Mesaje primite in prima editie a campaniei

0
150

Basarabia pamant romanesc

Name : Rodica,, Chisinau
Message : Buna intentia, insa mi-e frica sa nu stopeze dupa 31 august, la finisarea companiei „Basarabia spatiu romanesc” si cu concertul omagiat Basarabiei.
Imi dopresc ca Romania si romanii de pretutindeni sa lupte pentru ceea ce au pierdut. Cred ca e nevoie de mai mult sprijin din partea Romaniei…pentru acel copil orfan lasat in voia soartei, sub ocupatia armatei rosii si a Rusiei Comuniste. Rusii sustin Transnistria…de ar face-o? De ce e atit de departe de noi Romania. De ce este comentata numai opinia comunistului Voronin si nu sunt ascultate nici pe jumatate vocile celor 70.000 de romani din Basarabia. El isi expune dorinta de a nu pierde tronul, batrinii il voteaza si il sustin pentru ca sunt nostalgici dupa cei mai frumosi ani ai vetii…anii tineretii. Tinerii se pierd in multimea emigrantilor in Europa Occidentala…robind la negru. Trezeste-te romane…salveaza-ne Tara!

Name : din partea Bisericii Ortodoxe SF.Andrei din Chicago
Message : Biserica Ortodoxa Romana „Sf. Andrei” din Chicago este prima biserica din America, care apartine de Mitropolia Basarabiei. Ne alaturam si sustinem Campania „BASARABIA – PAMANT ROMANESC”. Este o mandrie nationala cand vezi ca noua generatie lupta sa realizeze ceea ce parintii nu au reusit: ROMANIA MARE
Sincere felicitari pentru initiatorii acestor actiuni!
Poate asa, intr-o zi, se vor trezi si politicienii de pe cele doua maluri ale Prutului si vor actiona impreuna pentru indeplinirea scopului suprem – prin unire, salvarea fiintei nationale.
BRAVO! SUNTEM ALATURI DE VOI!

Name : Alina, Sibiu
Message : mi se pare o idee demna de luat in seama. este strigator la cer faptul ca o parte din trupul tarii a fost smuls de atata timp, nimeni nu vorbeste despre asta, iar autoritatile si cei abilitati nu iau nicio masura. daca ei nu pot, poate ca noi . oamenii simpli, putem sa transformam podul de flori si de vise de peste prut intr-unul real. ne trebuie curaj, credinta si sustinere si din partea fratilor nostri.

Name : Apetrei Razvan, Bacau, Romania
Message : Daca suntem uniti, si nu renuntam la acesta initiativa, mai devreme sau mai tarziu, visul nostru de atatea generatii se va implini. Sa luam modelul inaintasilor nostri, care au luptat pana la ultima suflare pt integritatea Romaniei; si aici ma refer la noi, generatia tanara… noua ne sta in putere sa reparam acesta greseala istorica. Basarabia este provincie romaneasca si trebuie sa faca parte din Romania.
Romani de peste Prut, sa stiti ca intotdeauna veti avea sprijinul si sustinerea tuturor fratilor vostri din „Patria Mama”!! Uniti, pana la urma vom reusi. „Traiasca Romania dodoloata!!!!”

Name : Catalin, Otopeni
Message : Felicitari initiatorilor acestei minunate campanii. Nu vom uita niciodata istoria adevarata a neamului nostru. Nu vom uita cine suntem si ce am fost dar ce e mai important ce va sa fim atunci cand vom reintregi tara ciuntita de dusmani. Nu-i vom uita nici pe cei peste 650 000 de ostasi romani, cazuti pe Frontul de Est, pe campiile Rusiei, pentru reintregirea patriei. Avem datoria sa tinem vie amintirea generatiilor de romani, eroi uitati, morti pentru Basarabia si pusi la stalpul rusinii de comunisti. Sa nu uitam nici de Transnistria pentru ca si acolo traiesc romani. Sa nu uitam de copii romani de la Tiraspol, de la singurul liceu romanesc din marea slava separatista, acel viespar de antiromani. Acei copii si profesorii lor sunt niste eroi.

Name : dan, bucuresti
Message : UNIRE FRATI ROMANI! Sufletul neamului romanesc striga in cei care simt romaneste. Generatii de romani stiuti si nestiuti au suferit si au murit pentru ca in noi astazi sa mai pilpie constiinta romaneasca. Sa nu uitam ca Dreptatea e de partea noastra, ca noi n-am furat ca vrem inapoi ceea ce ni s-a furat.Ca Unirea s-a facut prin voia lui Dumnezeu si prin consimtamintul liber al romanilor. Ca victoria durabila se obtine prin puterile proprii si nu cu ajutor din afara. Ca daca e greu inseamna doar ca izbinda vine mai tirziu, dar vine cu siguranta.
BASARABIA PAMINT ROMANESC! SUNTEM ROMANI SI PUNCTUM!

Name : George, Targu – Mures

Message : Basarabia a fost din totdeauna pamant romanesc. Asta o stie toata lumea (chiar si rusii!). Problema e insa ca poporul roman nu poate lua singur hotararea de a uni cele doua tari romanesti. Aici intervine diplomatia. Ceea ce putem face noi insa, e o informare si o sensibilizare atat a populatiei romanesti cat si a cetatenilor straini cu care venim in contact. Dupa parerea mea, un lucru de importanta capitala ar fi sensibilizarea mediului extern, dar mai ales occidental cu privire la aceasta problema. Trebuie marsat mai ales pe faptul ca Europa nu prea doreste un focar de instabilitate la granitele sale.

Name : nicolae scurtu, Onesti

Message : Imi pare rau ca sunt sceptic ,cred in Romania Mare,cred in valorile natiunii romane,dar:Cei care sperati ca ceva se va misca ….,va inselati.Cartile teritoriale au fost facute Rusia si celelalte puteri mondiale nu se mai impiedeca de valorile morale ale unui neam ce dainuie de veacuri le portile europei.Cand pasii menuetului mai erau cand si cand deranjati de cite un sol ce vestea turcii la hotare valahul trebuia sa-si faca datoria ,iar menuetul continua.Mi-e scarba de planurile unei ere mondializate ,mi-e scarba de teatrul politic ,mi-e scarba de reprezentanti legali ai aceste tari care nu mai are sparante.Eu nu mai pot visa .Faceti-o voi …..pina cind totul vi se va parea un joc de puzzle.Ridicati spranta la rang de realitate.

Name : bianca, tecuci
Message : am dat intamplator de un eseu argumentativ, care evidentiaza importanta numelui „BASARAB” pentru constiinta si spiritualitatea romaneasca.
Îmbrăţişarea Basarabiei

Trăim într-o lume în care timpul „fuge” repede, atât de repede că simţim nevoia să ne „agăţăm” de un reper.

Astfel începem să căutăm documente, iar dacă timpul sau vreun incediu n-au lăsat un petec de hârtie, ştergem acele vremuri – deşi un ciob n-a vrut să se descompună şi vrea să ne amintească de o perioadă greu imaginabilă, de mii şi mii de ani.

Aşa se face că în lume există specialişti care au conştientizat că alături de limbajul formelor şi culorilor civilizaţia umană a dezvoltat un limbaj al comunicării prin cuvinte –
„un fel de arhivă unde descoperirile omeneşti sunt la adăpost de cele mai supărătoare accidente, pe care flăcările n-ar putea s-o mistuie şi care nu ar putea să piară decât odată cu năruirea totală a naţiunii” (J. D. Michaelis).

Istoria ne oferă documente recente pentru termenii Basarab-Basarabia; dacă ne mulţumim cu ele atunci lumea noastră are doar câteva secole. În spatele cuvintelor, însă, se ascunde memoria unui popor care n-a vrut să piară nici atunci când „răsăritul a cotropit apusul”.

Forţa transmisă de cuvântul Basarab este atât de mare încât purtătorii lui s-au dovedit conducători viteji şi înţelepţi, precum Basarab I, Mircea cel Bătrân, Vlad Ţepeş sau Brânconeanu, iar prin Maria Voichiţa şi alte domniţe, s-a transmis în spaţiul Carpato-Dunărean din calităţile acestui neam, din Moldova până în Rusia, Serbia sau Polonia. În teritoriul înzestrat cu acest nume s-a păstrat tradiţia care i-a ajutat pe locuitorii lui să supravieţuiască celor mai ostile situaţii. Păstrat în conştiinţa neamului, numele evocă originile sacre. Dacă ne referim la Vasile Lovinescu, numele se explică prin Ban-Saraba, adică conducerea (Ban) sacerdotală (saraba).

B.P.Haşdeu, analizând din alt unghi semnificaţia numelui descoperă în Bas-arab sensul de negru. Poate fi o referire la originea din pământul negru, uşor de arat, arabil, specific unui popor sedentar. De ce spun acest lucru?… Pentru că vechii egipteni, acum mai bine de cinci mii de ani se considerau Remtu Kemi, adică oamenii (pământului) negru al Nilului, iar nomazii erau din pământul roşu al deşertului (Khaset). În România există numeroase hidronime (Crişul Negru, Cerna etc.), toponime (Negru-Vodă, Neagra, Negreşti, Cernavodă etc.) sau nume (precum Cernat) – toate cu sensul de negru.

Rădăcina Kemi din vechiul Egipt, alături de termenul francez (urmaş din limba celtică) cerne=cearcăn sugerează o vechime de cel puţin 5.000 de ani a familiei de cuvinte cernit, cerna, cearcăne; înaintaşii noştri nu trebuiau să-i aştepte pe latini sau slavi pentru a le rosti.

De asemenea, global privind, multe popoare nomade atunci – precum amerindienii, unele triburi din Pacific şi chiar poporul biblic (Adam vine din ebraicul Adamah, care înseamnă pământ roşu) îşi susţin originea „roşie”, iar Marea Roşie este înconjurată de deşert. Putem spune că miticul Negru-Vodă de la noi este asemenea biblicului Adam.

Revenind la sensul sacru al numelui Basarab, găsim un dragon înaripat sau zmeu, în Vede – unde Shiva ia forma aceasta sub numele de Sharabha. Brahma (creatorul), Vishnu şi Shiva formează triada în religia hindusă. Rămânând în lumea basmului, observăm că Harap Alb, aparent o contradicţie, deschide o posibilitate de înţelegere mai profundă a numelui, aceea de Ba-sharabha. În acest context Ba este atât parte a spiritului (ca în egipteanul Ba), dar şi a purtătorului de lumină (din toată cultura indoeuropeană – numit Bal, Baal, Bel, Belenius şi românescul bălai) şi sharabha. Numele Basarab crează din nou unitatea alb- negru, corespondenţii săi fiind cuplul Vishnu-Shiva. Aceste două nume sunt „jocuri” între două consoane V(care poate fi B) şi SH(adică Ş); astfel Basarab devine nu numai unitatea, alb-negru, dar şi calea spre lumină, căci azi, fie că ne gândim la strămoşii noştri Basarabi, fie că privim spre Basarabia, lumina speranţei ne uneşte spre ziua în care ne vom îmbrăţişa din nou fraţii de limbă şi de neam din Basarabia.

BASARABIA- PAMANT ROMANESC!

Name : Dorin Cinteza, Bucuresti
Message : Dragii mei,
Sunt placut impresionat de atitudinea voastra pe care o apreciez si o sustin. As avea, in acest sens, urmatoarele remarci:
1. Nu cred ca se pune problema daca Basarabia este pamant romanesc sau nu ci cand politicienii moldoveni vor recunoaste acest lucru si vor renunta la sintagmele jalnice de ,,moldovenism”: limba moldoveneasca, tara moldoveneasca etc etc. Si pe politicieni tot poporul ,,moldovean” i-a adus la putere. Nu au venit singuri ! Trebuie ca poporul din Moldova sa isi re-cunoasca istoria, sa o accepte si sa nu incerce sa o rescrie. Este istoria romanilor, istoria unei suferinte, unei rupturi, unei incrancenari in lupta ! De ce nu va schimbati atitudinea ?
2. Am avut prieteni din Basarabia cu care discutam nopti intregi despre aceste lucruri. Dar ei sustineau una su buna: noi suntem moldoveni, noi vorbim limba moldoveneasca etc. Dar nu aveam nevoie de dictionar sa ne intelegem, si pentru ei nu conta acest lucru.
Romania se putea uni cu Moldova, daca si Moldova dorea acest lucru. In Romania basarabenii au avantaje pe care alte categorii nu le au: scoli gratis, burse etc. Trebuie sa va cititi istoria din nou, sa publicati carti sau brosuri pe care sa le distribuiti gratis peste tot, sa educati copii sau tineri sau adulti in spiritul istoriei reale ! Trebuie sa renuntati la a mai fi nationalisti moldoveni: acest lucru este nociv ! Sunteti romani ! Acceptati acest lucru si, poate, intr-o Europa mare ne vom intalni. Si, poate, generatiile tinere vor desavarsi ceea ce acum nu mai este posibil: Romania Mare !
Trebuie sa fortati mana sovieticilor sa ne lase in pace, trebuie sa ne acceptati ca frati: suntem romani si am ajuns de rusinea lumii ca stam separati !

Name : Adrian, Montreal
Message : Ma bucur din tot sufletul ca tot mai multi patrioti se unesc spre a cladi acest mare ideal care este Natiunea Romaneasca adevarata ! A venit timpul sa ne ridicam cu totii si sa strigam in gura mare ca nu vom mai accepta ca taramul nostru stramosesc sa fie calcat in picioare de forte exterioare si ca fratii nostri de peste Prut sa le fie spalate creierele de propaganda bolshevica a „domnului” Voronin ! Doresc sa ma adresez tineretului patriot Roman din Diaspora (din care fac si eu parte): Acum este vremea noastra ! Ceea ce generatia veche nu a reusit sa faca, trebuie ca noi sa o facem ! Oriunde va aflati, descoperiti-va radacinile, si impreuna vom face un pas in plus spre glorioasa zi in care cele doua natiuni Romanesti vor fi din nou unite ! Patria et Honor !

Name : chirciu alin stefanita, bucuresti

Message : bine v-am gasit.aveti scopuri generoase si se simte nevoia unor campanii pentru redesteptarea patriotismului romanesc.din pacate ceea ce n-au reusit turcii si ungurii au reusit rusii.este dureros sa auzi ca numai o suta de mii de basarabeni se declara romani.fiecare dintre noi cei carora le mai pasa putem sa actionam pasnic pentru regasirea fratilor rataciti.sunt trist vazand cat de timid si sters lucreaza alesii nostri pentru romanii de peste hotare.va voi mai contacta cu propunerile mele.

Name : MIHAI, BUCURESTI
Message : A VENIT VREMEA PENTRU DEZROBIREA NEAMULUI, DACA NU SE POATE PRIN PACE SI DIPLOMATIE ,PRIN PUTEREA ARMELOR.AVEM UN EXEMPLU GRAITOR: MARELE ROMAN CARE A FOST MARESALUL ANTONESCU! CU ASEMENEA GUNOAIE(RUSI,UCRAINIENI SI CE OR MAI FI) FORTA TREBUIE SA PRIMEZE! AJUNGE ROMANI, AM DORMIT DESTUL, PREA MULT! TREBUIE SA NE TREZIM. LUAM CE NE APARTINE, NU CONTEAZA PAREREA EUROPEI!!! CE A FACUT EUROPA CAND ERAM VANDUTI? NIMIC! UNITATE, CU DUMNEZEU INAINTE SI BASARABIE, BUCOVINA DE NORD,INSULA SERPILOR, CADRILATERUL TREBUIE SA REVINA LA PATRIA MAMA! CAPUL SUS ROMANI, A VENIT SI ZIUA NOASTRA!!!

Name : Sergiu, Chisinau
Message : Nu creadeam ca se va mai spune ceva de romanii din Basarabia! Am fost dati uitarii dar nu am disparut pastram in inimile noastre romanismul pentru a-l scrie in rubrica „nationalitatea” atunci cind suprimarea comunista va inceta!! Traiasca Natiunea Romana!

Name : alex, Iasi

Message : Si chiar de Prutul ne desparte / Aproape sunteti, dar departe / Pentru voi luptam din nou / Unire romanilor /// Sunt straini in a lor tara / Romani cu toti odinioara / La o victorie nutresc / BASARABIA, pamant romanesc!

Name : unul din cei multi, alba iulia

Message : eu doresc doar sa va spun ca ma bucur ca ati reusit sa veniti la alba iulia. e vorba de organizare – dar se pot face multe pe viitor – de exemplu multi tineri din tara vin din alba iulia de 1 decembrie si dorm in sala de sport in saci de dormit (cred ca cercetasii romaniei) – asa ceva se poate roganiza si pentru alti tineri doritori – costurile de cazare sunt aproape zero, e cald si destul de comod. pentru ceilalti ar putea organiza asa ceva primaria – dar trebuie impuse cateva reguli principale – fara tutun din motive de incendiu si fara alcool pentru evitarea scandalurilor si altor chestii urate. in rest e foarte frumos. ziua nationala e pe 1 decembrie deci putem sa facem din iarna vara.
oricum daca vorbim aceeasi limba romanii de pretutindeni sunt uniti plus ca sangele apa nu se face. chiar daca isi spun moldoveni ei sunt fratii nostrii – cel putin ai mei sunt. multe ganduri bune si pasnice -uniti suntem nu avem pentru ce lupta decat pentru cultura, pastrarea traditiilor si a credintei, a tolerantei si a intelegerii a tuturor.

Name : Elvis, Arad

Message : Felicitari celor care au gandit aceasta campanie si acest site! Niciodata nu trebuie sa uitam ca suntem romani, indiferent de care parte a Prutului ne-am afla, nu avem voie sa uitam ca suntem frati si ca acelasi sange curge prin venele noastre ale tuturor.
Le transmit incurajari acelor din Basarabia care nu au uitat ca sunt romani si ii felicit si imbratisez cu toata dragostea pentru eroismul lor.
„Romani din patru unghiuri, acum ori niciodata,/Uniti-va in cuget, uniti-va-n simtiri!”
Desteapta-te, romane!

Name : irina, buzau
Message : Eu una traiesc cu speranta ca o sa vina ziua in care toti romanii sa aibe aceeasi tara! E absurd si frustrant ca exista granite intre oamenii aceluiasi popor, ca tara noasta e impartita in doaua si ca pe unii ne nimesc romani si pe altii moldoveni, cand de fapt suntem aceiasi oameni! Moldovenii sunt niste copii dati de suflet care trebuie sa se intoarca acasa!!!

Name : emanuel, pascani
Message : niciodata in viata sa nu uiti de unde ai plecat,chiar daca esti intro tara mai buna sa nu uiti cat efort sa facut pentru unirea principatelor intrun singur stat ROMANIA

Name : Dan, Abrud, jud.Alba
Message : Suntem toti frati si sunteti tari ca aveti tupeu sa iesiti si sa spuneti adevarul intr-o societate corupta, in care, desi nominal este democrata, nu ai voie sa-ti expui punctul de vedere… Exista moldoveni care spun ca nu au nicio legatura cu Romania, afisand un fals nationalism… in fine, va admir si va sustin atat eu cat si mai multe zeci de mii de romani care intelegem ca viata nu inseamna mancare si bautura.

Name : Heinz Alfred Weissmann, focsani
Message : Felicitari pentru aceasta campanie ,sa va ajute bunul Dumnezeu! un vechi proverb chinezesc spune Ca copacul tinde spre lumina iar omul spre o viata mai buna insa atat copacul cat si omul au radacini profunde,si istoria acestui neam nu se poate sterge pur si simplu,iar prigonitorii nostri sunt ultimele reminescente ale unui sisitem depasit care si-a facut rodajul repezentand in primul rand o frana impotriva democratiei si a dreturilor si libertatilor civice iar in al doilea rand reprezinta un sistem care neaga veritabilele valori culturale ale romanilor utilizand aceeasi formula nomenclaturista ca in perioada sovietica ,astfel in Republica Moldova din pacate nu se poate vorbi de o veritabila democratie.Ceea ce nu inteleg comunistii este insusi conceptul de democratie nemaivorbind de declaratia universala a dreturilor omului.Protestand in mod pasnic si democratic este cea mai buna solutie iar daca „ei” vor utilza forta si oprimarea nejustificata este foarte important a se sesiza opinia publica internationala cu privire la incalvcarea drepturilor omului,asa a castigat si Mahatma Gandhi protestand cu non violenta …
Voi fi mereu alaturi cu spiritul impartasind de fapt sentimentul national prezent in fiecare roman veritabil…
Succes!!!!!

Name : Ileana, Bucuresti

Message : Mult succes!
Traiasca Romania Mare!
Doamne, ajuta!

Name : Mihaela, Italia

Message : Sunt o romanca mare admiratoare a lui Grigore Vieru,a Doinei si a lui Ion Aldea Teodorovici…deci a Basarabiei:-)Sunt foarte fericita ca am descoperit acest site.Sincere felicitari din toata inima si Sarbatori Fericite!!!
Name : SuperDrew, Chsinau

Message : Baieti multumesc pentru cea ce faceti!!!
Continuati s-o faceti ca o faceti bine!!!

Name : Catalin, Otopeni

Message : Am lipit afise cu Basarabia si am introdus in cutiile postale din Otopeni peste 200 de afise. Felicitari pentru aceasta campanie.

Name : ultrase, Craiova

Message : am lipit afise prin oras
Craiova alaturi de voi

Name : Alexandru, chişinău

Message : Fraţilor numai luptînd pe ambele maluri ale Prutului, pentru UNIRE, numai atunci vom învinge,îmi pare bine că în Romania mai există persoane cărora le pasă de noi,ROMÂNII DIN BASARABIA!TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE!!!!!!!!

Name : Dorin, Targoviste
Message : Multa bafta! sper sa reusim sa rezolvam aceasta problema cu granitza… 🙂

Name : un nationalist, bucuresti
Message : Felicitari pentru tot ceea ce faceti, ma bucur ca nu v-ati oprit si sper sa reinvie nationalismul adevarat in Romania prin actiunile voastre si ale altora.
www.nationalist.ro

Name : Ivan, Chisinau

Message : Va multumesc din tot sufletul pentru ceea ce faceti!! Imi pare bine ca totusi va pasa voua de soarta romanilor Basarabeni. Sunt cu voi!! Mult respect!

Name : Colea, Moldovenesc

Message : Bravo voua! Traiasca Romania Mare de la Bug-Odesa pana la Tisa, de la Pocutia noastra din Carpatii Padurosi pan`la Epir. Sa ajungem mai mari ca regatul lui Burebista si mai influenti si puternici ca vechiul Imperiu roman de Rasarit. Trezeste-te romane, de la Colomeia la Salonic!

Name : Radu

Message : succes,avem nevoie de curaj si perseverenta

Name : Danilo Zongoli, Roma Italia

Message : Traisaca Unirea. Salutari de la Roma.Prof. Danilo Zongoli presedinte Asociatia de cooperare culturala Italia-Moldova
www.italia-moldavia.it
italia-dacia@yahoogroups.com

Name : caatalin, bucuresti

Message : mi se pare o intiativa indrazneata dar oportuna intradevar trebuie sa facem ceva prea multi s-au sters la fund cu valorile noastre nationale

Name : Mushatin, Printre istro-romani

Message : Sunt unul dintre tinerii romani din Moldova de Est care le stau in gat „maldafenilor” lui Voronin. La moment am fost fortat sa plec din Chisinau si din Republica separatista Moldova, dar ma voi intoarce pentru a ma razbuna si a pune umarul la Unire. Fratilor din dreapta Prutului, avem foarte mare nevoie de ajutorul si sustinerea voastra! Fara voi ne e foarte greu sa luptam cu rusii si tradatorii.

O viata, O lupta, O natiune!
Name : Bulat Radu, Sangerei, Basarabia

Message : Ma bucura faptul ca si fratii de peste Prut au inceput sa intreprinda actiuni pentru a grabi UNIREA.
TRAIASCA ROMANIA MARE!

Name : Mihai, Tecuci
Message : Campania a prins bine dar hai sa facem mai mult, multe persoane nu au acces la internet shi nu au cum sa se informeze, trebuie organizam ceva un mare protest, vreun festival
HAI UNIRE!

Name : Vlad, Alexandria, Teleorman
Message : Asa romani! Asa patriotism! Bravo! Basarabia ESTE Romania, suntem schiopi fara Basarabia si fara fratii nostrii de acolo. Toti suntem romani, hai sa dam mana cu mana!

Name : Real, VASLUI

Message : De mult asteptam asemenea actiune a mai multor miscari pro-unioniste. Felicitari! Sa-i dam inainte !

Name : Radu, Bucuresti
Message : Bravo voua.
Nici un pas in spate… am fost la mitingul de la Bucuresti…
Mult succes…imi iau si tricou 🙂

Name : Razvan, Londra

Message : Felicitari pentru campanie!

Fie ca ea sa se finalizeze cu alipirea asa numitei ‘Republica Moldova’ la Romania.

Asa ceva nu e de neimaginat. Deja se pun semintele si in presa internationala (a se vedea articolul despre dezinformarea din Moldova/ Transnistria in The Economist din 4 August 2006) si incetul cu incetul lumea isi va da seama de marea nedreptate din 1939 si va reaccepta ideea ca Moldova inseamna de fapt Romania.

Name : Cornel, Chisinau acum Los Angeles

Message : Salut www.romanism.net , e o companie super tare , si cre-ca multi inca nu au auzit de ea. Sunt incantat de ce miscari se fac pentru reunirea Basarabiei cu Romania. Va urez succes si o sa incerc sa va ajut cu ce pot si eu 🙂 P.S Romanii din Basarabia lupta pana la moarte contra rusofonilor

Name : nasui, maramures
Message : …felicitari pentru acesta minunata idee….aveti sprijinul si din partea maramuresenilor care in prezent si ei se simt izolati si abandonati….

Basarabia – copil dintr-o familie divortata

:: Unul dintre organizatorii campaniei noastre a participat la o tabara de varã pentru românii de pretutindeni. Acolo a avut plãcerea sã întâlneascã copii ROMÂNI veniti din locuri precum Odessa sau Transnistria. A pãstrat legatura cu unul din ei, din Soldãnesti, iatã emailul primit de la el:

Salut Ionut!!!
Chiar daca in Basarabia a inceput anul de invatamant si sunt foarte ocupat, am gasit ceva timp sa-ti scriu. Cred ca acest mail va ajunge si vom reusi sa corespondam , caci am vazut in seara ceea avem ce discuta.
Chiar m-am bucurat cand am vazut la TVR ca de 31 august la Bucuresti au iesit tineri in strada pentru a marca ziua limbii romane. Am mai vazut bannere cu inscriptia Basarabia – pamant romanesc, pe cand cand la Chisinau cei care au iesit in strada au avut probleme cu politia. Si sa stii in general ca daca in alti ani se sarbatorea prin localitatile mai mici cum e Soldanestiul, pe 27 -ziua independentei si pe 31 ziua
limbii (romane), acum s-au facut mari si pompoase manifestatii pe 27, in schimb pe 31 totul s-a ignorat, sub pretext ca ziua limbii s-a omagiat impreuna cu ziua independentei. In concluzie autoritatile au facut tot posibilul pentru a nu le mai reaminti oamenilor ca este si asa data de 31 august Ziua Limbii Romane.
Ti-am spus si eu o noutate de pe la noi de prin Basarabia, si daca te-a interesat iti voi mai comunica. Si ca sa inchei pe aceiasi nota, iti spun ca acum cativa ani la olimpiada nationala de istorie , cineva a intitulat eseul „Basarabia – copil dintr-o familie divortata”.
Nu mai comentez, doar astept raspunsul tau

NICIUN COMENTARIU

 1. Basarabia si Bucovina sunt momentan fiicele pierdute ale Romaniei,dar va veni timpul in acest ireversibil curs al istoriei,sa fie iarasi in granitele firesti asa cum le-a dorit si le-a vazut marele nostru Rege Ferdinand I al Romaniei si la 1941 marele conducator al statului roman,cel mai mare patriot al nostru,Maresalul Ion Antonescu.

 2. Am fost acolo….. la Soroca…. am urcat in turnul de straja al tarii moldovei lui Stefan, si am privit dincolo de Nistru. Cineva din spate mi-a spus, „aici toti suntem români”. M-am întors, am privit… avea lacrimi în ochi… era român.
  CEI CARE NU AU ACASĂ UN STEAG TRICOLOR …. SĂ-ŞI CUMPERE!

 3. Nu conteaza pe ce mal al Prutului suntem, români suntem oriunde ne despatre doar Prutul. Dar degraba sîrma gimpata va fi scosa de pe malul acestui rîu si ne vom uni.

 4. SA TREZIT PIATRA NEAMT BACAU FOCSANI VASLUI SUCEAVA ROMAN BASARABIA PAMANT ROMANESC ACUM ORI NICODATA SA DAM DOVEZI LA LUME CA IN ASTA NATUINE EXISTA SANGE DE ROMAN.UNIREEEEEE NU RAMANETIII INDIFERENTIIII. ACUM PUTEL LUPTA PTR LIBERTATE ADEVARATA BASARABIA PAMANT ROMANESC

 5. E scris in istoria noastra sa platim scump pentru dreptatea noastra. Din vreme in vreme spiritul nostru se trezeste. E vremea dreptatii !!!! Suntem alaturi de voi, fratilor! VICTORIE !!!!

 6. Sper ca va fi totusi un 27 martie 1918 pe care il voi trai si eu….

  MiA placut ideea cu banner-ul de la meciul dintre Franţa şi România de Sâmbătă seara 5 SEPTEMBRIE 2009 ….

  DESTEAPTATE ROMANE !!!

 7. EU VOI PUNE AFISE IN DEVA DEOARECE SI FRATI NOSTRI DE ESTE PRUT TREBUE SA FIE UNU CU NOI ADICA O SINGURA TARA TRAIASCA ROMANIA BASARABIA PAMANT ROMANESC !!!!!!!!!!!!!!

 8. Nu santeti voi stapani nostri

  Nu voi santetei stapani nostri
  Basarabia este pamant romanesc
  Nu voi santeti stapani nostri
  Basarabia pamamt stramosesc

  Basarabia nu este a vostra
  Basarabia este a noastra
  Basarabia este pamant romanesc
  Basarabia nu este pamant rusesc

  Jos manile de pe Basarabia pamant romamesc
  Nu voi santeti de pe frati nostri
  Jos manile de pe Basara pamant stramosec

  Ati venit cu forta sa ne subjucati
  Nu voi santeti stapaani nostri
  Nu santem sclavii vostri
  Asa ca voi nu santeti stapani nostri
  Ati venit cu forta sa ne cuceriti si sa ne subjugati

  Santeti niste impostori ne pofiti
  Pe acest pamant stramosec
  Dar voi nu santeti stapani nostri
  De pe acest pamant romanesc
  Nu frati nostri mu sant sclavi vostri
  Santeti niste parveniti nepoftiti

 9. salut, imi puteti spune de unde fac rost de un hanoroc sau maiou cu,,Basarabia Pamant Romanesc,,?.Alex,Iasi…Multumesc Anticipat.Sunteti tari…

LĂSAȚI UN MESAJ