Marșul Unirii versus comuniștii provocatori

10
460

Constatăm cu bucurie faptul că apelul nostru de participare la Marșul Unirii din 16 septembrie a găsit o largă audiență în rândul cetățenilor Republicii Moldova, numărul participanților va fi de peste 10 000 de persoane. Este un semnal clar că moldovenii dintre Prut și Nistru nu au uitat idealurile generației ’80 – ’90, generație făuritoare a eliberării de sub jugul sovietic şi categorică în afirmarea propriei identități. Iată că, din nou, românii basarabeni, în special generația tânără, vor da un semnal puternic întregii Europe despre voința lor, așa cum au făcut-o în anii 90 și în aprilie 2009, când au dărâmat regimurile comuniste ajunse la putere prin forță și manipulări josnice.

Observăm că, din nou, PCRM – urmașul Partidului Bolșevic, distrugător al identității noastre naționale, recurge din nou la aceeași rețeta care a aplicat-o și în 2009 – instigarea păturilor sociale una împotriva alteia, a fratelui împotriva propriului frate și nu în ultimul rând folosirea fobiilor și complexelor minorităților naționale pentru a tulbura societatea! Planul a fost minuțios pus la cale, folosindu-se partidele și organizațiile-satelit ca Partidul Social Democrat, Partidul „Patrioții Moldovei”, Partidul Socialist, pentru a nu fi învinovățiți în mod direct. Nu întâmplător este comunicatul făcut de către comuniștii din Consiliul municipal Chișinău care cerea interzicerea oricăror manifestații unioniste deoarece multe „partide extra – parlamentare și organizații” vor împedica desfășurarea pașnică a acestora și vor face „carnagiu”! Acest lucru demonstrează fără pic de tăgadă că PCRM este adevăratul organizator al tulburărilor de la Cahul și Bălți, unde au fost aduse autocare cu oameni plătiți, bașcanul unității teritorial administrative Găgăuzia fiind fruntaș al unui astfel de grup de bătăuși din Găgăuzia, iar președintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi, fiind cel care a adus 3 autocare cu bătăuși din zona transnistreană la Bălți! La tulburările din 5 august nu au participat locuitorii orașului (cei câțiva bătrânei nu reprezintă locuitorii orașului Bălți), ci bande de huligani plătite cu 200 de lei și cinstite la sfârșit cu câte o bere de către inculpatul Victor Șelin.

Surse demne de încredere ne-au informat că PCRM plănuiește tulburări și pentru data de 16 septembrie prin participare directă sau prin „sateliți”, încearcă prin orice metodă să le provoace, să le stimuleze, având ca scop lansarea unor noi atacuri politice pentru răsturnarea ordinii de drept și a instaura frica în societate, așa cum a încercat prin chemarea în trecut la nesupunere civică și tulburări, intenții nereușite de altfel.

Pe această cale, facem apel la forțele Ministerului de Interne pentru a interveni imediat și în forță asupra oricărei încercări de tulburare a ordinii publice și de a apăra cursul democratic ales de către populația dintre Prut și Nistru! Ne exprimăm încrederea în Procuratura Generală și Justiția Republicii Moldova că vor fi intransigente cu cei ce atacă valorile universale scrise în Carta Dreputilor Omului, valorile democratice și drepturile constituționale stipulate în Constituția RM.

Pentru eventualii organizatori ai dezordinilor, reproducem articolul 184 din Codul Penal al RM:

Violarea dreptului la libertatea întrunirilor

(1) Violarea dreptului la libertatea întrunirilor prin împiedicarea ilegală a desfăşurării mitingului, demonstraţiei, manifestaţiei, procesiunii sau oricărei alte întruniri ori a participării cetăţenilor la acestea fie prin constrîngerea lor la participare:

a) săvîrşită de o persoană cu funcţie de răspundere;

b) săvîrşită de două sau mai multe persoane;

c) însoţită de violenţă nepericuloasă pentru viaţă sau sănătate, se pedepseşte cu amendă în mărime de la 200 la 400 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de pînă la 2 ani.

(2) Aceeaşi acţiune:

a) săvîrşită cu aplicarea armei sau a altor obiecte care au servit drept armă ori au fost special adaptate pentru vătămarea integrităţii corporale sau a sănătăţii;

b) însoţită de violenţă periculoasă pentru viaţă sau sănătate;

c) soldată cu cauzarea de daune în proporţii mari;

d) soldată cu alte urmări grave

se pedepseşte cu închisoare de pînă la 5 ani.

 

 

Platforma Civică „Acțiunea 2012” și-a făcut datoria de a reaprinde încrederea zecilor de mii de români moldoveni care ieșeau în trecut la chemările Frontului Popular, la care se adaugă tânăra generație, cea care își dorește să trăiască în democrație, adevăr și spiritul legii!

10 COMENTARII

 1. Copiaţi comentariul şi postaţi-l pe tot internetul !

  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ ——————
  —————♥—♥—♥— U N I R E ! —♥—♥—♥—————
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  Băsescu şi Chirtoacă cântând cântece patriotice:

  youtube.com/watch?v=Tfw-Rr2a_74

  O zi bună tuturor şi UNIRE !

 2. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ₪₪₪₪₪₪₪₪ ϺOLDOVA E ⱤOMÂNIA ₪₪₪₪₪₪₪₪₪
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  BASAⱤABIE ⱤOϺÂNĂ… HAI SĂ DĂϺ ϺÂNĂ CU ϺÂNĂ!
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ ♥ U N I R E ! ♥ ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ F R A Ț I ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ R O M Â N I ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ₪₪₪₪₪₪₪₪₪₪ http://www.Romanism.ro ₪₪₪₪₪₪₪₪₪

 3. vorbiti sa nu adormiti pe dracu o sa fie 10000 asta visatati voi nu o sa fie mai mult de 600de copii zombati nu uitati ce ati patit la Balti si Cahul vedeti ca nimeni nu va sustine ce faceti valuri in pahar/ MOARTE OCUPANTILOR ROMANI

 4. Petru, ar face bine sa treci pe la scoala, sa inveti istoria romanilor.. Mult succes!
  Sa dea Dumnezeu sa ajungi in Iad. 😉

  Unire, frati de peste prut!
  Sa speram ca vom reusi pana la urma sa ne UNIM, pentru ca, indiferent de ce spun toti „moldovenii” fara de cap, am fost, si suntem in continuare, ROMANI!!!!!

  Stiti, daca nu ar exista totusi iad, as impusca toti rusii in cap, si pe V.Voronin la fel.

  • Bravo! Unirea este inevitabilă 🙂 Este aproape… continuaţi că faceţi bine! Radicalizaţi-vă! Nu vedeţi că deja sunt agitaţi rusofonii? Sunt speriaţi de puterea voastră… sunt ameţiţi..”da-ţi în ei” fără milă..acum e momentul…până la knock-out! Scoateţi ocupanţii afară din ţară! UNIRE!

 5. ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
  ₪₪₪₪₪₪₪₪ ϺOLDOVA E ⱤOMÂNIA ₪₪₪₪₪₪₪₪₪
  ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

  BASAⱤABIE ⱤOϺÂNĂ… HAI SĂ DĂϺ ϺÂNĂ CU ϺÂNĂ!
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ ♥ U N I R E ! ♥ ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ ♥ F R A Ț I ♥ ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪
  ▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪♥ R O M Â N I ♥▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪▪

 6. Minorităţile au fost dispuse să celebreze pe 15 septembrie
  dar ordine venite de sus nu le-au permis

  moldpress info
  http://moldpress.info/2012/09/minoritatile-au-fost-dispuse-sa-celebreze-pe-15-septembrie-dar-ordine-venite-de-sus-nu-le-au-permis/
  ——————————————————————
  Surse din interiorul primăriei Chişinău au afirmat, sub protecţia anonimatului, că minorităţile şi-au manifestat disponibilitatea ca să îşi mute evenimentul cu o zi mai devreme , adică pe data de 15 septembrie.

  Acest lucru a fost însă refuzat afirmându-se că au venit ordine de sus pentru ca acestea să nu îşi modifice data( nu din interiorul primăriei ci de la nivel de guvernare).

  Aceleaşi surse au afirmat că reprezentanţii minorităţilor consideră că au fost prinse la mijloc într-un joc pe care nu şi l-au dorit şi că sunt utilizate ca scut împotriva altor evenimente.

  Acest lucru ar explica şi acţiunea aproape simultană şi în aceeaşi direcţie a lui Ghimpu, Filat, Lupu şi Chirtoacă prin care cereau STOPAREA MARŞULUI UNIONIST.

  Vă reamintim că pe data de 16 septembrie vor avea loc simultan mai multe evenimente în centrul oraşului Chişinău. Este vorba aici de marşul unionist, contramanifestaţia antiunionistă şi festivalul etniiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ