Merităm să ne reîntregim. || Decizie istorică luată de Adrian Curaj, Ministrul Educaţiei

0
158
  1. Mesajul lui Klaus Iohannis pentru românii din Rep. Moldova şi Bucovina de Nord

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a declarat că a cerut Guvernului de la Bucureşti elaborarea unei Foi de Parcurs pentru a face din diaspora o prioritate naţională, cu scopul de a folosi potenţialul românilor din afara graniţelor, fie întorcându-se în ţară, fie reprezentând imaginea României în exterior.

http://infoprut.ro/44209-mesajul-lui-klaus-iohannis-pentru-romanii-din-rep-moldova-si-bucovina-de-nord.html

 

  1. Merităm să ne reîntregim

„Vizitez destul de des România și am observat că nivelul de trai de acolo este mult mai mare decât la noi. Eu aș fi pro dacă se va organiza vreun referendum pentru Unire. În comparație cu țara noastră, România are progrese mari în toate domeniile. Iar pentru că ne unește aceeași cultură și istorie, merităm să ne reîntregim. Așa vom avea și noi o dezvoltare mai amplă și rapidă a economiei și alte sfere.

Chiar și turismul este foarte dezvoltat. Noi la fel avem locuri frumoase, doar că oamenii nu știu de ele. Trebuie să ne învățăm și noi să atragem mulți turiști în țară”.

http://www.timpul.md/articol/meritam-sa-ne-reintregim-92868.html

 

  1. Decizie istorică luată de Adrian Curaj, Ministrul Educaţiei

Decizie istorică a Ministrului Educaţiei din România, excelenţa sa Adrian Curaj, după ce a fost luată hotărârea ca peste 450 de profesori din România să participe la încheierea anului şcolar din Republica Moldova. Mai mult, mii de tineri din al doilea stat românesc vor putea să viziteze România cu ajutorul instituţiilor de invăţământ. Sute de şcoli au fost reabilitate de către statul român în Republica Moldova. Sute de autoturisme au fost cumpărate de statul român pentru ca micii români de dincolo de Prut să beneficieze de condiţii de transport gratuite şi decente. Mii de profesori din al doilea stat românesc au beneficiat de programe desfăşurate de către Ministerul Educaţiei din România. Zeci de mii de studenţi din Republica Moldova au avut şansa de a studia în România şi de a obţine diplome cu recunoaştere internaţională. Dar parcă toate acestea nu sunt pline dacă legătura nu se face la nivel de profesor, adică la nivel de buni români. Astfel Ministerul Educaţiei, Adrian Curaj, a luat decizia istorică de a răspunde apelului lansat de P.U. Acţiunea 2012 şi prin care s-a solicitat ca în fiecare şcoală din Republica Moldova, cu ocazia încheierii anului şcolar(ultimul clopoţel), să fie prezent un reprezentat al unei şcoli din România.
http://adevarul.ro/educatie/scoala/decizie-istorica-luata-adrian-curaj-ministrul-educatiei-1_57487c005ab6550cb85dacb6/index.html

 

  1. Deputatul Aurelian Mihai: ”Pâinea nu are mereu gust de prăjitură”

Pe de altă parte, transmit cele mai frumoase gânduri si românilor care nu au cunoscut poate încă România, chiar dacă se află în Serbia, Basarabia, Bucovina, Bulgaria, Albania, Maramureșul istoric, ori români ai căror părinți au emigrat cu mult timp înainte. Cu ajutorul dumneavoastră, limba noastră română este mai bogată, iar identitatea noastră nu a pierit si nu va pieri niciodată.

http://timpromanesc.ro/deputatul-aurelian-mihai-painea-nu-are-mereu-gust-de-prajitura

 

  1. Mesajul ministrului delegat pentru relațiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, cu ocazia Zilei Românilor de Pretutindeni  

Sărbătoarea Zilei Românilor de Pretutindeni este un bun prilej de a le ura La mulți ani tuturor românilor care trăiesc în afara granițelor. Este important să menținem puternică legătura între cei care au rămas acasă și aceia dintre noi care au trecut granițele sau peste care granițele au trecut.Îmi doresc ca acest mesaj să ajungă în comunitățile noastre de peste hotare, în același mod în care îmi doresc ca inițiativele noastre, care vin în sprijinul românilor din străinătate, să fie cunoscute în comunitățile românești din lumea întreagă.

http://timpromanesc.ro/mesajul-ministrului-delegat-pentru-relatiile-cu-romanii-de-pretutindeni-dan-stoenescu-cu-ocazia-zilei-romanilor-de-pretutindeni

 

  1. 12 participanți din România și Moldova la Transilvania Talent Lab (TTL)

De luni, 31 mai, până pe  4 iunie,  cea de-a cincea ediţie Transilvania Talent Lab (TTL) le este dedicată managerilor de săli de cinema sau celor ce îşi doresc să urmeze această carieră în România și Republica Moldova, să înțeleagă bazele și circuitul industriei cinematografice profesioniste europene sau să dezvolte un prim proiect cinematografic similar în localitatea în care locuiesc, TTL fiind un prim pas important în introducerea lor în lumea industriei cinematografice europene.

Tema de anul acesta a workshop-ului vine  în contextul în care, în urmă cu doi ani, Festivalul Internațional de Film Transilvania a lansat Campania „Salvaţi Marele Ecran!”.

http://www.europafm.ro/12-participanti-din-romania-si-moldova-la-transilvania-talent-lab-ttl/

 

  1. Academicianul din Sfatul Țării

Anul 1918 nu este mai sărac în evenimente istorice. Şi din nou Şt. Ciobanu e unul din cei mai activi participanţi. La 27 martie votează actul Unirii Basarabiei cu România; este printre organizatorii revistei Şcoala Basarabiei care apare la Chişinău cu începere de la 1 noiembrie; la 10 octombrie este ales membru activ al Academiei Române, iar la 5 noiembrie – membru al comisiei Arhivelor Statului…

http://www.timpul.md/articol/academicianul-din-sfatul-arii-92871.html

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ