Meleșcanu: România și Republica Moldova se vor reunifica prin intrarea Republicii Moldova în UE

0
110

 

  1. Teodor Meleșcanu are planuri pentru Diaspora. Ce vrea să facă dacă ajunge ministru de Externe

Teodor Meleşcanu, propus pentru funcţia de ministru al Afacerilor Externe, a declarat, la audierile din Comisiile de specialitate ale Parlamentului, că îşi doreşte adoptarea unei legi privind Diaspora. Una dintre priorităţile sale va fi și existenţa unui sediu adecvat al MAE, care să găzduiască acţiunile de amploare ce vor avea loc în perioada în care România va deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, în 2019.

Meleșcanu a mai spus în cadrul audierilor că România şi Republica Moldova se vor reunifica prin aderarea la Uniunea Europeană.

http://www.evz.ro/teodor-melescanu-are-planuri-pentru-diaspora-ce-vrea-sa-faca.html

 

  1. Meleșcanu: România și Republica Moldova se vor reunifica prin intrarea Republicii Moldova în UE

„În legătură cu Republica Moldova, poziția mea este foarte clară și simplă. România și Moldova vor fi țări care se vor reunifica prin intrarea Moldovei în UE, caz în care toate problemele care privesc frontiera vor fi doar probleme spirituale și nu probleme reale. (…) Acesta este modul în care văd eu realizarea acestui obiectiv național al României”, a spus el.

Meleșcanu a adăugat că România va sprijini evoluția pro-europeană a Republicii Moldova, prin aspecte concrete. În acest sens, el a menționat că din împrumutul din 150 de milioane de euro aprobat de Guvernul Ponta până acum a fost acordată o singură tranșă.

http://www.agerpres.ro/politica/2017/01/04/melescanu-romania-si-republica-moldova-se-vor-reunifica-prin-intrarea-republicii-moldovei-in-ue-11-49-52

 

  1. Băsescu, SUSȚINUT de politicienii din Moldova: Dodon, CONDAMNAT pentru că i-a retras cetățenia

Numeroşi oameni politici de la Chişinău au dezaprobat marţi seara retragerea cetăţeniei lui Traian Băsescu, prin decret prezidenţial, de către liderul prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, relatează canale media de peste Prut.

Astfel, Maia Sandu, lidera Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), a declarat că Igor Dodon manipulează societatea cu teme false şi probleme inventate şi l-a catalogat drept un „preşedinte de carton”.

„Steagul UE, limba de pe site-ul Preşedinţiei, cetăţenia fostului preşedinte al României – acestea constituie priorităţile lui Dodon şi astfel de subiecte urgente îl vor preocupa în următorii ani. Desigur, depinde ce indicaţii va primi”, a afirmat Maia Sandu, referindu-se la schimbarea limbii române cu cea moldovenească de pe site-ul preşedinţiei moldovene şi la eliminarea drapelului UE de pe frontispiciul reşedinţei prezidenţiale.

http://www.stiripesurse.ro/basescu–sus–inut-de-politicienii-din-moldova–dodon–condamnat-pentru-ca-i-a-retras-cetatenia_1172076.html

 

  1. Cum vrea Teodor Meleșcanu să se realizeze unirea Moldovei cu România

El a adăugat că MAE va acorda un sprijin foarte ferm pentru deschiderea rapidă a biroului NATO la Chişinău.

Teodor Meleşcanu a abordat şi chestiunea implicării României în rezolvarea conflictului transnistrean.

„România nu s-a retras, România a fost scoasă din structura care negocia pe problemele Transnistriei. (…) Planuri existente sunt foarte multe, (…) dar în realitate trebuie să existe şi o disponibilitate din partea principalilor jucători din acest domeniu, pentru a găsi o soluţie la problema Transnistriei. Principalii jucători sunt: Federaţia Rusă, Moldova şi Ucraina. Ceea ce putem face şi trebuie să facem mult mai serios este implicarea noastră în troica în care este reprezentată şi UE şi să facem auzită vocea noastră şi ideile pe care le avem în legătură cu rezolvarea conflictului transnistrean”, a precizat el.

https://www.antena3.ro/actualitate/cum-vrea-teodor-melescanu-sa-se-realizeze-unirea-romaniei-cu-moldova-394004.html

 

  1. Igor Dodon la Tighina: În „genunchi” și cu capul plecat în fața lui Krasnoselski

Preşedintele moldovean s-a întâlnit miercuri, la Tighina, cu noul șef al grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski „pentru a se cunoaște reciproc”. Jurnaliștii de la Chișinău nu au fost admiși la eveniment.

La rândul său, liderul separatist a spus că această întâlnire are un „caracter preliminar” și că reprezintă o oportunitate de a „schița probleme concrete care să fie ulterior rezolvate”. În timp ce Dodon pledează pentru federalizarea Republicii Moldova şi oferirea Transnistriei a unui statut special în cadrul federaţiei, liderii separatişti de la Tiraspol resping această opţiune și spun că Transnistria nu acceptă decât independenţa şi aderarea ulterioară la Rusia.

http://www.dw.com/ro/igor-dodon-la-tighina-%C3%AEn-genunchi-%C8%99i-cu-capul-plecat-%C3%AEn-fa%C8%9Ba-lui-krasnoselski/a-37002388

 

  1. „MOLDOVA ȘI ROMÂNIA SE VOR REUNIFICA”. Ministrul propus la EXTERNE, despre realizarea acestui „OBIECTIV NAȚIONAL”

Teodor Meleșcanu, omul propus de PSD-ALDE pentru funcția de ministru la Externe, a declarat, miercuri, că România şi Republica Moldova se vor reunifica prin aderarea la UE.

„Acesta este modul în care văd eu realizarea acestui obiectiv naţional al României”, a spus Meleșcanu.

Meleşcanu a adăugat că România va sprijini evoluţia pro-europeană a Republicii Moldova, prin aspecte concrete. În acest sens, el a menţionat că din împrumutul din 150 de milioane de euro aprobat de Guvernul Ponta până acum a fost acordată o singură tranşă.

http://www.b1.ro/stiri/politica/moldova-si-romania-se-vor-reunifica-ministrul-propus-la-externe-despre-realizarea-acestui-obiectiv-national-172685.html

 

  1. Măsuri de fluidizare a traficului la frontiera cu Republica Moldova

În primele trei zile  ale anului 2017, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 378.000 de persoane, dintre care 171.000 pe sensul de ieşire din ţară şi 207.000 pe sensul de intrare în ţară. În aceeaşi perioadă a anului 2016, au trecut frontiera 389.000 persoane.

http://ziaruldeiasi.ro/stiri/masuri-de-fluidizare-a-traficului-la-frontiera-cu-republica-moldova–148619.html

 

  1. ANALIZĂ: Rusificarea copiilor români şi ucraineni din regiunea transnistreană

În documentele Consiliului Europei Transnistria este numită oficial ”zone de non-droit”/”lawless zone” (rom. – zonă a fărădelegii, rus. – зона беззакония), după cum și este în realitate: o zonă a fărădelegii rusești, scrie Vlad Cubreacov, preşedintele Asociaţiei “Răsăritul Românesc”, pe blogul său.

Sluga Moscovei, Dodon, le prezintă scuze bandiților din fruntea regimului marionetă de la Tiraspol, dar îl doare drept în cot și nu suflă nicio vorbuliță despre genocidul cultural și lingvistic suportat de copiii români și ucraineni din zona ocupată de trupele militare și serviciile secrete ale Federației Ruse.

http://infoprut.ro/46205-analiza-rusificarea-copiilor-romani-si-ucraineni-din-regiunea-transnistreana.html

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ