Marșul Unirii, în Capitală

0
162
  1. Moise Guran participă la marșul „Luptă pentru Basarabia”: Le cerem politicienilor un plan

Jurnalistul Moise Guran va participa sâmbătă la marșul Unirii „Luptă pentru Basarabia”, anunțând că alături de manifestanți va cere politicienilor de la București un plan pentru relația cu Republica Moldova.

http://infoprut.ro/45519-moise-guran-participa-la-marsul-lupta-pentru-basarabia-le-cerem-politicienilor-un-plan.html

 

  1. Marșul Unirii, în Capitală

Oamenii nu au renunțat la ideea unirii României cu Moldova. Prin urmare, sâmbătă, pe 22 octombrie, mai multe grupuri organizate vor participa la marșul ”Luptă pentru Basarabia”. Prin această acțiune, participanții vor să ceară clasei politice din România măsuri concrete în relația cu Republica Moldova în ceea ce privește unirea celor două țări românești. Marșul va începe la ora 14:00 și va avea ca punct de pornire un loc simbolic, Hanul lui Manuc (Piața Unirii).

Și-au anunțat participarea la marș grupuri din aproape toate colțurile țării dar și de la Chișinău. Vor striga împreună ”Vrem unire” unioniști din Timișoara, Cluj, Craiova, Brașov, Bacău, Iași, Vaslui, Galați, Targoviște, Constanța.

http://bucurestifm.ro/2016/10/21/marsul-unirii-in-capitala/

 

  1. Acum sau niciodată! „Acțiunea 2012” a transmis partidelor din România mesaje privind Unirea

Reprezentanții Platformei Unioniste Acțiunea 2012 au organizat joi flash-mob-uri la sediile mai multor partide – PSD, PNL, ALDE, PMP și USR – pentru a transmite un mesaj către actuala clasă politică privind unirea României cu R. Moldova.

„Avem un mesaj din trecut pentru actuala clasă politică, le transmitem care este proiectul de țară pe care România trebuie să și-l asume. Îi invităm să ia act de dorința oamenilor de peste Prut. Îi invităm la marșul nostru de sâmbătă pentru că este unul apolitic, dar dorim să ia act de voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat George Simion, președintele organizației, pentru Agerpers.

http://puterea.info/?p=20988

 

  1. Merg la Marșul Unirii pentru Liuba, o fetiță din Chișinău. „Și românește, și moldovenește îi totuna. Moldova vrea să se unească cu România, dar unii oameni nu doresc”

Pe Liuba am întâlnit-o la Chișinău într-o după-amiază, când ea ieșea de la ore. Avea 9 ani atunci și era elevă în clasa a II-a, la Școala nr. 56. Liuba mi-a explicat că „Ștefan cel Mare a fost un domnitor al Moldovei”, dar „și al României, de multe ori”. Că „Moldova vrea să se unească cu România, dar unii oameni nu doresc. Eu doresc foarte mult să ne unim”. „De ce?”, am întrebat-o eu. „De-atâta!”, mi-a răspuns ea, râzând. A fost cea mai sinceră declarație din câte am primit acolo. Liuba voia unirea pentru că ei plăcea să vorbească „și românește, și moldovenește”. Amestecându-le. Așa cum sunt toate amestecate, prin viețile noastre. Și-apoi descoperind că „și românește, și moldovenește îi totuna”.

http://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Merg-la-Marsul-Unirii-pentru-Liuba-o-fetita-din-Chisinau.-%E2%80%9ESi-romaneste-si-moldoveneste-ii-totuna.-Moldova-vrea-sa-se-uneasca-cu-Romania-dar-unii-oameni-nu-doresc-137540

 

  1. Autorităţile din Cernăuţi şi Suceava cer simplificarea trecerii graniţei pentru ambulanţe, pasageri şi afacerişti

Autorităţile din Cernăuţi şi Suceava, întrunite, vineri, în şedinţă comună în România, au adoptat derularea a 12 proiecte comune în valoare de 8 milioane de euro, şi au cerut simplificarea formalităţilor de frontieră pentru ambulanţe, pasageri şi oameni de afaceri, transmite corespondetul MEDIAFAX.

http://www.mediafax.ro/social/autoritatile-din-cernauti-si-suceava-cer-simplificarea-trecerii-granitei-pentru-ambulante-pasageri-si-afaceristi-15842482

 

  1. Tragedia românilor basarabeni, spusă de Margareta Cemârtan Spânu, supraviețuitoare a Gulagului siberian

În sala ,,Gavril Scridon” a Bibliotecii Județene ,,George Coșbuc” a avut loc joi, de la ora 17.00, evenimentul intitulat ,,Pe cruce în Siberia”, organizat de profesorul Florin Ioan Bujor (Clubul Internațional Transilvania), alături de care s-au găsit directorul Radio ,,Datina” din Chişinău, Vladimir Caragia, și scriitoarea Margareta Cemârtan Spânu, supraviețuitoare a șapte ani de domiciliu forțat în Siberia.

http://www.mesagerul.ro/2016/10/21/tragedia-romanilor-basarabeni-spusa-de-margareta-cemartan-spanu-supravie-uitoare-gulagulu

 

  1. Avem o singură Țară – România!

Când îi aud că numesc Republica Moldova țară, mă iau amețelile. Ce țară, domnilor? Cum pot constitui „trei județe și o stână”, vorba regretatei Leonida Lari, o țară? Or, R. Moldova asta este, câteva județe împrăștiate în niște raioane spălate de câteva ape curgătoare. Nu aștept de la simpatizanții lui Igor Dodon să recunoască asta.

Cred că R. Moldova este al doilea stat românesc, iar viitorul lui e predestinat, într-o Românie reîntregită. Știm cu toții acest lucru, dar visăm la nu știu ce integrare, la nu știu ce independență. Să recunoaștem. La București, se vorbește clar și răspicat despre acest lucru. De la profesori, colegi, prieteni și chiar politicieni am auzit: „Sunteți frații noștri din R. Moldova și vă așteptăm acasă, în România”.

http://www.timpul.md/articol/avem-o-singura-ara-%E2%80%93-romania-99352.html

 

  1. Ziua Armatei Române, marcată în Republica Moldova

Ambasada României în Republica Moldova organizează, în zilele de 24 – 26 octombrie 2016, o serie de manifestări dedicate marcării Zilei Armatei Române.

Astfel, luni 24 octombrie 2016, începând cu ora 11.00, la Cimitirul de onoare al eroilor români din localitatea Micleușeni, Strășeni, va avea loc o ceremonie de depuneri de flori la mormintele ostașilor români.

http://independent.md/ziua-armatei-romane-marcata-republica-moldova/#.WAplh8m50Ts

 

  1. Unificarea cinematografiei din România şi Rep. Moldova? Ce spun experţii

Este posibilă o unificare a cinematografiei din România şi din Republica Moldova? Preşedintele Asociaţiei Cineaştilor Independenţi din Republica Moldova, Dumitru Grosei, este de părere că da. 

http://infoprut.ro/45513-unificarea-cinematografiei-din-romania-si-rep-moldova-ce-spun-expertii.html

 

  1. Cele mai noi filme româneşti, proiectate timp de patru zile la Chişinău

Amatorii de cinema din Republica Moldova au ocazia să urmărească şapte cele mai noi pelicule româneşti în cadrul Zilelor filmului românesc la Chişinău, în perioada 20-23 octombrie. Pe lângă cele şapte pelicule noi, va fi prezentat şi filmul „La Moara cu noroc” – parte a istoriei cinematecii româneşti. Detaliile despre eveniment au fost prezentate de către organizatori în cadrul unei conferinţe de presă, transmite IPN.

http://adevarul.ro/moldova/actualitate/cele-mai-filmeromanesti-proiectate-timp-patru-zile-chisinau-1_5808f58f5ab6550cb8bea48e/index.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ