Mesajul lui Moise Guran: Unirea este inevitabilă și trebuie să ne găsească pregătiți

0
130
  1. Mesajul lui Moise Guran: Unirea este inevitabilă și trebuie să ne găsească pregătiți

A revenit după mai bine de un deceniu la Chișinău și l-a găsit sub așteptările sale. Jurnalistul român Moise Guran le-a vorbit colegilor săi de la Chișinău despre cât sunt de importanți în a influența clasa politică de la Chișinău și de a schimba discursurile politice care trebuie să fie axate pe dezvoltare și investiții din perspectiva relațiilor cu România și mai puțin pe geopolitică. Despre unirea Republicii Moldova cu România, „jaful secolului”, rolul Rusiei în acest furt sau planurile de viitor legate de Chișinău a vorbit pentru un interviu pentru moldNova cel care a creat cel mai important proiect de jurnalism economic din România – Biziday.

http://moldnova.eu/ro/mesajul-lui-moise-guran-unirea-este-inevitabila-si-trebuie-sa-ne-gaseasca-pregatiti-6434.html/

 

  1. Vom fi primii doar dacă vom rămâne uniți

O săptămână încărcată de emoții ca aceasta, care se încheie astăzi, n-am simțit de mult timp. După luni de muncă și nopți nedormite, alături de colegul, prietenul și partenerul nostru, George Simion, sâmbătă, 10 septembrie, am trăit o plăcere uriașă să văd cum un proiect, ce părea nebunesc la început, lansarea unei televiziuni în R. Moldova, a devenit realitate, iar 10TV este disponibil în rețelele de cablu.

http://www.timpul.md/articol/vom-fi-primii-doar-daca-vom-ramane-unii-97735.html

 

  1. LIVE 10TV: Emisiunea „Sfatul Țării”, cu Constantin Codreanu

Emisiunea „Sfatul Țării” realizată de Constantin Codreanu va aborda, astăzi, un subiect foarte important pentru Mișcarea Unionistă de pe ambele maluri ale Prutului – „Tinerii Moldovei pregătesc ReUnirea din 2018”.  Invitații sunt  doi tineri unioniști activi, Vitalie Prisăcaru și Artemis Bălan, vicepreședinți Mișcarea Civică „Tinerii Moldovei”.

http://www.timpul.md/articol/live-10tv-emisiunea-sfatul-arii-cu-constantin-codreanu-97945.html

 

  1. Ministru: Mesajul electoral unionist al liderului PL e mai potrivit ca niciodată 

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, afirmă că indiferent ce nu s-ar spune despre Mihai Ghimpu, el e unicul politician important din RM, care a reuşit să menţină aprinsă flacăra unionismului. Despre aceasta ministrul scrie pe blogul său – www.chirinciuc.md.

http://tribuna.md/2016/09/19/ministru-mesajul-electoral-unionist-al-liderului-pl-e-mai-potrivit-ca-niciodata/

 

  1. Daniel Ioniță: În Republica Moldova este nevoie de mai multă presă de limba română

În Republica Moldova este nevoie de mai multă presă de limba română, a declarat ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Ambasadorul a subliniat importanța creării unui spațiu comunicațional comun românesc, pe cele două maluri ale Prutului.

http://independent.md/daniel-ionita-republica-moldova-este-nevoie-de-mai-multa-presa-de-limba-romana/#.V-Ax8jWU6M8

 

  1. Bucureștiul pregătește diplomați și funcționari publici din Republica Moldova

Luni a avut loc ceremonia de deschidere a celei de-a șasea ediție a programului de pregătire în diplomație și relații internaționale pentru diplomați și funcționari publici din Republica Moldova. Programul care se va desfășura în perioada 19-30 septembrie este organizat de Institutul Diplomatic Român și este finanțat de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București, prin bugetul asistenței pentru dezvoltare.

http://infoprut.ro/45214-bucurestiul-pregateste-diplomati-si-functionari-publici-din-republica-moldova.html

 

  1. Declarația Senatului României pe marginea declarațiilor lui James Pettit, în plen

Biroul permanent al Senatului României a aprobat includerea pe ordinea de zi a plenului de marţi a unui proiect de Declaraţie referitoare la afirmaţiile ambasadorului SUA la Chişinău, James Pettit.

Senatorii de la București reafirmă „voința comună de consolidare a relațiilor speciale dintre România și Republica Moldova, în virtutea comunității de limbă, istorie, cultură și tradiții, inclusiv prin semnarea Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”.

http://infoprut.ro/45217-declaratia-senatului-romaniei-pe-marginea-declaratiilor-lui-james-pettit-in-plen.html

 

  1. România va face Curățenie Națională alături de Republica Moldova pe 24 septembrie

Let’s Do It, Romania! Pentru a cincea oară, românii vor ieși din nou la curățenie pe 24 septembrie. România va coordona și activitatea din Republica Moldova, care va organiza acțiunea în aceeași zi.

http://antenasatelor.ro/%C8%99tiri/58-social/19292-rom%C3%A2nia-va-face-cur%C4%83%C8%9Benie-na%C8%9Bional%C4%83-al%C4%83turi-de-republica-moldova-pe-24-septembrie.html

 

  1. Militari moldoveni participă la un exerciţiu în România, alături de colegi din SUA, Ucraina, Bulgaria

Un pluton de militari ai Batalionului 22 de menţinere a păcii participă, în perioada 19-30 septembrie curent, la modulul de pregătire „Platinum Lynx 16.5”, desfăşurat în poligonul Babadag din Tulcea, România.

La antrenamentele din poligonul Babadag participă peste 200 de militari din Forţele Terestre Române şi peste 300 de militari din Bulgaria, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Muntenegru, Republica Moldova, Slovenia, Statele Unite ale Americii şi Ucraina.

http://independent.md/militari-moldoveni-participa-la-un-exercitiu-romania-alaturi-de-colegi-din-sua-ucraina-bulgaria/#.V-AzCTWU6M8

 

  1. Peste 2.600 de moldoveni din diaspora vor să voteze la scrutinul din 30 octombrie

Peste 2.600 de cetățeni ai Republicii Moldova s-au înregistrat prealabil până luni, 19 septembrie, pentru a putea vota la locul aflării la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Din cei care s-au înregistrat până la această oră, aproape 430 locuiesc în România, câte aproape trei sute în Italia și Statele Unite ale Americii și aproape 250 în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord.

http://independent.md/peste-2-600-de-moldoveni-din-diaspora-vor-sa-voteze-la-scrutinul-din-30-octombrie/#.V-AysTWU6M8

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ