Ruse.

https://radiochisinau.md/reprezentantii-chisinaului-cer-lichidarea-posturilor-de-control-instalate-de-administratia-de-la-tiraspol-in-preajma-satului-bacioc—71850.html

 

  1. O fetiță de cinci ani, intoxicată cu medicamente, a fost transportată de SMURD de la Chișinău la București

O fetiță în vârstă de cinci ani, diagnosticată cu intoxicație acută cu paracetamol, a fost preluată de echipajul SMURD și transportată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” din București.

https://www.timpul.md/articol/o-fetia-de-cinci-ani-intoxicata-cu-medicamente-a-fost-transportata-de-smurd-de-la-chiinau-la-bucureti-133371.html

 

  1. Promovarea şi îmbunătăţirea eficienţei energetice. Parlamentul a aprobat modificarea legislaţiei

Parlamentul a votat în lectură finală noua redacţie a proiectului de lege cu privire la eficienţa energetică. Potrivit autorilor, scopul proiectului este crearea cadrului juridic necesar pentru promovarea şi îmbunătăţirea eficienţei energetice inclusiv prin realizarea planurilor de acţiuni în domeniul eficienţei energetice, prin dezvoltarea pieţei de servicii energetice, precum şi prin implementarea altor măsuri de eficienţă energetică. Totodată, acesta conţine un şir de elemente noi, transpuse din Directiva europeană cu privire la eficienţa energetică.

http://www.tvrmoldova.md/social/promovarea-si-imbunatatirea-eficientei-energetice-parlamentul-a-aprobat-modificarea-legislatiei/

 

  1. Surpriză la Tiraspol! Primul investitor major în Transnistria este din România

O companie românească este cea care a semnat primul contract investiţional cu aşa-zisul guvern al autoproclamatei rmn, în condiţii preferenţiale în baza unei noi legi locale.

http://tvrmoldova.md/economic/surpriza-la-tiraspol-primul-investitor-major-in-transnistria-este-din-romania/

 

  1. În Uniunea Europeană doar prin Unirea Republicii Moldova cu România

Unirea va duce Republica Moldova în Uniunea Europeană. Lupta pentru idealul național trebuie început de la Chișinău. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Moldova Live de către Sergiu Mocanu, Președintele Mișcării Populare Antimafie.

https://10tv.md/2018/07/21/video-in-uniunea-europeana-doar-prin-unirea-republicii-moldova-cu-romania/

 

  1. Municipiul Arad, aproape de înfrăţirea cu sectorul Râşcani al municipiului Chişinău

Municipiul Arad este aproape de înfrăţirea cu sectorul Râşcani al municipiului Chişinău, proiectul de hotărâre privind această înfrăţire urmând să fie adoptat în curând, a anunţat primarul Aradului, Gheorghe Falcă, într-o conferinţă de presă susţinută vineri.

https://www.ziarulnational.md/municipiul-arad-aproape-de-infratirea-cu-sectorul-rascani-al-municipiului-chisinau/

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ