Mesajul care a împânzit Republica Moldova: Spune DA Unirii 2018

0
136
  1. Expoziție la Parlamentul European: „România – Republica Moldova. Două ţări, un singur suflet”

Europarlamentarul Monica Macovei organizează la Bruxelles expoziția „România – Republica Moldova. Două ţări, un singur suflet”. Evenimentul va avea loc în perioada 21-23 iunie.

Potrivit unui anunț făcut de Monica Macovei, expoziţia reuneşte patru artişti din România şi Republica Moldova şi va avea vernisajul miercuri, 22 iunie, la ora 18:00.

Vor expune Sorin Purcaru (sculptură), Eugeniu Gorean (acuarelă), Cezara Kolesnik (pictură) și Vasile Botnaru (grafică în vin).

http://infoprut.ro/44401-expozitie-la-parlamentul-european-romania-republica-moldova-doua-tari-un-singur-suflet.html

 

  1. Vizita secretarului de stat Petre Guran în Republica Moldova

Secretarul de stat din cadrul Departamentului Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Petre Guran, efectuează, în perioada 16-17 iunie, o vizită de lucru în Republica Moldova.

Vizita a debutat cu participarea la conferința „Patrimoniul cultural românesc: probleme de management, restaurare și punere în valoare”, organizată, la Chișinău, de Ministerul Culturii din Republica Moldova în parteneriat cu Institutul „Eudoxiu Hurmuzachi” pentru Românii de Pretutindeni din România. Cu această ocazie, secretarul de stat Petre Guran a susținut o prelegere cu titlul “Viitorul trecutului. Tradiție și patrimoniu în viziunea socială europeană”.

http://www.mae.ro/node/37506

 

  1. ODIP reacționează la inițiativa PSRM de a audia SIS, MAI și PG cu privire la activitatea unioniștilor: Nu îngenunchem și nu ne dezicem de cursul asumat

„Nu vom ceda în fața celor ce nu-și respectă originile, cultura, limba și identitatea. Campania pentru ‪‎Unire în plină desfășurare  este perfect legală, declarată și autorizată de instituțiile statului”. Aceasta este o primă reacție a Asociației Obștească „Onoare, Demnitate și Patrie” la inițiativa PSRM de a audia SIS, MAI și PG cu privire la ultimele evenimente unioniste.

http://www.realitatea.md/odip-reactioneaza-la-initiativa-psrm-de-a-audia-sis–mai-si-pg-cu-privire-la-activitatea-unionistilor–nu-ingenunchem-si-nu-ne-dezicem-de-cursul-asumat_40925.html

 

  1. Comănescu: România e nemijlocit interesată de asigurarea sustenabilității, credibilității, profunzimii procesului de reforme din Republica Moldova

Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, efectuează joi și vineri o vizită în Republica Moldova, împreună cu secretarul de stat pentru afaceri europene din Ministerul Afacerilor Externe și Dezvoltării Internaționale al Republicii Franceze, Harlem Desir.

http://www.agerpres.ro/politica/2016/06/17/comanescu-romania-e-nemijlocit-interesata-de-asigurarea-sustenabilitatii-credibilitatii-profunzimii-procesului-de-reforme-din-republica-moldova-10-19-17

 

  1. Cartea Mihai Viteazul de P.Panaitescu a fost lansată la Ploiești

Vineri, 17 iunie 2016, la Sala „Marii Uniri” a Palatului Culturii din Ploieşti a fost lansat volumul „Mihai Viteazul” de P. P. Panaitescu.

Noul volum inaugurează colecția „Domnitorii” și este un studiu dedicat vieții și domniei lui Mihai Viteazul, care a unificat, pentru prima dată, cele trei principate românești. La eveniment a participat preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, Ludmila Sfîrloagă – preşedintele Comisiei de Integrare Europeană, Mihaela Radu – directorul Bibliotecii „Nicolae Iorga” din Ploieşti, precum şi reprezentanţi ai instituţiilor de cultură din judeţ.

http://www.timpul.md/articol/cartea-mihai-viteazul-de-p-panaitescu-a-fost-lansata-la-ploieti-94197.html

 

  1. Mesajul care a împânzit Republica Moldova

Nivelul de așteptări ale populației Republicii Moldova a început să crească raportat la apropierea anului 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Astfel, în multe localități din stânga Prutului au apărut mesaje care anticipează un nou moment istoric: „Spune da Unirii 2018”.

http://infoprut.ro/44404-foto-mesajul-care-a-impanzit-republica-moldova.html

 

  1. Prima tranşă din împrumutul României va ajunge în iulie

Prima tranșă din împrumutul oferit de România, în valoare de 150 de milioane de euro, ar putea fi debursată luna viitoare. Procedura tehnică de acordare a primelor 60 de milioane din credit ar putea începe, după vizita în ţara noastră a unei noi delegații a FMI.

http://www.prime.md/rom/news/economic/item36918/

 

  1. Franţa şi România: Reforma justiţiei şi combaterea corupţiei trebuie continuate

Reforma în domeniul justiţiei şi cea din sistemul bancar, dar şi combaterea corupţiei, sunt doar câteva dintre subiectele pe care Moldova şi le-a asumat faţă de Uniunea Europeană, şi pe care trebuie să le continue. De această părere sunt ministrul de externe al României şi secretarul de stat pentru afaceri europene al Franţei, aflaţi în aceste zile într-o vizită la Chişinău.

http://tv7.md/ro/economic/franta-si-romania-reforma-justitiei-si-combaterea-coruptiei-trebuie-continuate/

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ