Marșul Centenarului, de la Alba Iulia la Chișinău

0
66
 1. Marșul Centenarului, de la Alba Iulia la Chișinău

Duminică se dă startul Marșului Centenar, de la Alba Iulia la Chișinău. Evenimentul debutează cu aprinderea de către reprezentanți din 1000 de localități ale României și Republicii Moldova a unei Flăcări a Unirii, la ora 20:00, în fața Catedralei ortodoxe. Participanții vor parcurge pe jos 1300 de kilometri.

https://curierulnational.ro/Eveniment/2018-06-29/+Mar%C8%99ul+Centenarului%2C+de+la+Alba+Iulia+la+Chi%C8%99inau

 

 1. Iașul salută România Mare! Concert al Fanfarei militare, duminică, pe pietonal

Primăria Municipiului Iași organizează în ziua de duminică, 1 iulie, de la ora 11.00, pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, evenimentul „Caravana Unirii” dedicat Centenarului României.

https://infoiasionline.ro/iasul-saluta-romania-mare-concert-al-fanfarei-militare-duminica-pe-pietonal/17928/

 

 1. Alexandru Vaida Voevod, omul-cheie al Marii Uniri

Între liderii ardeleni care au făcut Unirea de la 1918, medicul Alexandru Vaida-Voevod este omul-cheie. Nepotul Alexandru Bohăţel, cel mai apropiat colaborator al lui Avram Iancu, a fost ales deputat în 1905. Incomod la Budapesta, dar influent la Viena, Alexandru Vaida-Voevod a finanţat, a condus şi a perfectat Unirea Transilvaniei cu România. Când în 1919, recunoaşterea Unirii a intrat în impas la Paris, regele Ferdinand a apelat la Alexandru Vaida Voevod. Premier în România interbelică, ardeleanul a fost arestat de comunişti şi a murit în domiciliu forţat, în 1950.

https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/coroana-de-otel/alexandru-vaida-voevod-omul-cheie-al-marii-uniri-954907

 

 1. Centenar 2018 – Satul românesc, sunetul istoriei! O vizită la Muzeul Național al Satului, cât o lecție de viață: ‘România modernă încă iubește costumul popular’

Material realizat în cadrul „București-Centenar” – Program Cultural derulat de Primăria Municipiului București prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic

Muzeul Național al Satului, un loc al tradiției românești, arată în detaliu istoria poporului român. În anul Centenarului, o vizită la acest obiectiv turistic vă va purta într-o călătorie în timp, care începe la 1936, când muzeul a fost inaugurat în prezența Regelui Carol al II-lea.

https://b1.ro/stiri/bucuresti-centenar/muzeul-satului-interviu-centenar-primaria-capitalei-229963.html

 

 1. Zeci de oameni protestează în față la CEC în ciuda ploii torențiale. Ar putea avea loc alegeri repetate

În fața Comisiei Electorale Centrale Comitetul de Rezistență Națională înființat de liderii PAS, Platforma DA dar și de alți reprezentanți ai societății civile și a partidelor politice desfășoară un protest împotriva invalidării alegerilor din municipiul Chișinău. În același timp, CEC va lua act de decizia instanței prin care au fost invalidate alegerile din Capitală.

https://www.timpul.md/articol/ultima-ora—-zeci-de-oameni-protesteaza-in-faa-la-cec-in-ciuda-ploii-toreniale–ar-putea-avea-loc-alegeri-repetate—-live-video-132509.html

 

 1. CEC: Alegeri repetate nu vor fi

Comisia Electorală Centrală și-a desfășurat lucrul în ședință, pe fundal de proteste.

CEC a luat act de anularea scrutinului, decisă în baza hotărârilor instanțelor de judecată. Comisia a stabilit că alegeri repetate nu vor fi.

https://10tv.md/2018/06/29/breaking-news-cec-alegeri-repetate-nu-vor-f/

 

 1. Moldova va colabora cu România, pentru îmbunătățirea siguranței și calității traficului aerian

Republica Moldova va colabora cu România pentru a îmbunătăți standardele actuale de siguranță și calitate a traficului aerian. Subiectul a fost discutat în cadrul unei ședințe bilaterale în vederea semnării Protocolului de colaborare între Administrația Română a Serviciilor de Trafic Aerian „ROMATSA” și Întreprinderea de Stat pentru utilizarea spațiului aerian și dirijarea traficului aerian „MOLDATSA”.

https://deschide.md/ro/stiri/economic/33224/R-Moldova-va-colabora-cu-Rom%C3%A2nia-pentru-%C3%AEmbun%C4%83t%C4%83%C8%9Birea-siguran%C8%9Bei-%C8%99i-calit%C4%83%C8%9Bii-traficului-aerian.htm

 

 1. Consiliul Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova ar putea fi reluat în acest an

Consiliul Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova ar putea fi reluat în acest an. Despre aceasta a anunțat deputatul român Matei Dobrovie.

https://unimedia.info/stiri/consiliul-consultativ-mass-media-romania-republica-moldova-ar-putea-fi-reluat-in-acest-an-156860.html

 

 1. Medicii cardiologi şi cardiochirurgi din Republica Moldova vor fi instruiţi în România şi Italia, în aplicarea tehnicilor inovative în tratarea maladiilor cardiovasculare

Specialiştii din domeniul cardiologiei şi cardiochirurgiei din Republica Moldova vor fi instruiţi în realizarea tehnicilor moderne a procedurilor invazive şi neinvazive pe cord, de către specialiştii în domeniu din Italia şi România.

http://tvrmoldova.md/social/medicii-cardiologi-si-cardiochirurgi-din-republica-moldova-vor-fi-instruiti-in-romania-si-italia-in-aplicarea-tehnicilor-inovative-in-tratarea-maladiilor-cardiovasculare/

 

 1. Tarifele de roaming între Republica Moldova şi România vor fi anulate

Partea română s-a arătat dispusă să ia măsuri în vederea anulării tarifelor de roaming între România și Republica Moldova.

https://www.bunadimineataiasi.ro/tarifele-de-roaming-intre-republica-moldova-si-romania-vor-fi-anulate/

 

 1. O expoziţie de pictură în memoria celor deportaţi a fost vernisată la Centrul „C. Brâncuşi” din Chişinău

O expoziţie de pictură cu genericul „Recviem”, în memoria victimelor deportărilor staliniste din anii 1941-1949 a fost vernisată la Centrul expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău.

http://tvrmoldova.md/cultura/o-expozitie-de-pictura-in-memoria-celor-deportati-a-fost-vernisata-la-centrul-c-brancusi-din-chisinau/

 

 1. Comunicat de presă – Platforma Unionistă Acţiunea 2012

Duminică se dă startul Marşului Centenar, de la Alba Iulia la Chişinău. Evenimentul debutează cu aprinderea de către reprezentanţi din 1000 de localităţi ale României şi Republicii Moldova a unei Flăcări a Unirii, la ora 20:00, în faţa Catedralei ortodoxe. Participanţii vor parcurge pe jos 1300 de kilometri.

https://www.agerpres.ro/comunicate/2018/06/29/comunicat-de-presa-platforma-unionista-actiunea-2012–136790

 

 1. Marșul Centenarului, de la Alba Iulia la Chișinău

Duminică se dă startul Marșului Centenar, de la Alba Iulia la Chișinău. Evenimentul debutează cu aprinderea de către reprezentanți din 1000 de localități ale României și Republicii Moldova a unei Flăcări a Unirii, la ora 20:00, în fața Catedralei ortodoxe. Participanții vor parcurge pe jos 1300 de kilometri.

https://www.svnews.ro/marsul-centenarului-de-la-alba-iulia-la-chisinau/152951/

 

 1. Cu tricolorul pe Sfântul Munte Athos, de Centenar

Temerarii iubitori ai muntelui din Brad, care și-au propus să urce de Centenar tricolorul pe cele mai importante piscuri din Balcani, au ajuns pe Muntele Athos.

,,Astăzi am ajuns pe Vârful Athon, 2033 m, Muntele Sfânt al Ortodoxiei. A fost posibil acest lucru cu îngăduința Bunului Dumnezeu.Vremea este nefavorabilă ascensiunii pe munte. Coborârea este foarte delicată pe stânca udă și pe ploaie dar mergem. Mulțumim!”, i-a anunțat Florin Cazacu printr-o postare pe facebook pe cei care le țin brădenilor pumnii de acasă.

https://www.activenews.ro/prima-pagina/Cu-tricolorul-pe-Sfantul-Munte-Athos-de-Centenar-151633

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ