Marșul Unirii: LUPTĂ pentru Basarabia! (22 Octombrie 2016) Cea mai mare ieşire în stradă a anului! Milioane de români VOR asta!

0
131

 

  1. Sediu nou pentru Biblioteca din Hînceşti, Republica Moldova, cu fonduri de la Consiliul Judeţean Prahova

O delegaţie a Consiliului Judeţean Prahova condusă de vicepreşedintele Ludmila Sfîrloagă, a participat sâmbătă 08 octombrie 2016, la festivitatea de inaugurare a noului sediu al Bibliotecii Publice Raionale ”ÎPS Antonie Plămădeală din localitatea Hînceşti, raionul Hînceşti – Republica Moldova.

Reamenajarea Bibliotecii Publice Raionale ”ÎPS Antonie Plămădeală” (care anul acesta a împlinit 110 ani), a fost posibilă datorită sprijinului financiar în valoare de 32.000 euro acordat de Consiliul Judeţean Prahova în cadrul unui acord de finanţare încheiat între Consiliul Raional Hînceşti şi Autoritatea Judeţeană Prahoveană şi aprobat printr-o hotarâre a Consiliului Judeţean Prahova.

http://stiriactuale.ro/basarabia/16916-sediu-nou-pentru-biblioteca-din-hincesti-republica-moldova-cu-fonduri-de-laconsiliul-judetean-prahova.html

 

  1. Marșul Unirii: LUPTĂ pentru Basarabia! (22 Octombrie 2016) Cea mai mare ieşire în stradă a anului! Milioane de români VOR asta!

Sâmbătă, 22 octombrie, de la ora 14:00, zeci de mii de bucureşteni şi basarabeni şi-au dat întâlnire la Hanul lui Manuc (Piaţa Unirii). O să fie o ieşire în stradă masivă, cum nu s-a mai întâmplat în Bucureşti în ultimul an. Organizatorii principali, Platforma Unionistă Acţiunea 2012, spun că e al cincilea an când organizează aceste Marşuri ale Unirii în Bucureşti şi Chişinău dar că, de fiecare dată, mai mulţi oameni ies la Chişinău. Acum este rândul Bucureştiului!

http://www.unitischimbam.ro/marsul-unirii-lupta-pentru-basarabia/

 

  1. Tragedia SMURD Iaşi din Republica Moldova: pompierii fac donaţii pentru un monument

Au trecut patru luni de când elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit în Republica Moldova, în timpul unei misiuni de salvare. Toţi cei patru membri ai echipajului au pierit în teribilul accident, însă memoria lor nu a fost uitată.

La Urgenţele din Iaşi arde în continuare o lumânare în amintirea lor, iar la locul tragediei se fac eforturi pentru ridicarea unui monument. Iniţiativa a fost a pompierilor basarabeni care au donat până acum 60.000 de lei. Mai este nevoie de peste 200.000 de lei.

http://oradeiasi.oradestiri.ro/tragedia-smurd-iasi-din-republica-moldova-pompierii-fac-donatii-pentru-un-monument#.V_qCpcm50Ts

 

  1. Înfrățiri-record între localitățile din județul Iași și raionul Ungheni

16 localități din județul Iași se vor înfrăți cu 16 localități din raionul Ungheni pentru a derula proiecte culturale și economice în comun. Decizia a fost luată sâmbătă de autoritățile locale din Iași și Ungheni, în cadrul Forumului Regional.

Sute de înfrățiri s-au semnat anul acesta între localitățile din România și cele din Republica Moldova.

http://infoprut.ro/45419-infratiri-record-intre-localitatile-din-judetul-iasi-si-raionul-ungheni.html

 

  1. Atmosferă incendiară la festivalul „Hip-Hop Ş-aşa”. Tinerii au dansat pe melodiile unor rapperi celebri

În acest an, festivalul a reunit 30 de proiecte muzicale hip-hop din Republica Moldova, România, Rusia şi Canada.

http://www.publika.md/atmosfera-incendiara-la-festivalul-hip-hop-s-asa-tinerii-au-dansat-pe-melodiile-unor-rapperi-celebri_2770521.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ