Marșul Centenarului, la înălțime

0
74
  1. Campania inițiată de echipa Dediu Production a ajuns în raionul Sângerei

Locuitorii continuă să fie informați despre beneficiile integrării europene, care se pot face prin cea mai simplă și reală cale: Unirea cu România! Campania inițiată de echipa Dediu Production a ajuns în raionul Sângerei. 

https://10tv.md/2018/08/03/video-campania-initiata-de-echipa-dediu-production-a-ajuns-in-raionul-sangerei/

 

  1. Proiectele pentru centenar aprobate de Guvern: Peste 23 de milioane de lei pentru festivaluri, gale, simpozioane ”și altele asemenea”. Două dintre ele vor avea loc în Teleorman

Comitetul interministerial pentru Centenar a aprobat la finalul săptămânii trecute ultimele clarificări pentru proiectele de aniversare a Centenarului Marii Uniri, pe listă regăsindu-se 23 de acțiuni la nivel central și local în valoare totală de 26,6 milioane de lei.

https://www.g4media.ro/proiectele-pentru-centenar-aprobate-de-guvern-peste-23-de-milioane-de-lei-pentru-festivaluri-gale-simpozioane-si-altele-asemenea-doua-dintre-ele-vor-avea-loc-in-teleorman.html

 

  1. Vești bune pentru elevii școlii românești din Aluatu!

Școala românească din satul Aluatu, raionul Taraclia, a fost reparată, anunță asociația unionistă Unirea-ODIP, care a lansat o campanie de salvare a școlii, aflată anterior într-o stare deplorabilă, transmite Radio Chișinău

http://infoprut.ro/50473-vesti-bune-pentru-elevii-scolii-romanesti-din-aluatu.html

 

  1. Michalko a reiterat dorința UE de a susține Republica Moldova

Uniunea europeană se gândește în fiecare zi la noi posibilităţi de cooperare cu respectarea angajamentelor asumate, față de R. Moldova. Peter Michalko, Şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, a reiterat încă o dată, dorinţa Uniunii Europene de a susţine cetăţenii Republicii Moldova şi de a ridica standardul democraţiei din stat.

https://10tv.md/2018/08/04/video-p-michalko-a-reiterat-dorinta-ue-de-a-sustine-republica-moldova/

 

  1. Marșul Centenarului, la înălțime

Au parcurs, pe jos, peste 700 de kilometri și mai au aproape tot atât pentru a aduce Flacăra Unirii la Chișinău. Zeci de unioniști din România și Republica Moldova au pornit duminică în cea de-a șaptea etapă a Marșului Centenar.

Aceștia au plecat din localitatea istorică Cerașu, iar luni au ajuns la trecătoarea Tabla Buții, unde au participat la o manifestație de comemorare a ostașilor români, căzuți în Primul Război Mondial.

http://voceabasarabiei.md/ro/stiri/social/6690/Mar%C8%99ul-Centenarului-la-%C3%AEn%C4%83l%C8%9Bime.htm

 

  1. Zeci de români din Făgăraş s-au prins în Hora Mare, într-o piscină

Atmosferă emoţionantă peste Prut. În Anul Centenarului Marii Uniri, zeci de oameni din Făgăraş, România, au dansat hora mare într-o piscină. Imaginile suprinse au fost postate în grupul „Semnează pentru: Basarabia e România”, pe o reţea de socializare.

http://tvrmoldova.md/centenar/zeci-de-romani-din-fagaras-s-au-prins-in-hora-mare-intr-o-piscina/

 

  1. România poate folosi preşedinţia în Consiliul UE pentru a schimba radical status-quo-ul din Republica Moldova

România începe pregătirile pentru preşedinţia sa în cadrul Consiliului Uniunii Europene, care se va extinde pe o perioadă de 6 luni începând cu 2019. Oficialii români promit că Republica Moldova va fi în topul agendei preşedinţiei sale. Chiar dacă acest deziderat corespunde întocmai politicii sale externe, România va trebui să-l ajusteze obiectivelor generale ale preşedinţiei, realizată „în trio” împreună cu Finlanda şi Croaţia.

http://tvrmoldova.md/actualitate/expert-romania-poate-folosi-presedintia-in-consiliul-ue-pentru-a-schimba-radical-status-quo-ul-din-republica-moldova/

 

  1. O tabăra de vară aduce tinerii moldoveni la Bădăcin

Un grup de 22 de tineri din Republica Moldova însoțiți de 5 cadre didactice, dar și zeci de tineri din bazinul Șimleu Silvaniei sunt prezenți începând de luni,7 august, la Școala „Iuliu Maniu” din Bădăcin, unde se desfășoară timp de două săptămâni cea de-a V-a ediție a „Taberei de vară”  ce presupune participarea tinerilor la activităţi recreative pe timpul vacanţei. Prezența tinerilor moldoveni la Bădăcin reprezintă o dovadă de colaborare și cooperare în contextul în care la data de 27 martie a fost semnat  una act de înfrățire între localitățile  Bădăcin şi Răzeni, o dată simbolică ce amintea de Unirea Basarabiei cu România, în urmă cu 100 de ani.

http://www.salajeanul.ro/o-tabara-de-vara-aduce-tinerii-moldoveni-alaturi-de-romani-la-badacin-18182

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ